Каракачанов иска 1000 лв. заплата за редник: Армията ни не е само за парада!

"Момчетата са добре натренирани", похвали той 68-ма бригада
131

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Проблемите с оборудването и заплащането могат да бъдат решени само по един начин - като се отделят необходимите средства. Това каза вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов в Пловдив.

Той и заместник-началникът на отбраната ген.-лейтенант Пламен Атанасов посетиха 68-ма бригада "Специални сили" в града. Те наблюдаваха демонстрация на занятия от ежедневната бойна подготовка на формирования от Силите за специални операции и се запознаха с учебно-материалната база.

Каракачанов уточни, че започва обиколката си във военните формирования неслучайнио от 68-ма бригада - частта, на която може да се наложи да действа и при други обстоятелства.

Видях, че момчетата са добре натренирани, морално мотивирани и за мен ще бъде удоволствие да ги видя в условията на реално учение, каза още военният министър.

Относно заплащането той уточни, че е необходимо на първо място разбиране в българското общество, защото има и други сектори, където парите не достигат. Трябва да се разбере, каза още Каракачанов, че армията не е институция само за паради на 6 май, тя трябва да защитава териториалната цялост и суверенитета на България и живота на българските граждани.

С уговорката за лично негово мнение, той каза, че за да отговаря на рисковете на професията, един редник трябва да получава поне 1000 лева вместо сегашните 608 лева. С колко ще може да се увеличи обаче възнаграждението, според министъра, ще стане ясно, когато започне подготовката на бюджета за следващата година. Ще се целим в максимума, добави той, цитиран от БТА.

Каракачанов каза, че отпуснатите от предишния кабинет "Борисов" 3 000 000 лева за ремонт на базите на бригадата в Пловдив и на полигона в Црънча не са били усвоени, но ще бъдат осигурени отново.

Запитан за новия многоцелеви изтребител, той отговори, че най-напред ще се запознаят с трите оферти, след което ще ги обсъдят в МС. Става въпрос за една огромна сума и не трябва да се бърза, каза министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
8
 
14
 
! Отговори
BG преди 6 години
Преди известно време ходих в Карлово и минах покрай поделението - стои редник на наряд: Чалга до дупка, хъркане като от бичкия. Ако бях крадец, можех да мина най "почтенно" през поделението, да си взема каквото си пожелая, фуражките дори нямаше да разберат че липсва !За това трябва да даваме по 1000 лв заплата !?!? И тия ... мене щели да ме пазят ?! Че то 50 м не могат да минат без да се запъхтят и да изпушат поне 2 цигари ! Имали сме армия само за парад - алилуя, даже и за парад е много !
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТо от такива като тебе сме го докарали до тука - без нищо в БГ и 1на камара алчни политици , ще се вее знаме а главата ти ще се търкаля пред парламента
23
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за какво ни е тази армия? Турция ако утре сутрин реши да ни напада до обяд ще се вее турското знаме над парламента. Те дори Сърбите могат да ни превземат без дори да разберем какво става. Направо я махайте.
22
3
 
19
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Каквато ни армията такъв и министъра - смешни. Направо ми се повдига от целия ни политически елит
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бъдете коректни!Основна заплата не означава ,че това е единствен приход!
20
5
 
14
 
! Отговори
BG преди 6 години
Ставайте редници бре, кво ревете на Каракачанов 1000лв е нормално
19
9
 
22
 
! Отговори
BG преди 6 години
Каракачанов първо да каже колко е средната коремна обиколка на един редник, както и колко цигари на ден пуши и по колко часа прекарва по чалга клубовете, пък токаз да иска заплата !Престававям си на посещението какво е било - "по шкембето на министъра, равнис :)))"
18
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахха, какво раздуване бре, в БА заплатите са на ниво от 2009г. ?!? То затова избягаха хората и няма мераклии за 600кинта
17
2
 
12
 
! Отговори
запасняк преди 6 години
И тоз като предшественика си тръгна на безплатна екскурзия из страната .Не е ли унизително за тоз български генерал в качеството си на зам. МО да бъде подложен на унижение пред униформени войници офицери сержанти останали лампазлии да слуша хора не помирисали войнишка партенка .Т ова може да го преглътне само хора кариеристи .
16
11
 
16
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Браво бе, за войниците 1000 лв, а докторите и учителите 600-700, много добре.Да видим и друго. От години реве че МВР не се бори с престъпността, сега му дадоха вътрешния ред, кога да чакаме първите резултати ?
15
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента най-опасно за националната ни сигурност е това раздуване на заплати със суми, които не може да си позволим. България няма никакво производство, но заплатите в бюджетната сфера се вдигат постоянно. И парите за това вдигане ще дойдат от нови външни заеми. Когато дойде един ден да се плащат борчовете всичко ще си дойде на мястото, но не се знае дали за сметка на български територии.
14
4
 
4
 
! Отговори
nna преди 6 години
V petak obstonationalna bg bezsrochna stachka - iskame belgiiski zaplati ili belgia da idva da si pazi shengena s bulgarskite zaplati ...nie otivame v oman...
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Показваха днес Шкембе воееодата в едно поделение на инспекция. Тумбака му виси като мях над колана, дебел и безформен, не се вписваше в картината изобщо между военните. Може и да има желание но поне да имаше и малко вид. Запуснал се човек, надебелял от ядене и пиене, на такъв не вярвам!!! Докопа се до властта и се успокои. За мен, нищо няма да направи!
12
8
 
21
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Правилно, даже трябва да е повече от 1000лв
11
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пушечно месо-1000 лв/кгКаракачанов да ги ражда и да ги фораматира, че са длъжни да *** за безумни каузи.Не сте и на йота мръднали от пещерните хора.
10
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е наччина , да се запълнен недостига на повече от 5000 войника
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1000 лв. за редник ..., а в трудови войски - 500 лв. !
8
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще пазиш бе, войводино, пари за старците и болните имаш ли?Много вожд, малко индианец.Срам ме от вас, вие не сте хора.
7
1
 
16
 
! Отговори
ФХ преди 6 години
Демагог!
6
2
 
15
 
! Отговори
Шкембелан войвода преди 6 години
То и ти си добре трениран, твоя фитнес обаче е на маса. Друг такъв *** военен министър няма никъде!