Десетки подкрепиха отец Кортези пред Президенството

Хората призоваха президента Радев да вземе отношение по казуса
12 мар 2017 16:05, Александър Попов
194
Десетки подкрепиха отец Кортези пред Президенството
Снимка: Bulgaria ON AIR

Десетки хора се събраха на площада пред Президентството, за да изразят несъгласието си със случилото се в Белене и напускането на католическия свещеник Паоло Кортези, съобщава Bulgaria ON AIR.

Кортези срещна отпор от страна на жителите на града, заради това, че е подслонил бежанско семейство от Сирия. Семейството пребивава законно у нас, но вече напусна града.

Митингуващите днес припомниха, че България години наред е приютявала и спасявала бежанци, а това, което се случва сега, според тях, е непристойно.

В интернет започна и петиция в подкрепа на отец Паоло Кортези с призив той да остане в България, след като беше помолен от католическата църква в Италия да се прибере обратно в страната. Оттам спряха и помощите, които католическата църква отпускаше към Белене.

Хората пред Президенството определиха случилото се в Белене като проява на национализъм и се обърнаха към президента Румен Радев да спре етническото разделение в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: Паоло Кортези
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурен съм, че няма толкова лесно да се отървем от падрето. Ако не е то ще ни пратят друго пак със същата цел.
89
6
 
19
 
! Отговори
Отврат преди 7 години
Преброяване на сороспиите в България! 100 - 200 човека, събрани и организирани в "спонтанно" мероприятие, заплатено с по 20 лева на калпак за участие. Особено онзи в центъра на снимката - брадат, с коса вързана на опашка, розова ризка и бомбе - типичния българин, нали,? И една проста сметка за "помоща" за Белене от 100 000 лева. Белене е с население от 8 000 човека. За едно такова населено място 100 000 са капка в морето, така че стига сълзливи спекули. Мръсни пари - католически пари.
88
6
 
23
 
! Отговори
Католическата църква преди 7 години
плаща само ако заселваме араби. Дарение ли е това или инвестиция в ликвидирането на нацията, питам аз? Кому са нужни тези пари?
87
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато нещо не ви уйдисва на началниците веднага вадите думите комунизъм, а сега и ксенофобия. Толкова сте елементарни, че няма накъде.Като не сте ксенофоби всеки от вас да хваща по едно арабско семейство и да си го води дома. То не е като да ходиш по платени митинги. На тия изпълнения се нагледахме през 2013- та гпдина. Фащайте си под ръка арабите и заминавайте.
86
8
 
15
 
! Отговори
българин преди 7 години
Вън соросоидта от България. Вън нато и ес.
85
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ксенофобията, проповядвана от псевдопатриотите русофили е безплатен начин да погледнат на другите от високо. Целта е да утвърдят собствената си мизерна същност като значима и важна. Антикатолицизма, съпровождащ ксенофобията пък иска да утвърди псевдоправославието "изповядвано" от русофилите като единствено правилното християнство. Това поведение присъщо на дълбоко комплексирани личности. ............................Ама колко кънтиш на кухо. Чак дрънка. Малко останаха вече хора да ви се връзв
84
6
 
26
 
! Отговори
Тервел преди 7 години
В ход е третото поред ислямско нашествие, след арабското и османското. Този път под прикритие на "бежанци" и слюбезната медийна, правна, полгистична, политическа, всяческа помощ на соросоидта по света и у нас. С безценното бездействие на евродебилите и толерастите. Католическата църква също се включва срещу православието.
83
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ксенофобията, проповядвана от псевдопатриотите русофили е безплатен начин да погледнат на другите от високо. Целта е да утвърдят собствената си мизерна същност като значима и важна. Антикатолицизма, съпровождащ ксенофобията пък иска да утвърди псевдоправославието "изповядвано" от русофилите като единствено правилното християнство. Това поведение присъщо на дълбоко комплексирани личности.
82
5
 
19
 
! Отговори
До факт преди 7 години
И те са заплаха. Само след десет години това семейство ще е заселило половин Белене и там ще стърчат поне три минарета.Нали по този сценарии завзеха Македония.Шапка му свалям на Костов. Не съм му фен, но когато Сащ и Нато нападнаха Сърбия имаше натиск и ние да приемем албански бежанци като Македония. Костов тогава твърдо отказа.
81
6
 
14
 
! Отговори
толерантен преди 7 години
Ми, Бжежински още през деветедестте години обяви Православието за новият враг номер 1 назапада след разпадането на СССР. Справка Ливан (бяха повече отполовината християни преди 1975г) Кипър, Сърбия, Македония, Украйна, Сирия,Грузия, Гърция, Армения, България... Русия, разбира се и най-вече. Ред е наМолдова. Да се готви Белорусия.
80
4
 
9
 
! Отговори
до Към Към Паметлив преди 7 години
Мижави, немижави - има ги. На страна на османските нашественици в битката при Никопол през 1396 се бият нашите "сръбски православни братя".
79
17
 
8
 
! Отговори
Не е национализъм, преди 7 години
а разисъм. И то в много грозна форма, прикрита зад "национални идеали"; най-вече е беззаконие. Причините за беззаконието в случая са както на високо държавно ниво, така и у хората там, които отказват да разговарят за проблема си (който очевидно съвсем не е в четирима души на 200 души тълпа, както беше съобщено в медиите). Свещеникът не е представител на държавна институция, която да "заплашва" местните, нито нарушава законите на държавата.
78
5
 
19
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Естествено,че семействата от Белене и Елин Пелин не са заплаха.Обаче се създава опасен прецедент,там е проблема!Покажеш ли веднъж,че си податлив и се почва!
77
4
 
6
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
До Към ПаметливНа тия няколко мижави похода подкрепа ли им казваш?Нашествие се спира с мащабна война,а не с авантюри на няколко жадни за слава!
76
4
 
28
 
! Отговори
нормален преди 7 години
Не щем да топлим змия в пазвата си. Не щем Косовски сценарий за България. Колкот и да ни зомбират с толерастия, "права на човека" и "демокрация".
75
4
 
15
 
! Отговори
наистина преди 7 години
има, няма десетина души!
74
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дръж се, Брлене! Цяла България е с теб!
73
6
 
23
 
! Отговори
балама преди 7 години
Соросоидта под прикритие на католици, тоя път.Тях кога ще ги гоним като това кюре.
72
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отворете си очите. От никаква добрина не го прави отчето. Няма нещо, което католическата църква да е направила от добрина. Тоя си има задача. Да заселва " с добро" мюсюлмани по други страни, да намалее тежеста им на Запад. Сигурен съм, че ще им пратят ново падре да ги работи. А може и малко още пари да им подхвърлят.Искат да станеме като Косово. А сега вече и като Македония. Ислямски халифат. С тия трябва само с твърдост да се действа.
71
5
 
15
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
Хора селяни от град Белене,АЕЦ няма да си имате, но за сметк8а на това ще си имате отец Куртизанка и бежанци.Да ви е честито евроатлантическото робство !