Каракачанов иска 1000 лв. заплата за редник: Армията ни не е само за парада!

"Момчетата са добре натренирани", похвали той 68-ма бригада
131

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Проблемите с оборудването и заплащането могат да бъдат решени само по един начин - като се отделят необходимите средства. Това каза вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов в Пловдив.

Той и заместник-началникът на отбраната ген.-лейтенант Пламен Атанасов посетиха 68-ма бригада "Специални сили" в града. Те наблюдаваха демонстрация на занятия от ежедневната бойна подготовка на формирования от Силите за специални операции и се запознаха с учебно-материалната база.

Каракачанов уточни, че започва обиколката си във военните формирования неслучайнио от 68-ма бригада - частта, на която може да се наложи да действа и при други обстоятелства.

Видях, че момчетата са добре натренирани, морално мотивирани и за мен ще бъде удоволствие да ги видя в условията на реално учение, каза още военният министър.

Относно заплащането той уточни, че е необходимо на първо място разбиране в българското общество, защото има и други сектори, където парите не достигат. Трябва да се разбере, каза още Каракачанов, че армията не е институция само за паради на 6 май, тя трябва да защитава териториалната цялост и суверенитета на България и живота на българските граждани.

С уговорката за лично негово мнение, той каза, че за да отговаря на рисковете на професията, един редник трябва да получава поне 1000 лева вместо сегашните 608 лева. С колко ще може да се увеличи обаче възнаграждението, според министъра, ще стане ясно, когато започне подготовката на бюджета за следващата година. Ще се целим в максимума, добави той, цитиран от БТА.

Каракачанов каза, че отпуснатите от предишния кабинет "Борисов" 3 000 000 лева за ремонт на базите на бригадата в Пловдив и на полигона в Црънча не са били усвоени, но ще бъдат осигурени отново.

Запитан за новия многоцелеви изтребител, той отговори, че най-напред ще се запознаят с трите оферти, след което ще ги обсъдят в МС. Става въпрос за една огромна сума и не трябва да се бърза, каза министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дигайте, ако искате и 10000 на месец направете. След това ще се лекувате от доктор Куйн лечителката след като избягат всички медици.
84
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Вътрешни Войски ако се чудите къде е било това."Отpепките събирани от кол и въже, от гаден по-гаден, за да ходят да тормозят малцинствата. От тези от вътрешни, рядко има такива дето да е станало читав човек от тях. И до ден днешен са си ***, които си мислят, че някой им е длъжен.
83
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И каква стана тя? Ревахте, че учителите взимали "много пари", а сега фaтмаците, които цял ден си го преместват от единия крачол в другия, ще взимат още повече.
82
1
 
2
 
! Отговори
... преди 6 години
Е за обикновенние човек кво ще остане е .... АРМИЯ И ПЕНСИИ ?!? ПЪРВО ОБРАЗОВАНИЕТО !
81
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кара'кочинов ти си най дебелия подарък за армията
80
2
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
ФП норматива, учебният норматив, бойната подготовка, ако бъдат изпълнени тогава 1000 лв. Ако пък с епредстави добре, много добре или направо отлично, може и да му покачва заплатата с някакви проценти или удвои при отличен, т.е. всеки редник да се оценява поединично и заплащането да е така.
79
2
 
12
 
! Отговори
555 преди 6 години
А ми да държат пенсионерите на заплата и пенсия, как ще им стигат парите за заплати
78
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откъде ще дойдат тези пари,за да се увеличат заплатите.Шкембе войвода е щедър на приказки, и обещания.
77
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТОДОР БАШИЯНОВОбщо взето и 8 депутати могат да докарат държавата до просешка тоягаРаботата не е в количеството, а в качествотоЗависи от матр`яла, както казва Вождът
76
4
 
12
 
! Отговори
Стойчо преди 6 години
Краси е голем пич , запознахме се у един ресторант , цела вечер иедене и пиене и ме оправи на хубава работа у една фирма
75
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И задължителна тригодишна служба в Строителни войски за всеки пълнолетен младеж, незавършил основно образование!
74
3
 
5
 
! Отговори
Нека се даде такава преди 6 години
заплата и на всички здрави младежи, които да преминат през военно обучение (може и да не са затворени в казарма,но да има строга мъжка дисциплина)И платените военнослужещи, и младежите, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО минават поне по 6 месеца военно обучение, трябва да са добре подготвени.Едните - за да воюват на мисии, другите - за да имаме стабилна гражданска гвардия. И едните,и другите - за да бранят ефективно България в случай на нужда.Като казвам добре обучени,имам предвид воини, а не ***!
73
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Драги ми македонски войводо от Русе (таз географска притча даже и черната Златка не може да я измисли), съветвам те при тестовете на изтребителите ти лично да пробваш как работи катапулта. И да не забравят да ти намерят памперс по размер, че май ще ги озориш.
72
0
 
16
 
! Отговори
ТОДОР БАШИЯНОВ преди 6 години
ФУНКЦИЯТА НА ДЕПУТАТИТЕ Е САМО ДА СПОРЯТ ЗА ЗАКОНИ. А ТЕ СИ ГЛАСУВАХА ОГРОМНИ БЛАГА, ПРИВИЛЕГИИ И ЗАПЛАТИ ОЩЕ ОТ НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ ОТ 1991 ГОД.ТЕ СА ЕДНИ *** .80 ЧОВЕКА СТИГАТ -- ДА СПОРЯТ ЗА ЗАКОНИ . ТЕ СА БАНДА ЗА ГЛАСУВАНЕ . КВОТО КАЖЕ ВОЖДА ИЛИ НАЧАЛНИКА-ГАРА.ТОВА ИМ Е СМИСЪЛА .НАМАЛЕТЕ ИМ БРОЯ НА 80 ПАРЧЕТА, И ДВЕ МИНИМАЛНИ = ЕДНА ДЕПУТАТСКА ЗАПЛАТА . КАКТО И НАМАЛЕТЕ СРОКА НА МАНДАТА !! ==ОТ 4 ГОДИНИ НА 18 МЕСЕЦА..ЖИВИЯ ЖИВОТ Е СИНГУЛЯРНА..НЯМА БЛАГИНИ И СПОКОИСТВИЕ ЗА 4 ГОД
71
1
 
7
 
! Отговори
До 80 преди 6 години
Под държавата имаш в предвид комисионните и подкупите които щяха да се раздадат по веригата ли? Не, че и сега не се раздадоха. Верно, шкембито щеше да намаже доста. Сега поне работниците взеха някой лев, а тогава войничета щяха да работят бадева. Ти би ли отишъл така да работиш или би ли пратил синовете си? Иначе обясняваме...
70
5
 
6
 
! Отговори
до 79 преди 6 години
Разликата е голяма...приходите от строителството на магистралите и санирането нямаше да отиват в частни фирми, а щяха да се върнат пак в държавата, а надниците им щяха да са по-високи...ама какво да обяснявам...
69
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
можеха те да правят санирането, да строят магистралите...нямаше да стоят без да работят или да "берат" жилезо......Ми то пак те санираха, пак те строяха магистралите. Да не мислиш, че други въртят кирките и мистриите?
68
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сакън, недей, каракачанино!Бизнесмените ще те отстрелят ако го направиш, щото ще им крадеш работниците!Ми то бизнесмените казват че и 500 лева заплати били много, а ти ако предложиш 1000 за войник, ми то всички ще се натискат войници да стават!!!
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До северозапад,Не е само това, в завода "Арсенал" малко или повече придобиваш някакъв занаят! Докато в армията работиш основно с бумащина, особено ако си някъде посредата в йерархията и експлоатираш техника основно от преди половин век!
66
3
 
14
 
! Отговори
Смешници преди 6 години
Трябва да се възстанови не наборната служба, а строителни войски. Армията от безработни *** трябва да се стегне...можеха те да правят санирането, да строят магистралите...нямаше да стоят без да работят или да "берат" жилезо...щеше да им се плаща надница...акъл за 5 ст нямате, а искате само...само с искане не става...щото от хората от които взимате пари, за да вдигате пенсиите и заплатите на държавни чиновници все повече намаляват !!!