"Замразената" идея за Копривщица: Бизнесмен чака обществото да узрее

Радослав Йовков нямал намерение да строи в центъра
Обновена: 1 апр 2017 12:17 | 1 апр 2017 12:12,
67
"Замразената" идея за Копривщица: Бизнесмен чака обществото да узрее
Снимка: koprivshtitza.com

Бизнесменът Радослав Йовков, заподозрян като човекът, който стои зад вече отмененото решение на Общинския съвет в Копривщица да премахне специалния статут на града на архитектурен и исторически резерват, заяви, че слага "във фризера" инвестиционното си намерение.

По думите му то ще "отлежава", докогато обществото и управлението узрее и усети, че има нужда от него. "Още когато го предоставих, заявих, че ако това инвестиционно намерение не получи широка подкрепа в Общинския съвет и сред населението, няма да го правя", подчерта бизнесменът.

Още по темата

В решението на Общинския съвет никъде не пише смяна на статут, посочи още той пред bTV.

"Никъде под никаква форма не съм споменавал град Копривщица да бъде нещо друго освен защитен град, и то с най-висока степен", заяви още Йовков. По думите му никой не е искал да строи в централната градска част. Според  него е била скъсана комуникацията между кмета и общинските съветници.

"Няма човек, който работи в малък град, който да не е феодал. Както искат да ме наричат. Имам къщи, хотел, козеферма, фабрика за пелети, построил съм доста неща, от които се гордея", категоричен беше Йовков.

"Аз строя в София, да не си мислите, че паса козите в Копривщица", заяви още бизнесменът.

Кметът Генчо Герданов от своя страна заяви, че е доволен от отмяната на първоначалното решение на общинарите, което по думите му е създало напрежение в обществото.

Всички инвестиции са добре дошли, но само ако се строи само в унисон с архитектурата на Копривщица, отбеляза той. Според него, ако се трябва, може да се предизвика референдум и гражданите да се произнесат какво да се прави.

Граждани от Копривщица бяха категорични, че не искат градът им да стане "второ Банско", и се заканиха, че няма да позволят бизнес интереси да съсипят града им. Те призоваха общинските съветници да си подадат оставката, ако имат съвест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
21
 
! Отговори
САНКЦИИ преди 7 години
Този пишман бизнесмен трябва да покаже какви данъци плаща .И второ - интересно ми е как в този град е построил Фабрика ?
8
4
 
16
 
! Отговори
да знаете преди 7 години
ГЕРБ разсипа България.На един сикаджия с малко талант в политиката и обработването на общественото мнение се крепи цялата олигархия.Понякога когато трябва помагат седесарите ,костовистите и от утре Сидер ага.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По принцип такива въпроси с местни референдуми, щото е много лесно да се правиш на еколог или патриот от топлофицирания си апартамент и офис в София или Пловдив, ама там живеят хора, които трябва да имат препитание, а не да ходят на майната си за работа, и знаете как се подържа и живее в старинна къща с гредоред и дървена дограма?
6
12
 
2
 
! Отговори
дежа ву преди 7 години
Лакомията на Волен ще ни докара я турско ,а руско иго ,но нещо не го засяга,важното е да се правят пари от простотията народна.
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лакомията на нашите пишман бизнесмени е невероятна!! Застроиха Кафявоморието, напълниха го с Ешерихия коли, вдигнаха оборотите на аптеките, вече се оглеждат за добре посещавани места. Едно от тях е Копривщица. Главният архитект на този град е лаком г-з, Герберска крадлива от:::репка. Няма свян, чест и достойнство. Пари да падат е важно.
4
0
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Тоест да не пука за нищо вече и да си унищожи културното наследство...
3
7
 
4
 
! Отговори
абсолютно преди 7 години
Волен е същия ...Шматка се из Ямбол за да си прави бизнеса в София.
2
2
 
6
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Какво общество(гражданско) при подплеме което се самоизяжда ?!
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Аз строя в София, да не си мислите, че паса козите в Копривщица", заяви още бизнесменът.Естествено, че няма да строи в Копривщица. За един приятел пита.