ЕНП с критика за наредбата за бежанците: Лоша новина!

Жозеф Доул очаква реакция от президента Румен Радев
1 апр 2017 09:16,
186
ЕНП с критика за наредбата за бежанците: Лоша новина!
Снимка: архив Reuters

Европейската народна партия критикува отмяната у нас на наредбата за бежанците. Решението за отмяната й беше взето на извънредно заседание на кабинета снощи.

Още по темата

Постановлението беше прието от предишното правителство и задължаваше общините да сключват отделни споразумения с всеки бежанец, който бъде настанен на тяхна територия. Местната власт трябваше да е длъжна да осигури на чужденците жилище, обучение по български език и работа или да им плаща социални и здрави осигуровки, ако не могат да си намерят препитание. Отмяната на тези правила беше предизборно обещание на президента Румен Радев и на БСП.

Министрите решиха вчера, че до седмица наредбата трябва да бъде пренаписана, за да бъде създаден работещ механизъм. Последва реакция от Европа. Първият коментар дойде от председателя на Европейската народна партия Жозеф Доул, съобщи "Нова тв".

В съобщение в Twitter той определи решението на Министерския съвет като много лоша новина в противоречие с европейската практика. Доул изрази очакване президентът на републиката да реагира веднага.

Европейската политика за интеграция на бежанците е приоритетна за Европа и е тема на редица междуправителствени решения, взети в Брюксел. На последният редовен Европейски съвет за миналата година България единодушно с останалите европейски страни се ангажира да води политика на интеграцията на бежанците, без да допуска дискриминации по отношения на тях.

В  отговор на ангажиментите си страната ни е получавала европейски средства.  България е подписала Женевската конвенция, която гарантира закрила и престой на бежанците. Изключение можа да бъде направено само при сериозна заплаха за националната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На внвиманието на всички кирпичи плюещи решението на Радев и назначения от него служебен кабинет:Толкова като сте загрижени за съдбата на постановлението и бежанците приемайте и си ги настанявайте ЛИЧНО в къщите си на издръжка каквато е описана в постановлението!!!Защо ги натрисате на общините??Съгласни сте ама от друг джоб да излизат парите и друг да плаща масрафа!!Плащам си данъците и искам парите ми да отиват за развитие на общината и държавата,не да храня и издържам кьорави щъркели!!
15
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чакайте бе какви бакии създава това правителство? Разбирам хуманната страна на проблема но ние сме най- бедната старана в ЕС имаме ли възможностите на Германия да помагаме НЕ .На нас няма кой да помага все едно в ромско гето да те спасят от глада пак поръчкова статия , щото не чуваме г Доул да критикува Полша Чехия Естония Литва Латвия Словакия имаме приятели в тези страни - там що не вдигат цената на газа , ами Унгария - нацяло пусна кепенци за емигранти
14
7
 
55
 
! Отговори
Тиквоизследовател преди 7 години
Ах какъв вой и квичене от гербоидните, тиквоопашати гербопитеци. Квичете тикви, квичетеее! ха хааааа!
13
34
 
11
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
...........Министрите решиха вчера, че до седмица наредбата трябва да бъде пренаписана, за да бъде създаден работещ механизъм.............------Хааааахахах!!1. Сага за ***!! Ами що не "изработихте" първо новото постановление или да измените сегашното като е "неработещо"2. Кое му беше толкова спешното, че да се отменя в петък в 20.00 часа3. Точно това правителство ли трябва да го прави като му остават 20 дена?--Лъснаха им задниците на "проевропейците". Пак забиват клин м/у ЕС и БГ
12
63
 
13
 
! Отговори
Тъжен факт за Радев преди 7 години
Президентът и това тенденциозно назначено от него правителство не се справят с текущите проблеми. Представяте ли си колко още бакии ще забъркат тези некадърници, ако не се създаде бързо нормално правителство...
11
5
 
51
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
ТОЧНОТО РЕШЕНИЕ Е---НЕПРИЕМАНЕ НА НИКАКВИ БЕЖАНЦИ БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОВЕРКА ОЩЕ НА ГРАНИЦАТА---ПУСНАТ ЛИ Е ВЕЧЕ У НАС ОТГОВАРЯМЕ ПРЕД ЕС
10
3
 
59
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
"Местната власт трябваше да е длъжна да осигури на чужденците жилище, обучение по български език и работа или да им плаща социални и здрави осигуровки, ако не могат да си намерят препитание." -----И това откъде-накъде? Аз ако нямам апартамент властта дали ще е длъжна да ми осигури жилище, че и работа? Май ще стана клошарите, а? Да са *** бе, бал съм ги в европейците
9
5
 
40
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до ЦиникПроблема е, че нЕма червени, сини, жълти или гербави всички те ни докараха до това положение да сме потенциални емигранти особено младите и още по-лошото е, че не се види светлина в тунела.
8
8
 
62
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
Радев е пичага защото може да мисли като нормален човек.Вие колко пари лично можете да осигурите на бежанците,каква работа и за колко време?Нали искате да задоволявате мюсюлмани?Защо не отидете в някой бежански лагер и не започнете още днес.Хората имат нужди всякакви.
7
35
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Бойко Борисов е национален приятел
6
6
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тез герберски капоти, които са подписали тази гнусна наредба, да си дадат апартаментите и грозните жени в полза на бежанците. Да дадат пример. Боже, колко трябва да си глупав и безмозъчен, да гласуваш за тази престъпна шайка!
5
8
 
51
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Аз лично на тоя от снимката бих изредил цялата му рода по женска линия. Представяте ли си с това постановление какво са подписали гербавите родоотстъпници грижа за *** и геноцид за българите.
4
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно Радев е отменил тази дискриминационна разпоредба. Дискрминацонна спрямо нас! Защо това не касае и българите? На нас ееинтвеното ни право е да храним всякакви ***. И партийни, и цветнокожи, и администрация.
3
2
 
76
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Цитат: "Местната власт трябваше да е длъжна да осигури на чужденците жилище, обучение по български език и работа или да им плаща социални и здрави осигуровки, ако не могат да си намерят препитание."А така ...а безработните...социално слаби българи...болните , и пенсионерите...ще изд*ухат супата!Ще осигуряваме жилища...здравни...и обучение на афганистански, и пакистански граждани - щото те са ПО-ВАЖНИ ОТ НАШИТЕ!ЕВАЛЛА!
2
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това много смешно и грозно джудже, не беше ли този който дойде да лови за баджака крадливата кметичка, обикаляше из НС като гномче, асистиран от Тиквара? Като му харесват толкива амуджите, да си ги взима във Франция. Защо ще ни ги набутва на нас? Но си имаме супер квази квинт предател в лицето на БуБитко, който ще изпълни всичко и ще ги прибира и отглежда в България.
1
4
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия се самозабравят. На фона на бедността в България, да гарантираме финансовата стабилност на бежанците? После се чудят, защо проектът ЕС е недолюбван и националните движение се надигат.