НАТО хвали България: Лоялен партньор с принос

В Ново село завършва учение на френския Корпус за реагиране
16 мар 2017 15:05,
43
НАТО хвали България: Лоялен партньор с принос
Снимка: БТА

България е лоялен партньор на НАТО и има съществен принос в различни операции на Алианса – от Косово, през Афганистан до Украйна.

Това обяви адмирал Манфред Нилсън от Щаба на съюзното командване на пакта по трансформациите. Той е един от ръководителите на финалния етап учението на френския Корпус за бързо реагиране "TRIDENT JAGUAR 2017" на полигона Ново село. Сред официалните гости бе и президентът и главен командващ Румен Радев.

"Учението цели проверка на способността на страната-домакин, каквато е България, да осигурява поддръжка по време на съвместни действия на партньорските военни сили и да развие способността на нашите военни части за съвместни действия", каза ръководителят на учението от българска страна ген. лейтенант Любчо Тодоров, цитиран от "Фокус".

Адм. Нилсън обясни, че днешното учение демонстрира готовността на НАТО за провеждане на съвместни операции по границите на Алианса по време на кризи. Той е убеден, че то съществено ще подобри взаимодействието на представителите на различните въоръжени сили.

"Без съдействието на България подобно бойно разгръщане на би могло да бъде защитено", каза командирът на Щаба на Корпуса за бързо реагиране – Франция, генерал-лейтенант Тиери Корбе.

Президентът Радев присъства и на демонстрацията на командния център на учението, откъдето се ръководи хипотетично разрешаване на кризата с определена държава.

Учението на Корпуса за бързо реагиране-Франция приключва на 17 март в България и Норвегия. В него участват близо 1 000 военнослужещи от 25 държави.

На учебен полигон "Ново село" е разгърнат Щаба на Корпуса за бързо реагиране – Франция. Учението "TRIDENT JAGUAR 2017" е финален етап от процеса на сертификация на многонационалния щаб на корпуса като щаб на съвместните сили на Алианса в съответствие със структурата на силите на НАТО през 2017 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
НАВЕДЕНА НЕВЯСТА ВСЕКИ Я ХВАЛИ РАДЕВ ДА ПОИСКА ПО--СКОРО ПРЕГЛЕД НА ДОГОВОРИТЕ С ЕС И НАТО ---ТАКА Е ОБЕЩАЛ ----ЯСНО СЕ ВИЖДА КАКВИ СА ТЕ ---КОЛОНИАЛНИ И ПРОТИВОДЪРЖАВНОНАРОДНИ
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
омръзна ни от слагачи и близачи на натовски напудрени военни капацитети
27
5
 
0
 
! Отговори
Bai Ganjo преди 7 години
До Анонимен Tam kadeto Ruski botusch E stapil - Ima Okupazija! Ne iskam Balgaria da bade ruska gubernija!
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чeрна гора, Хърватия и Словакия ще се обединят, насам ще се обединят Сърбия,Гърция и Македония и Румъния може би а ние по средата сме лоялен партньор странно или пак искате да сме на губещата страна.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Там където е стъпил вмирисания американски ботуш винаги нещо става. Краварите готвят нова балканска война най-вероятно и усърдно ни тренират за пушечно месо .
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия какво търсят тука нямат ли си там океан, а Зеления чорап ще се скъса от теманета аре стига с тия поклони по-бързо да си ходят и повече да не идват тук.
23
0
 
8
 
! Отговори
на чия страна? преди 7 години
Ако нашите натовски партньори Турция и Холандия се сбият, на чия страна ще е България? Или както каже началничката баба Ангела? На четни дни на страната на Турция, на нечетни дни, на страната на Холандия?
22
3
 
6
 
! Отговори
бългериа фърст преди 7 години
За какво са ни самолети? Като имаме надеждни партньори в НАТО? Ако турците ни нападнат, холандците ще ни защитават. Ако холандците ни нападнат, турците ще ни защитават. Въпроси има ли?
21
0
 
11
 
! Отговори
Искаме мир! преди 7 години
Не искаме НАТО! Искаме мир!
20
5
 
1
 
! Отговори
да преди 7 години
България е в най - мощтната и велика военна организация в света - Н А Т О !!!! ТОВА Е ГОЛЯМ УСПЕХ И ЧЕСТ ЗА БЪЛГАРИЯ
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАТО хвали България: Лоялен партньор с принос...... НАТО харчи, България плаща и не пита! Отлична изтривалка - и *** си бършем с нея и за всякакви други нужди е подходяща - мека, топла, правим с нея каквото си поискаме.Това си мислят, обаче от кумова срама споменават говеждата ни лоялност само.
18
9
 
0
 
! Отговори
168 преди 7 години
До 21 Такива като тебе трябв незабавно да се изгонят от България, за предателство !!!!! Може да избираш в Русия, или техните приятели и събратя Турция !!!!
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И преди и сега сме си с.............член.........в........
16
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вашингтон и Турция са наши съюзници, с тяхна помощ сдържаме *** да не праи бели.
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нато е терористична организация и няма работа в българия.ВЪН НАТО
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"България е член на ЕС и НАТО. Въпросът е приключен!"Едно време и комунистите така викаха за Варшавския договор, така че го давай по-спокойно. Скоро ще рухне и американския балон... по-добре обаче да не сте в България тогава, с0росоидчета нЬедни, защото възмездието за милионите опропастени български животи, за разрушаването на българската икономика и армия, ще бъде кърваво, но справедливо. Но Дори и в чужбина да избягате, пък ще ви намерим! Ще започнем с БХК.
13
4
 
5
 
! Отговори
Брестовашки преди 7 години
Важното е че пудела се умилква на НАТО. Да ви е честито другаре! Гласа ви отиде нахалост.
12
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е член на ЕС и НАТО. Въпросът е приключен!
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"При тази новинка, антишорошоидччетата не трябва ли да пишкат газ? Любимия им генерал е натовски слуга. Ха-ха-ха-ха-аха"Пък вие, с0р0соидчетата, сигурно изпитвате п0люции от кеф, че всичките ни политици са слуги на Вашингтон и Турция. Сигурно с нетърпение очаквате момента, когато Одринският гарнизон ще ви разсее авроатлантическите илюзии... пригответе си обаче една кофа с вазелин, ен.ч.ри пр0дажни!
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега така им викат на васалите... "лоялни". А какъв го дирим в Афганистан и Ирак? Нашите момчета загинаха за чужда кауза, тази на американския империализъм. Има страни членки на НАТО, които отказаха да слугуват на чуждите интереси и не пратиха свои контингенти в тези мисии като Гърция например. Дори комунистите на бяха толкова пр0дажни. Даже те не допуснаха съветски военни бази у нас и не позволяваха на Турция да се меси във вътрешните работи на НРБ. С0р0соидите продадоха България!