ЕНП с критика за наредбата за бежанците: Лоша новина!

Жозеф Доул очаква реакция от президента Румен Радев
1 апр 2017 09:16,
186
ЕНП с критика за наредбата за бежанците: Лоша новина!
Снимка: архив Reuters

Европейската народна партия критикува отмяната у нас на наредбата за бежанците. Решението за отмяната й беше взето на извънредно заседание на кабинета снощи.

Още по темата

Постановлението беше прието от предишното правителство и задължаваше общините да сключват отделни споразумения с всеки бежанец, който бъде настанен на тяхна територия. Местната власт трябваше да е длъжна да осигури на чужденците жилище, обучение по български език и работа или да им плаща социални и здрави осигуровки, ако не могат да си намерят препитание. Отмяната на тези правила беше предизборно обещание на президента Румен Радев и на БСП.

Министрите решиха вчера, че до седмица наредбата трябва да бъде пренаписана, за да бъде създаден работещ механизъм. Последва реакция от Европа. Първият коментар дойде от председателя на Европейската народна партия Жозеф Доул, съобщи "Нова тв".

В съобщение в Twitter той определи решението на Министерския съвет като много лоша новина в противоречие с европейската практика. Доул изрази очакване президентът на републиката да реагира веднага.

Европейската политика за интеграция на бежанците е приоритетна за Европа и е тема на редица междуправителствени решения, взети в Брюксел. На последният редовен Европейски съвет за миналата година България единодушно с останалите европейски страни се ангажира да води политика на интеграцията на бежанците, без да допуска дискриминации по отношения на тях.

В  отговор на ангажиментите си страната ни е получавала европейски средства.  България е подписала Женевската конвенция, която гарантира закрила и престой на бежанците. Изключение можа да бъде направено само при сериозна заплаха за националната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
7
 
! Отговори
Този преди 7 години
партиец с десетки хектари частна земя да не се бърка във вътрешните работи, нито дума за беззаконията в България, може пък да *** от трафика
35
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бойте се,сега БАЙ ви еди кой си ще ви върне наредбата така,както ви вдигна и газа,парното,водата,а скоро и тока.Честито на уфтсете и да ви е жив и здрав банкянския чобанин,та да ви стриже пожизнено.Интересно обаче къде се кротнаха патриотарите,дето се правеха на мъже пред една бабичка.
34
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България не е гара разпределителна за световната из'мет. Вземете си сичкото бушмен и си го наврете отзад. Сиг'анор имаме достатъчно. Ако ще развивате ловните стопанства, това е друга тема. Въпреки, че не съм убеден кой ще събира "трофеи". Все пак може да се повиши износа на свин'ско, като се има пред самопристигащия фураж.
33
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама няма какви да си ги говорим!!Това постановление вече стриктно се изпълнява в Гърция!!Елате да видите!!Зимата,апартамент,климатика бумка на макс ден и нощ,арабска музика,смях,кючеци деца на пълна издръжка в училище с осигурена храна от държавата докато гърците правят за техните си сандвич,свободно движение,пазарлък по магазини с държавна пара,пълно здравно осигуряване.....!!Е,чакайте малко!!Това да не са кокошките със златните яйца??Щот съм виждал не снасят такива а едни кафяви където падне!!
32
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видно от коментарите е, че да си гербер е диагноза . Техния идол ни беше продал за едни 120 милиона и хич не го интересуваше дали искаме ислямисти тук. Сега се появи един разумен кабинет и един отговорен президент със мъжка постъпка и се разквичаха продажниците . Новината за отмяната на постановление 208 е най хубавото нещо, което се е случвало на България в последните години . Това е показателно че ако имаме нормални управници, а не гербери -за измъчената ни страна ще има надежда .
31
26
 
4
 
! Отговори
До 36 преди 7 години
Евродепутатите на Нинова гласуваха тази директива в ЕП
30
2
 
25
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Ако Ерсдухан Талипхан натири мюсюлманските орди след като "спечели" референдума Бългалия ще стане като Гърция в началото на бежанската криза. Лицемерните приказки за търпимост, и интеграция (на туй що никога няма да се интегрира) няма да променят факта, че ние сме първата "сигурна" страна от ЕС...и ще се превърнем в "спирачен буфер" на Евросъюза! И това нашествие няма да спре , докато Меркел..или не дай боже Мартин Шулц решават бъднините на Европа! Refuges Welcome още е актуално!
29
2
 
16
 
! Отговори
ТR. преди 7 години
Нищо не е случайно на този свят !А Божията сопа е една особена....
28
4
 
37
 
! Отговори
бългериа фърст преди 7 години
Чужденецът, някой си Йозеф Дол, няма право да критикува България! По-добре е да се занимава с денацифицирането на ЕНП!
27
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойковите хора , той ни загробва ,а тия ще ни посипят с пръст.
26
7
 
27
 
! Отговори
герп преди 7 години
До Анонимен 34 Нинова ли подписа тази щуротия и тя ли изхарчи европарите или Нинова си траеше за цената на газа
25
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата три дена го инструктираха , как да отрови живота на българите само и само да получи разрешение за правителство. Тоя и в *** не влиза преди да се обади в Брюксел.
24
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Геберджика беше поставен само за да подготви властта на Нинова. Сега когато се видя, че друг ще седне на мястото му, а не лъжливата госпожа ще се постарае да остави колкото се може повече бакии.
23
2
 
18
 
! Отговори
реалист преди 7 години
До смЕхТо светлина в тунела има,но явно ти си сляп и не я виждаш. А тези,които си изброил действително ни докараха до това положение,но има други,които искат и могат да оправят положението,но никой не им дава тази възможност и само ги плюят, защото ще им объркат сметките за кражби. А повечето избиратели са и слепи и глухи, за да ги видят и чуят, за това си избират отново гербавите. Така ви се пада на всички вас безмозъчни същества родили се на тази изтерзана земя да теглите докато се затриете.
22
5
 
48
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Маските вече съвсем се изсулиха! Всички разбраха, че потупваният по гърба и салувките са били за дето послушно ставаме гето за ислямските нашественици! Е, има и някоя друга дребна за ЕС сума, колкото за прах в очите...
21
3
 
40
 
! Отговори
николчо преди 7 години
и аз искам да ми търсят работа , жилище социални и здравни осигуровки и образование значи наще хора да тънат в немотия и мизерия. Има лагери като не искат там да си седят в страната от която идват
20
4
 
56
 
! Отговори
Осмофевруарец преди 7 години
Изглежда ЕС са нарочили територията на България да послужи като гето, където да живеят бедни, имигранти и всякаква ненужна на Европа ***. Проблемът е, че тук няма нито кой да ги издържа, нито кой да им осигурява каквото и да било. Освен това те африканците искат да идат там, защото точно Франция е била техен ботуш и толкова време са цицали от тях. България не е била колонизатор на никого.
19
4
 
46
 
! Отговори
Циник до смЕх преди 7 години
И пак ми трият коментарите....нормално - неудобната истина - трябва да бъде цензурирана! Иначе донякъде си прав - независимо от "съкращението" - всичките са маскари! Но това, което Мурксул-ханъм, и Брюксел налагат на българите , и европейците - е повече от страшно! Къде в природата иначе, ще видиш организъм грижещ се за собствения си биологически враг? На лошо вървят нещата!А нашата управленска мафия се интересува само от топли местенца, и собствено добруване!Без оглед на последствия!
18
5
 
35
 
! Отговори
gtf преди 7 години
Само дето в армията ислямисти нахлула в България бежанци - няма. ЕС и герберастите да идат да си го ... Вдигнат ли оръжие тез орди те ще са първите избягали. Безродни, алчни мишки
17
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гадни оядени лицемери. Но има кой да слушка тук за да го потупват по рамото.Я заповядвайте на Орбан.