Радев с надежда: "Подкрепи една мечта" да събуди сърцата ни

Домакин е на бала за младежи в неравностойно положение
6
Радев с надежда: "Подкрепи една мечта" да събуди сърцата ни
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Президентът Румен Радев ще бъде домакин на традиционния за президентската институция абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение.

Още по темата
Той ще се състои на 31 май и е част от благотворителната инициатива "Подкрепи една мечта".

В рамките на инициативата младите хора получават консултации и информация относно възможностите за личностна и професионална реализация в самостоятелния им живот; обучение и квалификация, съобразени с интересите им и потребностите на пазара на труда; осигуряване на  заетост.

Президентът Радев изразява надеждата си, че инициативата "Подкрепи една мечта" ще събуди чувствителността ни като общество към съдбите, мечтите и бъдещето на тези момичета и момчета, съобщиха от прессекретариата му.

Държавният глава отправя призив за финансова подкрепа към всички, които имат възможност и желание да помогнат и които вярват, че липсата на пари не бива да се превръща в пречка пред реализиране на мечтите.

Даренията ще подпомогнат организацията на балната вечер, а всички неизразходвани средства ще бъдат предоставени като стипендии на младежите, решили да продължат образованието си. С общи усилия можем да създадем празнична атмосфера, да внесем радост в сърцата на тези деца и да ги подкрепим в първите им самостоятелни житейски стъпки, посочват от Президентството.

Организациите, фирмите и гражданите, които желаят да подпомогнат благотворителната инициатива "Подкрепи една мечта", могат да го направят със средства по банковата сметка на Администрацията на президента:

IBAN BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01

BIC BNBGBGSD

Банка БНБ  

Историите на някои от младежите, които участват в благотворителната инициатива, можете да следите на официалната страница на "Подкрепи една мечта"  https://www.facebook.com/PodkrepiEdnaMechta/?fref=ts

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
6
 
! Отговори
/БЪЛГАРИН преди 6 години
До ВасилевНЯМА И НЕМА ДА ИМА ПРИ ТАКА ОМРАЗНИЯ СОЦИАЛИЗЪМ НЯМАШЕ ТЕЗИ РПОБЛЕМИ ИМАШЕ 1 ИКОНОМИКА БЕЗПЛАТНО МЕДИЦИНСКО ЛЕЧЕНИЕ 2 БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ 3 ЗА ДЕЦАТА В НЕРАВНОСТОЍНО ПОЛОЖЕНИЕ---УЧИЛИЩА ЗА РПОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ И ОЩЕ МНООООГО СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ А ПОКАЖЕТЕ ПОНЕ ЕДНА СОЦИАЛНА ПРИДОБИВКА --БЕЗПЛАТНА НЯМА
2
1
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Тъжно е, че държавата неможе да се грижи сама за младежите си, т.с. бъдещето си!
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Льотчик, вместо да призоваваш за съпричастност, закрий НСО и ще имаш 40 милиона за болни, сираци, за деца и раково болни. Стотици милиони заминат за да се пазят хора които никой не бръсне и за слива. Защо му е на Радев охрана? А на Бат Буби, нали народа много го обича, ще го пази? Батко Буби спи с охрана в ***. Толкова го е шубе. Пълно нещастие! Да си плаща сам охраната, като е правил хиляди гадости да си бере гайлето.