Какво ни готви Слави? Всенародно движение или протести?

Официално той отрича, че ще прави политически проект, но...
152
Какво ни готви Слави? Всенародно движение или протести?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Предаването на Слави Трифонов ще се гледа всеки път от зоркото шефско око и ще се преценява ден за ден дали да бъде излъчвано. Другият вариант е сваляне от bTV на шоуто му, което е много вероятно, пише "168 часа".

Затова екипът му има план "Б" – създаване на всенародно политическо движение, което да повтори бума на НДСВ от 2001 г., пише изданието като се позовава на запознати с кроежите на кръга около шоумена, чието предаване бе спряно в деня след изборите - понеделник, 27 март.

Още по темата

Поводът бе негова декларация, с която дава ултиматум на новите депутати да започнат работа по въвеждането на мажоритарен вот.

Ако ли не, Дългия се закани, че ще отиде на протести пред парламента, и намекна, че ще бъде последван от милионите, гласували за референдума.

Според сондажи на социологически агенции екипът на Трифонов не можел да се надява да привлече абсолютно всички, които са поискали мажоритарни избори.

През ноември 2016 г. 2,5 млн. души казаха "да" на гласуването за личности, а не за кандидатури, спуснати от партиите.

В екипа му си давали сметка, че много хора не го харесват, но го възприемат като алтернатива на статуквото и като новия спасител на България.

Освен това там вече се чудели дали шоуто не е остаряло и не е необходимо да се върви по друг път. Още повече че в предаването все повече се говори за политика.

Официално Слави Трифонов засега отрича, че ще прави политически проект, но по същия начин и Бойко Борисов дълго не признаваше, че ще създаде ГЕРБ. Да не говорим за царя, който изненада всички.

Близки до предаването твърдят, че ако то бъде спряно, екипът ще върви към варианта всенародно движение, подобно на това на царя от 2001 г. Паралелно с това ще се нагнетява напрежение и с протести.

Според политолози обаче зад шоуто не стои такава мобилизирана маса, каквато имаше по време на шествията от 2013-2014 г. Тогава Борисов обяви, че ако не били привържениците му, те едва ли са щели да бъдат толкова продължителни и масови.

От тази гледна точка е спорно дали спонтанните протести на шоуто ще издържат повече от няколко дни.

Любопитното е, че партиите вече са проучили и част от хората, които ходят на концертите на Слави Трифонов.

Причината - не е изключено именно те да окупират Народното събрание.

"Това са хора, които се интересуват предимно от музика, трудно ще бъдат превърнати в професионални протестъри", твърди запознат.

Дори и да се стигне до някакви истерии, БСП и ГЕРБ вече имат разработени схеми за реакция. Те обявиха, че са за германския вариант на мажоритарна система. Което е модификация на смесената система и тя няма нищо общо с хардварианта, предлаган от хората на Слави Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
8
 
! Отговори
до 65 преди 7 години
Щом златният пръст е още в парламента, какво пречи на сулю и пулю да не влязат.
61
2
 
4
 
! Отговори
Омонимен преди 7 години
Няма Слави и хората му, с абсолютно негативното си и мрачно мислене да направят каквото и да било позитивно - за Мен, за Теб, за Нас, за Народа. Лошият театър, който играе е само и единствено в негова полза - повечето драма и трагедия буди повече интерес сред масите, което води и до по-голям паричен еквивалент. Като ги слушам тези "сладурковци" ми иде да си срежа вените. Ако и тоя успее да "яхне" националното недоволство, с чиста съвест ще мога да кажа, че Бойко е бил прав относно "маТРИала"...
60
1
 
6
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
Дългия ако направи проект сега, до изборите ще са го забравили. 90% съм сигурен че проект ще има, но ще го заяви преди следващите избори.
59
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги съм се питал защо Бойко е толкова страхлив, крие се като мишка и бяга от всякакви дебати. Сигурно защото се е родил много *** и си е останал такъв. Въпреки че майка му го е водила на църква и комунистите насила са го карали да носи червена връзка, пак си е останал ***. Може да е защото се е хранил само с компири и мас. Тe всички дечица на номенклатурните полковници клатихурци се хранеха са това. Само ние, децата на обикновените работници, преяждахме с луканка.
58
1
 
17
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Трифонов закъсня с около 15 години да капитализира медийното си влияние в политическо, но тогава му стигаше заплащането от Гергов.
57
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страх ги тресе герберастите и с право. Скоро ще ги изхъврлим.
56
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави, айде прави един концерт пред НС, събирай 50 000 млади хора и да ги изхвърляме тия безродни продажни търтеи от вътре.
55
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През ноември 2016 г. 2,5 млн. души казаха "да" на гласуването за личности ........действайки емоционално, първосигнално и най-вече НЕинформирано, на принципа на "дребният шрифт" на банките, без да го прочетат и без да проучат да какво би довело !Дългия комсомолски секретар няма никакъв капацитет да събере повече от няколко хиляди души за не повече от няколко дни. "Електората" му е предимно ъндърграунд-***, наркомани и други пропаднали и повърхностни типове..
54
7
 
4
 
! Отговори
цецоо преди 7 години
треп треп треп трепни трепни и специално за Боко тиквончето
53
1
 
9
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 7 години
Политолозите са к-ви на които се плаща,за да станат ***.
52
7
 
7
 
! Отговори
поправ преди 7 години
Не какво ни готви,а какво им готвим със Слави.
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави е новият Къци!
50
1
 
9
 
! Отговори
Славейков преди 7 години
Ако някой иска да разклати лодката и да ни прати на дъното, Слави е подходящ "водач", ПАЗИ, ПАЗИ, ПАЗИ БОЖЕ.!!! БТВ постъпи правилно. Нека Слави влезе в спор с хора, които разбират от идбирателни системи. Да организираш чудесни концерти е едно, да управляваш държава - друго. Чудя му се какво печели, или действа от ЧИСТА ГЛУПОСТ.
49
4
 
18
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Какво ни готви Слави ли? Готви ни малко пресилен смях от *** вицове. Дотам.
48
8
 
5
 
! Отговори
Исти преди 7 години
Слави без съмнение е човек на Путин,решил да създава напрежение в обществото подобно на "патриотите",които искат да ядосат Ердоган и да го предизвикат да вкара турска армия у нас. Това ще е звездния миг на русофилите- те веднага ще превземат властта в страната с готвения от тях въоръжен антиевропейски и антинатовски преврат а до 1 час след това ще викнат руската армия да влезе в страната,за да я "пази" от турците,които обаче са съюзници на Путин и дори са договорили демаркационната линия с него.
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама за какво ще ги повежда хората?Революционер ТВ шоу няма.
46
5
 
17
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Чалгата ще става задължителна! Щото била "мултикултурна" и импонирала на новите "европейски " "ценности"!
45
1
 
1
 
! Отговори
ДО 38 преди 7 години
Защо мислиш така ?
44
1
 
4
 
! Отговори
piss off преди 7 години
toi razbirash li slavuca bil sviril Rok i metal hahahahaahhaah sprimesi na drevno divashka orientalska chalgiq hahahahahha begai u neverland be palqk smeshen
43
5
 
7
 
! Отговори
няма време преди 7 години
Ако прави нещо политическо,Слави има седмица-две за това!Сега,когато му спряха шоуто трябваше да скочи и щеше да поведе много хора.Ако почака още,ще бъде друго.Нито шоу,нито политически проект-демек нищо и половина.