Пръстовият отпечатък за болниците отиде в историята

ВАС окончателно отмени системата на Петър Москов
33
Пръстовият отпечатък за болниците отиде в историята
Снимка: Булфото, архив

Върховният административен съд окончателно отмени пръстовия отпечатък, който бе въведен от бившия здравен министър Петър Москов като метод за регистрация в болниците, съобщи "Дарик".

Още по темата

Съдът спря действието на въпросната система още през ноември, но тогава здравното министерство, здравната каса и Министерският съвет обжалваха становището на съда. Днес обаче решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Пръстовият идентификатор бе атакуван в съда от Центъра за защита на правата в здравеопазването, Федерация "Български пациентски форум" и Сдружението на частните болници.


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ъпсурТ

Фирмата, която разработи настоящата система, през 2003-4 г. е разработвала някаква друга инфо- система за болниците, но да сте я усетили, да има данни за движението на болните и състоянието им? - Не! А фирмата, която с наредба (поне така пишеше в нета от началото на миналата година) ЕДИНСТВЕНО има право да продава апаратчетата (около 300 лв. едното) е същата, която разработи пръстовата система за 450 000 лева. По-натам - смятайте.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото в света правителство, което си позволи така да се изгаври с немощните си, болни граждани, като ги приравни на престъпници, с обидното, малoyмно "обяснение", че така ги прави "горди контрольори" на собствените им пари за здраве. Щеше да е безумно смешно, ако не беше прозрачно прикритие на грозно действие към податливия на ласкателни заблуди, българин.
24
1
 
0
 
! Отговори
До 20-ти Анонимник преди 1 година
До Анонимен

Приятелю, а не те ли гложди, че нещо, което е въведено преди по-малко от година се отхвърля с лека ръка без да заработи? Мен ме навежда на мисълта за бунт. Явно бърка игрите на настоящата система. Ти купуваш ли си телефон всеки месец, защото не ти харесват иконите или мелодията?
23
0
 
7
 
! Отговори
всички преди 1 година
Всички, които са вложили средства за пръстовите идентификатори, да си ги потърсят по съдебен път от господин Москов, въпреки че държавните служители у нас не носят отговорност за причинени щети. Време е администрацията да започна да носи съдебна и материална отговорност за действията си и бездействията си!
22
5
 
0
 
! Отговори
Х преди 1 година
Свобода за бялата мафия.Сигурно празнуват сега...
21
0
 
7
 
! Отговори
Т. Петков преди 1 година
Е утре може да отменят това последно решение. Ако това не стане интересно ще съдят ли Москов за изразходваните 400000 лева??
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам лична здравно осигурителна карта! С пин код и СМС! Колко за какво и кога съм платил! От 30 години плащам осигуровки! Искам и също ако родителите ми имат нужда от нещо да мога да платя лечението им като им прехвъля спестените пари на тях! Искам го! Защото р а б о т я! Защото плащам! Искам ако някой има нужда да му помогна, не да вися в банката или да пращам СМС! Искам! Плащам и искам! Искам си картата! Искам ако утре остана без доход, пенсионер да ги имам спестени! Ай ся трийте!
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо никой не се направи здравна карта на пациента? Когато насила сменяхме номера на коли, когато ни одраха за нови лични карти при валидни паспорти.... Айде ся съвсем социално да видим кой и колко пъти ходи на доктор? А? Пълним здравната касичка. Куче касика .... Щото в куче касичка диря няма. А не прабата ***, бабата ***, дъщерите с трийсетина бройки да обикалят болниците. Ама колко от тях плащат осигуровки? Искам лична здравна карта!
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на ВАС, едно смислено решение да вземе. Само нещо не разбрах 1) защо изчака да минат изборите, за да го вземе, 2) защо задължи болниците да продължат да ползват отпечатъците до решението 3) защо никой не е подведен като обвиняем за злоупотреба със служебно положение и отклоняване на държавни пари в частния си джоб. Под Никой имам предвид Пепито Москов. И 4) къде са съхранявани данните, кой е имал достъп до тях, и какво ще стане с тях, сега, когато системата отпада. За един приятел питам.
17
6
 
7
 
! Отговори
не преди 1 година
Не знаех, че и бялата мафия си има платени тролове. Всички говорят за два-три милиона похарчени за тъпата система, а никой не говори за 2-та милиарда, които бялата мафия точи всяка година от нзок. Защо ли? Нека краденето започне сега!
16
3
 
1
 
! Отговори
Zanl преди 1 година
Lajete se. Ostava.
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
са москов на съд, да връща пари и да лежи в затвора
14
21
 
7
 
! Отговори
Тц...... преди 1 година
.....Българина, като чуе пръстов отпечатък,бяга като дявол от тамян;)......такае след 45 години развит соц....и 45години трудовокрадливи навици....;))(
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пито-платено.
Комисионите са в сметките на нарко-докторчето.
От турските ваксини също - само от там комисионната е 350 000 евра.
Осигурил е и децата си, дето ги няма и децата на техните деца.
12
0
 
37
 
! Отговори
абсурдистан преди 1 година
А парите къде са ? Кой ще ги върне?
11
2
 
26
 
! Отговори
Dani преди 1 година
Една добра новина!!!
10
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега лично Москов да върне парите за машинките и да се ИЗВИНИ че,ни направи АБОРИГЕНИ !!!
9
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега да възстановят парите за машинките за пръстови отпечатъци.
8
2
 
35
 
! Отговори
Македонски преди 1 година
Хубавото е че о мръс-ният нар-коман, който ги въведе, е напът да отиде в историята!
Засега
-само извън парламента!
Освен това, такива обществени поръчки, оспорени в съда, трябва да се разследват за основателност, защото, това са нашите пари, оришли в историята...
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пръстовият отпечатък за болниците отиде в историята -------------- там отидоха и половината автобусни спи,ки в софия и елект,онните табла които не ,аботят в половината в,еме и "валидато,ите " в т,олеите / днес тези в т,олей 6 не ,аботеха и изме,вателните у,еди на топломе,ителчиито показания пос.е се умножават по коефициенти-------------но п,иятелските фи,ми не отиват в исто,ията