Нощен живот, ама в соц-а. В соц-а, ама нощен живот!

Агент Тенев за емблематичните заведения, кръчми и барове
7 май 2017 09:44,
124

В неделя в "Провокативно" по Bulgaria ON AIR светският хроникьор Иван Тенев си спомня за екзотиката на нощния живот по времето на соц-а. Агент Тенев разказва от първо лице за най-емблематичните заведения, кръчми, ресторанти, които е посещавал тогава.

"От "Панорамата" в София се слизаше в бара на София (тогавашния "Гранд хотел София"). Там вече сумите се увеличаваха. Това беше нощно заведение, вариете в истинския смисъл на тази дума с балети, фокусници. Случваше се често да стоят няколко запазени маси, най-централни, в очакване на видни гости, които можеха и да не дойдат, но ако дойдат, трябваше да си имат масите. След програмата хората отиваха само за да си допият и тогава тези маси се пускаха и за обикновения посетител. Аз бях от привилегированите, защото лека му пръст на Иван Славков – той беше един от тези, които имаха всяка вечер в бара запазена маса, но тя се и оправдаваше, защото компаниите, които се събираха, и консумацията, която се правеше, бяха големи".

Целия разговор гледайте в "Провокативно" в недея от 10:30 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
9
 
17
 
! Отговори
Продължение на 70 преди 6 години
Хората нямаха пари да ходят по заведения, там пък почти нямаше какво да се сервира, но "служебна" маса има, та като дойде "човек на собственика", да се почувства ВИП, като го сложат на такава маса! Беше и смешно, и жалко. Бързо изчезнаха "служебните" маси. Най-дълго просъществува една такава в сладкарница недалеч от СУ. Тази маса беше на централно място, около нея - широко празно пространство, а другите маси нагъчкани така, че едва се минава. Неизживяната парвенющина на червен ***!
57
9
 
19
 
! Отговори
Спомен от социализма преди 6 години
Какво си спомням аз от началото на 70-те години?Бях дете, дават ми пари и ме пращат до магазинада купя "нещо". Каквото има, защото обикновено няма.В магазина-опашка. Чакат да докарат "нещо". Нареждам се и аз. След половин час докарват шунка!Ура! Но следва разочаровано: О-о-о! Самоедин калъп!.. Няма да има за всички.! Месарятобявява, че ще дава най-много по триста грама..Докъдето стигне! Опашката кима безропотно..Месарят вади ножа и отрязва яко парчеот калъпа. После го налапва пред очите наопашката...
56
1
 
14
 
! Отговори
Ха ха ха ха ха преди 6 години
До Анонимен 12За едно нещо не позна, явно в последните 20-25 г. не си ходил много по заведения.Нали знаеш кои сложиха ръка върху по-хубавите и по-централни заведения през първите години след промените?Главно комсомолски активисти от по-висок ранг и някои партийни велможи, скрити зад поставена фигура-професионален келнер или управител на заведение.Затова в много заведения си имаше маси "Резервирано", че даже и "Служебна", така беше през първите 1-2 години, когато нямаше продукти, -продълж.
55
20
 
10
 
! Отговори
вярно преди 6 години
Супер си беше. И най-важното-безопасно. Прибирала съм се в 2 сутринта пресичайки парка, без да се оглеждам за криминали, дрогирани или бездомници.Нямаше чалга. Джако беше много популяран и изобщо-поп и рок.
54
6
 
18
 
! Отговори
Не забравяйте преди 6 години
Не забравяйте, че младите социалисти са деца и внуци на старите комунисти, които ридаят за изгубените си привилегии. Борбата им е да вземат властта и отново да продадат страната на руснаците, за да си осигурят още 30-40 години безгрижен живот като колониална администрация на Задунайская губерния.
53
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам една приятелка от Венецуела ... (при развития социализъм на чавес, сега Mадуро)помагах и като и пращах малко пари ... сега ми казва, че вече няма смисъл да пращам, защото вече и с пари няма какво да купиш. Хората нямат хляб откачат, а националната гвардия на Мадуро е убила 50 човека в последните дни, защото има демонстрации. Мадуро и Путин обвиняват за всичко запада ... сигурно запада е виновен и за това че венецуелците гладуват.
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родените след 75та за какъв нощен и ,,кръчмарски" живот могат да спорят и обясняват за времето преди 89та.А за ДОМАТИТЕ трябват грижи ,а 1 милион напуснаха България още преди 20 години,а друг милион се изнесе в София. Бабите по селата измряха,а ,,звеноводите " станаха ватмани,келнери,шофьори и,,бизнесмени"От останалите половината млади дават акъл пред клавиатурата как е било и какво трябва и чакат мама и тате да ги нахранят и облекат докато те псуват всичко живо. А за кръчмите-ние си знаем.
51
3
 
4
 
! Отговори
he he преди 6 години
До Беше великолепно #60то и едно време къф беше шоколада, па стълбите какви ги правеха, не като сега :)))
50
3
 
13
 
! Отговори
Преувеличаваш преди 6 години
До Беше великолепноСамо че колко бяха хубавите дискотеки и къде се намираха? Можеха да се изброят на пръсти - в големите курорти и тук-там в по-големите градове. Дискотеките тип "селски" не бяха по-различни от сегашните евтини чалгарници. Уж имаше комисии, които одобряваха каква музика да се слуша там, но в провинцията масово пускаха "сръбско" - най-долнопробните сръбски кръчмарски певачки.Водата - наливаш от чешмата и тя е бяла-непрозрачна, чакаш "да се вдигне" хлорът.Швепсът? От тикви!
49
2
 
13
 
! Отговори
:) Един друг преди 6 години
До До един българинСамо с едно не мога да се съглася. "Кифли" имаше и тогава, дори бяха още по-смешни и досадни, в сравнение със сегашните, защото се опитваха хем да са "модерни" и "освободени", та да привличат мъжкото внимание, хем да минат за "стойностни"(интелигентни), защото така се увеличаваше шансът да подлъжат и хванат съпруг от семейство с положение, хем се мъчеха да изглеждат "добри момичета" (според еснафския морал), когато се наложеше да контактуват с родителите на набелязания момък
48
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 511. Защо тогава, когато бяхме на първо място в Европа по добив на домати на глава от населението, въпросните домати, купени в "Плод-зеленчук" бяха с пластмасов вкус и ни ги продаваха или полуузрели, или почти зрели, но на всеки закупен килограм ни слагаха поне няколко загнили, защото им било наредено да продадат всичко, та затова разпределяли развалените между всички купувачи?2. Нали знаеш чии синове сключиха обирджийските за България договори с чуждестранни концесионери?
47
1
 
10
 
! Отговори
Не само в "Пано преди 6 години
в Гранд хотел "София", навсякъде, дори в най-обикновените сладкарници, най-хубавата маса вечно беше "Резерве", дори и посред бял ден. В много заведения от най-ниска категория, масата, която можеше да се определи като най-хубава беше с надпис "Служебна" и по този начин се пазеше за свои хора.Най-смешното беше, че дори в кварталните сладкарници, в които се продаваше хляб и кофички кисело мляко, също имаше "служебна" масаВ някои по-специални заведения наистина си стояха резервирани по няколко маси
46
5
 
9
 
! Отговори
ДЕГРАДАЦИЯ НА МАХ преди 6 години
МВФ 1980 година;БЪЛГАРИЯ -2818 $ на човек,билетче 6 стотинкиЮЖНА КОРЕЯ-1711 $МВФ 2017БЪЛГАРИЯ-7392$на човек,билетче 160 стотиннкиЮЖНА КОРЕЯ- 29115 $
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къв агент е тоя ? Най много него агенти да са го.... през комунизма . Докога ше ни занимават с разни стари *** от комунизма .
44
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големите успехи в историята на България след 1878 г. измерени със съотношението на средния и БВП на глава спрямо средния световен и средния западноевропейски са 70-те и 80те години на ХХ век. Тези постижения сега са недостижими за нас в обозримото бъдеще.
43
16
 
4
 
! Отговори
Доктор преди 6 години
Гледам некъв беден извратеняк злослови в постове и се жалва колко са му виновни "комунистите". Явно под "комунисти" има предвид всички успели хора и при соца и сега в "демокрацията". И през ум не му минава, че хората дълги години учат, работят и някои от тях забогатяват наистина.Но както е известно, българският гений е геният на завистта
42
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 1990 България произвежда 846 100 тона домати, през 2008 - 74 000 тона.През 1960-те и 1970-те България е на първо място на глава от населението по добив на домати в Европа. През 2014 г. България е на четвърто място в света на глава от населението, по износ на благородни метали, от което България получава 0,7% от печалбата на чуждестранните "инвеститори"
41
2
 
12
 
! Отговори
Спрете бе,деца. преди 6 години
Всичко се свежда до политика и едно и също.Става дума за кръчми,те за американските централи и за икономика го подкараха. Е гати поколението болно. Този интернет ви изпи мозъка.Губите връзка с реалния живот. Безмисленни брътвежи.
40
8
 
18
 
! Отговори
Червените милионери преди 6 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в г
39
5
 
15
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.