Борисов: Говорим за демография, а всеки ден жертви по пътищата!

Премиерът свика на извънредно заседание министри за войната по пътищата и качеството на храните
Обновена: 27 май 2017 10:08 | 27 май 2017 09:38, Елка Василева
173
Борисов: Говорим за демография, а всеки ден жертви по пътищата!
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов свика на извънредно заседание част от министрите във връзка с пътнотранспортните произшествия и качеството на храните, стана ясно от официалната му страница във Facebook.

На съвместното заседание присъстват вътрешният министър, министърът на земеделието и храните, представители на няколко министерства.

"Използваме събота и неделя, че сте по-свободни, да възложа две теми, по които искам да сме неотстъпчиви и безкомпромисни. Първата е войната по пътищата и пътнотранспортните произшествия. Не можем да говорим за демография, а в същото време всеки ден две, три и повече жертви да се дават", заяви премиерът.

"Интересува ме какво можем да направим по линия на регионалното министерство – мантинели, кръгови движения, легнали полицаи, промяна в инфраструктурата. Всеки човешки живот не само, че ни е важен, но в същото време правим толкова много да се повиши раждаемостта и толкова лесно отгледани деца загиват", каза премиерът.

"Каквито трябват още законодателни промени, колкото трябват пари за камери, колкото трябват пари за контрол. На 1 юни откриват сезона – така да се организират, че от 1 юни служителите на КАТ и полицията – денонощен контрол", допълни той.

"Втората тема е качеството на храните. Това е недопустимо, обидно – за едни храните да са едно качество, а за Източна Европа – с друго качество, и то по-лошо. Някои ще кажат: „чети етикета“, само че хората не са толкова научени да четат етикета, подвеждат се по реклами. Даваме толкова пари за здравеопазване, но сме все на първите места по инфаркт и инсулт. Всеки доктор ще ви каже, че една от най-големи опасности за здравето е именно това, което се яде и пие. Или така нареченият начин на живот", посочи Борисов.

"Това са двете теми, по които искам и това сме го поели като ангажимент правителството, да разискваме сега всички проблеми, но от тук, като излезете всеки трябва да знае какво трябва да се направи по въпроса", допълни още премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
14
 
! Отговори
Даскала преди 6 години
При такъв некадърен премиер всичко е възможно, даже да стане и по-лошо, след неговите "мерки"!
49
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боце, демографията не е от катастрофите а от безпаричие. Унищожихте промишлеността на БГ, няма работа или ако се намери то тя е като за без пари и хората бягат в чужбина. Смени си чипа, че се износи.
48
2
 
4
 
! Отговори
неводим преди 6 години
закона за движение по пътищата ме че е лош ,лошото е че никой не го спазва.колко пъти го преправят и не обръщат внимание на една от най важните точки в него че движението на автомобили в българия се извърщва в дясното платно.всякой си кара в лявото вср едно че се намират в англия или там са изкарали курсовете си.това нещо става навик и води до задръстване в градовете до трафик до безброй катастрофи но на никой не му прави вчечатление.само въвеждат нови адопълнения безмислени и непотребни.
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по-нагъл човек от този.Но, явно българите харесват нагли , прости и крадливи политици.
46
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не трябват нови закони, а просто КАТ да започне да РАБОТИ.
45
2
 
15
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Много елементарен проофан!Но вие го обичате,нали?
44
1
 
2
 
! Отговори
Krasno selo преди 6 години
Abe tesi belgiiski zaplati sa mnogo bezsramno visoki...da im gi napravim kato bulgarskite zaplati kato stanem predsedatelska darjava v eu...i da im pusnem bulgarskite stoki v tehnite magazini...
43
6
 
11
 
! Отговори
ПРАВ Е преди 6 години
Борисов е прав . Но както казва Народа - не се прави нов бърдак със стари жени .Трябва КАТ да се реформира Тотално .Всички знаем че КАТ са Паравоенно Образование по модела на Косово - С пистолет на кръста и корумпиран .Как няма да дадеш подкуп като виждаш въоръжен униформен . Трябва катадажиите да са като в ЕС и Русия - без оръжие и с палка за регулиране на движението , а не със Стоппалка .Ако има проблем да се обаждат на 112 и да викат Полиция .
42
0
 
1
 
! Отговори
невидим преди 6 години
до анонимения ***,*** е този който си позволява да използва такива думи в речника си.а че ти си *** и то червен нагъл безочлив си личи от това че освен тази дума не можеш да съставиш едно пълно изречение.
41
3
 
13
 
! Отговори
Мънго Джери преди 6 години
Там е работата че само си говорите! Трети мандат вече!
40
1
 
9
 
! Отговори
Undeswe преди 6 години
Zaplatite na bulgarite kak sa?Stanaha li kato belgiiskite zaplati?Koito iska belgiiski shokolad...kak stava ?
39
1
 
3
 
! Отговори
40 vatmi преди 6 години
Eto...stava i bez izstrebiteli...
38
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демографският срив се дължи на обедняването на населението, високите цени на издръжка на едно дете, безотговорното отношение на държавата към майките, цените на детските храни, дрешки и.т.н въпроси, които в Европа са решени с по-нисък ДДС, и с по-хуманно отношение.
37
2
 
48
 
! Отговори
123 преди 6 години
Този образ чака да кажат някой проблем по медиите и се превръща в угрижен премиер който го решава. Само пиар му е досегашното управление.
36
3
 
30
 
! Отговори
SA преди 6 години
Как да очакваме нашите робовладетели да спазват трудовите закони,след като баш началника вика своите хора през почивните дни?!Никой не ги е карал да стават министри,ама и нас никой не ни е дал избор къде да се родим!!
35
3
 
26
 
! Отговори
45 преди 6 години
Демография не се бори с ритане на бабички, казано най-образно.
34
0
 
24
 
! Отговори
Hfdg преди 6 години
Къде отиват парите от безбожно увеличените глоби?
33
0
 
30
 
! Отговори
men преди 6 години
Бат'Бойко първо да направи реформа в любимата му МВР, а после ако може и съдебна реформа да направи по румънския модел. Тогава ще гласувам на още 10 избора само за него и ГЕРБ и даже ще викаме; "Да живее ГЕРБ" :))) Но дали може да се случи това?
32
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 2009 година, същият този тупань нареди да се унищожи архивът на даи, за да не могат да се проследят купените книжки, а те са над 300000. А отново мачкащият тодоровите ушаци каза,не е проблем големият брой загинали по пътищата, а големият брой трайно увредени,които натоварват социалната система. Дреме му на магнолията на крадеца.
31
1
 
14
 
! Отговори
до демократ преди 6 години
Преди 9 септвмври в България е имало само ЕДИН километър афалтов път! Преди резиденцията на цар Борис в Юндола. Стига писахте, абсолютни простотии!