Десетки подкрепиха отец Кортези пред Президенството

Хората призоваха президента Радев да вземе отношение по казуса
12 мар 2017 16:05, Александър Попов
194
Десетки подкрепиха отец Кортези пред Президенството
Снимка: Bulgaria ON AIR

Десетки хора се събраха на площада пред Президентството, за да изразят несъгласието си със случилото се в Белене и напускането на католическия свещеник Паоло Кортези, съобщава Bulgaria ON AIR.

Кортези срещна отпор от страна на жителите на града, заради това, че е подслонил бежанско семейство от Сирия. Семейството пребивава законно у нас, но вече напусна града.

Митингуващите днес припомниха, че България години наред е приютявала и спасявала бежанци, а това, което се случва сега, според тях, е непристойно.

В интернет започна и петиция в подкрепа на отец Паоло Кортези с призив той да остане в България, след като беше помолен от католическата църква в Италия да се прибере обратно в страната. Оттам спряха и помощите, които католическата църква отпускаше към Белене.

Хората пред Президенството определиха случилото се в Белене като проява на национализъм и се обърнаха към президента Румен Радев да спре етническото разделение в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: Паоло Кортези
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Варг, с тази дълга коса внимавай с мирните, че току виж ти скочили като в Германия. То и тук случаи бол, но боковата милиция ги прикрива, а платените *** си мълчат, за да им текат сороските грантове.
49
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Състрадателността и толерантността към навлеците от Близкия изток е пагубна за нас и децата ни.Поздравления за Беленчани и позор за тези пред Президентството в София!
48
39
 
8
 
! Отговори
ГЛУПАКА преди 7 години
Диви комунистически тикви живеят в Белене. Погледнете само кой печели изборите през последните 25 години и ще разберете що за "МОЗЪЦИ" царстват в тази ***! Комуниста знае само да иска! Той не дава! А тези "КАТОЛИЦИ" които живеят там да си сърбат попарата когато оставят простаци да ги възкачват! Сега искам всички европейски държави в които живеят и работят граждани на Белене да ги екстрадират! Да видя тогава какви ще ги пишат и дали ще веят руското знаме!
47
4
 
33
 
! Отговори
varg преди 7 години
Тъй тъй преди месец бях на Лъвов мост в същият дюнер където го натрошиха мирните бежанци преди няколко дни .Това,което видях е че тези хора са готови за така винаги и се движат на групи по 4-5 винаги.
46
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаме си достатъчно амуджи още не ни трябват . Падрето що не ги вземе с него , когато един народ се дави той не спасява А смениха ли вярата нали искат да се ползват от облагите на християнския свят
45
4
 
32
 
! Отговори
до 53 преди 7 години
Заминавай за Афганистан като не ти харесва тука, нито сме състраделни нито искаме да ни докарат тия Зика и Ебола нима някой ти пречи и в Мароко *** и помагай там като си толкова състрадателна, стига намесва всички.
44
2
 
31
 
! Отговори
vlady преди 7 години
В София има специализирано място за протести - бул. "Т. Александров" 31 недалеч от кръстовището с Ботев. Да отидат там и да представят исканията си пред архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян.
43
4
 
41
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Не ни трябват брадати чалмалии и забулени ханъми от Сирия както и голобради псевдосвещеници без адекватно униформено облекло. Православните имат стилни униформи, които се разпознават отдалеч.
42
3
 
37
 
! Отговори
Фелафел преди 7 години
Хората от митинга да приемат амуджите от Изток и проблема е решен
41
5
 
32
 
! Отговори
поп Алигорко преди 7 години
Десетки !!! Ама милиони не го подкрепиха !!! Жалко за надниците на подкрепилите го ,,десетки,,...
40
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези на снимката са едно 0,000000001 % от българският народ.
39
4
 
44
 
! Отговори
D: преди 7 години
Десетки подкрепиха отец Кортези пред Президенството !!!Много бе !А останалите подкрепиха изгонването на талибаните !
38
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви са тези смешници? И какво правят пред Президентството? Това е откровена провокация, ако имат претенции, не е там мястото, ама хората искат да влязат в новините евтино.
37
7
 
7
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
зле написана статия целяща откровена провокация. типично в стил (ако наще са сто и двама , са стотици българи, ако са 120 от другите са "десетки протестиращи"). да заплашваш католически свещеник не е национализъм, а шовинизъм, избучен от некой нещастен пиар на нещастна партия, която не знае за съществуването на католически населени места в българия. важното е целевата аудитория да ахва. и да гласува.
36
5
 
31
 
! Отговори
Участник преди 7 години
Обещаха по 40 лева а дадоха по 20. Няма да им ходя повече!
35
2
 
17
 
! Отговори
Не е от лошотия преди 7 години
До турчинДнес у нас също всеки е свободен да изповядва религията си.Хората обаче са наплашени от тероризма, а знаем по официални данни колко терористи са влезли в ЕС представяйки се за бежанци.Освен това, мнозина от тях се назлъндисват и не желаят да постъпят на нискоквалифицирана работа със 700 лв заплата, а нямат образование. Ти знаеш колко са нашенските такива, които създават проблеми, а сега идват и чуждестранни.Иначе, нееднократно България е приютявала бежанци, това е исторически факт.
34
3
 
20
 
! Отговори
varg преди 7 години
Платени ***.
33
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак сте сбъркали мястото и човекът! Не президента Радев го е отзовал от България, а папството. Радев да не му е шеф на този католически свещеник? И между бежанци и ислямска армия под прикритие разлика от небето до земята. В коя съседна държава се води война, че тука да имаме бежанци?! И защо мюсюлманите напират за греховните и чужди на тях християнски държави? За да ги "цивилизоват" по законите на единствената, не признаваща нищо друго освен себе си "религия" проповядваща световно господство.
32
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Римските падрета имат и още много геройства в чудовищната си история. Примерно Инквизицията. Над 20 милиона жени и инакомислещи са били толкова жестоко инквизирани и изгорени на клади, че пред тях Адолф и Менгеле изглеждат като някакви пишлигари.
31
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не са организатори Асенка Генова и Кака Цонка, жената мъж? Е, ако са те значи се е платило на калпак. По колко бе Асенке кихнахте? От къде извадихте тези отломки от миналото? Искат да остават у нас, приемат Християнството, нови имена, всяка Неделя на църква и чак тогава да се прецени. Като се взриви някой камилар у нас, къде ще намерим тези радетели за приемането на ислямистите, и ще ги намерим ли изобщо?