А вие отстъпвате ли място? На баба, на бременна, дете...

"Подкрепа" започва кампания: "Да върнем човешкото в себе си"
10 апр 2017 11:37,
105
А вие отстъпвате ли място? На баба, на бременна, дете...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

А вие отстъпвате ли място на възрастен човек, родител с малко дете, човек с увреждане или бременна жена на опашка или в градския транспорт?

Към този въпрос подтиква КТ "Подкрепа", които започват кампания "Да върнем човешкото в себе си". Стартът й ще бъде даден официално утре.

"Замислете се за секунда как се чувства човек с увреждане, бременна жена, възрастен човек или посетител с малко дете, чакащи на опашка от клиенти и дали силите им ще издържат наравно с вашите? Как се чувства човек с нисък ръст на опашка, заобиколен от хора, чиято обичайна височина е много над неговата – гледката, която ще има и кислородът, който ще диша...? В градския транспорт се качва човек със специални нужди и вместо да отстъпим мястото си, за да седне той, се обръщаме към прозореца или мобилния си телефон с мисълта: „Защо аз, нека някой друг да се сети да направи място”.", пишат синдикатите, обяснявайки решението си да започнат кампанията.

Тя ще се проведе през Страстната седмица и се осъществява съвместно със Синдикална федерация на служителите в МВР, Национална организация "Малки български хора” и с подкрепата на НОИ.

От Конфедерацията на труда припомнят, че че обикновено хората обвиняват държавата за всичко – за ситуацията, в която се намираме и за проблемите, които имат.

"КТ „Подкрепа” направи обръщение към политиците с искания в социално-икономическата сфера и конкретни предложения за решения. Сега синдикатът иска да се обърне и към всички хора, към цялото общество. Защото държавата не може да ни даде възпитанието, морала, ценностите и добрината в сърцата", се казва още в съобщението на синдиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
5
 
! Отговори
777 преди 7 години
Разбера се! Винаги отстъпвам!
32
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да попитам, ние нали се стремим към равентсво? Нали всички уж сме равни? Защо да отстъпваме на някого място, след като този човек е съвсем нормален като всеки друг според либералните разбирания? А, чеки малко, забравих, че в природата равенство няма - по- силният побеждава по- слабия...
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимната 15Ами ако този "заблеян" ти обърше 2-3 шамара след като го сръчкаш?
30
2
 
5
 
! Отговори
пиянде преди 7 години
да ве, ша ставам, аз цела нощ съм пил ракия и едвам се държа на краката си, ша им ставам, няма такова нящо
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мене ме кефи новината за Свещеникът от ромски Произход от вчера в тоя сайт
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цял живот съм отстъпвал място в градския транспорт. Сега съм с разширени вени и диабет и никой не ми отстъпва място.
27
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За пръв път чувам, че на дете се отстъпвало място. Възпитавали са ме на бременни и на възрастни винаги да ставам... и го правя но, това с децата е ново 20. От какво са се изморили? От писане на азбука? От забавления? Глупаво е да си учиш детето от малко, че някой все е длъжен да му прави място.
26
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Да върнем човешкото в себе си" - човещината в бай *** вече не можете да я върнете! Народа оскотя поголовно!
25
1
 
17
 
! Отговори
Зависи преди 7 години
Още съм млад, но съм инвалид по болест. За бременни и майки с деца винаги отстъпвам място (стига да не ми е зле, все пак) но за пенсионери, признавам си - зависи. Има такива които са безкрайно нагли и груби, те просто не заслужават жеста.
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимна 27Ами помоли ги хората любезно! Какво ти има? Чувство за малоценност? Блага дума - златни порти отваря! Ако един не отстъпи друг ще отстъпи! Бъдете учтиви и любезни без заплахи, сочене с пръст и ругатни и повечето хора ще ви отстъпят щом не се чувствате добре! Но ако го подкарате с идеята "те трябва" да отстъпват - няма да стане!
23
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На българина все някой му е длъжен било то в метрото, в провинцията, в кооперацията, в работата, в магазина и в чужбина! Айде отърсете се най-сетне! Никой на никого не е длъжен да отстъпва така че ако сте в нужда използвайте някаква форма на възпитани - с наглост и заповеди не става! Ако сте природно прости и *** ще си стоите прави и толкова! На запад си има маркирани места за възрастни и бременни и там отстъпването е задължително! Останалото е по желание на този който е седнал първи! Това е!
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 39г съм.Цял живот съм гледал да давам място на по възрастните, поне така са ме учили.Вече и мен почват да ми тежат годинките, затова почвам да разбирам смисъла на това да даваме мястото си :)Иначе съм живял и в София и там наистина някак сивотата на града ни прави по безлични и студени един към друг. Там се е случвало и да не давам място. Но в моя град дето е средно голям - винаги давам място!
21
0
 
34
 
! Отговори
анонимна преди 7 години
Докато бях бременна, ми отстъпиха място точно 3 пъти, и то все жени на средна възраст, които явно също са минали през това. Останалите - мъже, тийнейджъри и т.н. - забили погледи в телефоните и въобще не виждат какво става около тях, пък и да са видели, се правят, че не са. Мда... това е.
20
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веднъж подадох ръка да помогна на една жена на средна възраст, която слизаше от трамвая с доста багаж, а тя ме погледна и кресна - Искаш да ме опипаш ли бе, пер-вер-зник такъв. Потънах в земята от срам.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На бременни отстъпвам, но на възрастни хора рядко и само ако наистина имат нужда.Макар, че едва ли е от значение - като се замисля в последните 10+ години да съм се качил на градски транспорт 10-15 пъти общо. Или с колата или с колелото.
18
4
 
29
 
! Отговори
Национала преди 7 години
Хахааа ........ че, то от толко простаци в България, колко останаха дето отстъпват място? В чужбина хората си помагат за най елементарни неща, изчакват се, правят си път един на друг пък в БГ е пълно с псуващи се и припрени *** ! ............. а пък в тоя форум имам чувството, че пишат само психопати .................какви тошови епархии ,какви Гербери бе пустиняци !?!.... Или сте хора или не сте.......... без значение от тъпата ви патия !!!
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Здрави прави момчета те избутват за да се метнат на една седалка в метрото и да цъцка в телефона си, те не се вълнуват от възрастни и деца. Това е поколението на демокрацията.
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги отстъпвам, така съм възпитан. Въпреки че като го правя, редовно ми подвикат, че съм бил комунист, пенсионер и други такива.Да живял съм при комунизма, пенсия не можах да взема, понеже лежах 18 години в Белене и не ми достигат за трудов стаж.
15
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свикнал от комунистическо, като се преместих в Германия и аз отстъпвах на бабушкери и бременни място. Което ме учуди е, че първо се облещват, после с голям зор приемат. После ме светнаха, че не е прието и освен това ако си правостоящ има проблеми и в застраховката, ако се случи нещо. Затова сега си седя като пич, даже и някоя баба да се е прегънала на 2 или бременна в предродов период да е до мен
14
1
 
6
 
! Отговори
16 преди 7 години
не разбрах защо ми цензурирахте думата б*а*с*т*у*н

Спонсорирани публикации