Турция пренаселена с мигранти, прибираме 50 от тях. Засега

Пращат агенти на ДАНС, на МВР и преводачи да подбират бижанците
153
Турция пренаселена с мигранти, прибираме 50 от тях. Засега
Снимка: Reuters, архив

България ще започне да приема бежанци от Турция и официално, е решило правителството в сряда. Решението не е обявено публично, пише в. "Сега".

Министрите се позовават на подписаното през март м.г. споразумение между ЕС и южната ни съседка за презаселване на мигранти, което не се признава от Общия съд на ЕС и от отделни държави.

Още по темата

В решението не се посочва бройката на хората, които ще бъдат приети, но според източник на изданието става дума за около 50 души. Още толкова България има ангажимент да приеме по друго споразумение от Гърция или Италия до края на годината.

През октомври бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова съобщи, че България е поела ангажимент, заедно с всички останали държави по механизма на релокацията да приеме 1300-1400 бежанци и 100 души по механизма за презаселване от Турция.

По информация на Европейската комисия досега по споразумението за релокация на ЕС у нас са дошли 29 чужденци от Гърция.

Сред тях беше сирийското семейство, изгонено от общинската власт в Белене. Направени са заявки за още 50 сирийци.

Всеки чужденец ще бъде избиран от български екипи, които ще бъдат командировани в Турция. В тях ще се включат експерти от агенцията за бежанците, ДАНС, МВР и преводачи.

Документите на чужденците ще се подготвят от Върховния комисариат на ООН за бежанците.

Българските екипи ще проверяват истинността на паспортите и ще снемат пръстови отпечатъци. Те ще оформят досиета на мигрантите, които предстои да бъдат приети по схемата за презаселване. Досиетата трябва да съдържат лични данни и друга информация, въз основа на която да бъде направена преценка за наличието на основания да се смята, че чужденецът би могъл да бъде заплаха за обществения ред или националната сигурност на България.

На базата на изготвеното досие и предоставените от комисариата на ООН документи екипът ще изготвя писмен доклад с предложение относно приемането на хората в България по схемата за презаселване.

Парадоксалното е, че България тръгва да изпълнява договорката с Турция в момент на остра криза в отношенията между Ердоган и европейските правителства. Освен това в началото на месеца Общият съд на ЕС отхвърли като неофициална договорката между Евросъюза и Турция от миналия март за решаване на мигрантската криза. Според магистратите решение за сключване на споразумение с турското правителство не е вземано нито от Европейския съвет, нито от която и да било друга институция на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ЕДНА ОГРОМНА КЪЩА В БАНКЯ МОГАТ ДА СЕ ПОДСЛОНЯТ 20 МНОГОДЕТНИ СЕМЕЙСТВА БЕЖАНЦИ.
106
2
 
2
 
! Отговори
европеец преди 7 години
До До 111А след като радикалния християнски терорист изби 100 човека в Норвегия трябва и християнството да се забрани !!!
105
0
 
7
 
! Отговори
2233 преди 7 години
Направо да си ги водят в къщи.Който ги е канил ,да си ги посреща в дома си.Ние си имаме достатъчно бедни и болни роднини за които да се грижим.И без това тиквените държавници откраднаха предостатъчно...
104
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гарантирано от ГЕРБ - послушковците на Юнкер.
103
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
350 000 ни трябват , точно толкова изгониха през 1989 година
102
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко нули сте спестили?
101
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ще ги храни тези бежанци кой ще им плаща тока отоплението? Ние ли дето едва свързваме двата края и децата ни гладуват? Кой ги взима тези решения през главата на бг народа? Тези които са взели това решение от собствени средства да ги хранят и да си ги отглеждат ние народа не сме длъжни на никои! Не ни стига това че ни унищожихте държавата ами и наглеци ще си отглеждаме! Не не искаме натрапници в родината си!
100
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо подобно.Всички войни се правят от богати атеисти, за много пари.Те само казват, че са християни, мюсюлмани, юдеи ипр.Но се кланят само на Златния телец.
99
5
 
11
 
! Отговори
война преди 7 години
Всички беди и войниидват от крадливите и корумпираните христяни и католици......долни убийци на мирни хора в света.....БГ също подкрепя световния тероризъм и всеки месец праща по пълен самолет и кораб оръжия където се убиват мирни хора
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 120Както казваше бате Петьо: "Интелигентните разбраха!"
97
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"където обществото е светско, изградено върху християнските ценности..." Я пак?
96
0
 
7
 
! Отговори
До 121 преди 7 години
Грешки и превишаване на полицейските права стават навсякъде. Ще има светски демократичен процес и ако е виновен, може да го осъдят и да лежи в затвора.Наскоро, например, освободиха от затвора 1 британски войник, застрелял ранен талибан. Не съм чул талибаните да осъдят някой, защото е застрелял британски или американски войник.
95
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 117Когато Садам управляваше Ирак и нападна Кувейт, кюрдите и шиитите се оплакваха, че е диктатор и ги потиска. Искаха помощ отвън от американците, за да ги освободят. Махнаха го от втория път - недоволни. Дойдоха ИДИЛ (създадени от американците и саудитците) - пак недоволни. Поне кюрдите получиха автономия. Справедливо е да си направят и държава, но без американска помощ, няма как да стане. Каквото и да направиш или да не направиш, все ще има недоволни. Войната в Йемен не я направиха САЩ.
94
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ми и трябва да правя разлика. Това е Европа, където обществото е светско, изградено върху християнските ценности. Който идва да живее тук, трябва да приема и законите, и морала, и ценностите....Ти собствените си закони не уважаваш пък искаш другите да ги спазват. Я си погледни гредата в собствените очи!
93
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
,ДА НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ТОВА Е ЖЕНА ,МЪЖ ,ИЗДИРВАН ПРЕСТЪПНИК И ТАКА НАТАТЪК....Че ти имаш запечатани образите на всички издирвани престъпници ли? Като видиш издирван престъпник и веднага го арестували ли? Знаеш ли с колко престъпници с открити лица се разминаваш всеки ден и не предприемаш нищо?
92
2
 
19
 
! Отговори
До 111 преди 7 години
Разбира се, че има, но ислямът изрично проповядва убиването на "неверници". Не казвам, че всички мюсюлмани са терористи, но (почти) всички терористи са мюсюлмани. Това говори много - всеки мюсюлманин може да реши да последва повелята на религията си. Това е идеология на омразата и трябва да се забрани, както е забранен нацизмът.
91
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Турция пренаселена с мигранти да ги разсели в Саудитска Арабия."АРАБИТЕ ЛИ ДАДОХА НАЧАЛОТО НА ТАЯ ВОЙНА!?
90
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 105"ВСЕКИ ИМА ПРАВОТО ДА СЕ ОБЛИЧА КАКТО ИСКА..."Бъркаш, в исляма жената ТРЯБВА да се облича "скромно" - резултатите са видни в мюсюлманските държави какво означава това. Пробвай да закараш жена си в мюсюлманска държава и я пусни да се разходи сама или с твой приятел. А може да поиска да сложи пола или потник - "да се облече, както иска", както казваш. Нали се сещаш колко опасно е да носиш каквото си искаш там ...
89
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Религия, призоваваща към убийство на "неверниците" и третираща жените като роби, няма място в модерното време."ЯСНО, НЯМА ХРИСТИЯНИН ИЛИ ЕВРЕЙ КОЙТО Е УБИЕЦ:-):-):-):-):-)ДА, ТЕ НЕ СА УБИЙЦИ ТЕ ПРОСТО СА СЪЗДАТЕЛИ НА ХАОС...ГЛАДНИ НА ПЕТРОЛ...ЦЕЛТА ИМ СА МЮСЮЛМАНСКИТЕ ДЪРЖАВИ...ДА, ТЕ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ДЕМОКРАТИ..ЪХЪВСЯКО СТАДО СИ ИМА ЧЕРНО! НО ВИЕ ВИЖДАТЕ САМО ЧЕРНОТО В НАЩО СТАДО!
88
2
 
7
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Заради псевдо патриотите и фашистите скоро БГ ще прибере 200 000 бежанци ,фашистите щели да ги и тегрират както интегрират македонците в БГ