Полицаите в готовност за протест: За по-високи заплати!

Най-големият синдикат иска скок на възнагражденията с 15%
2 юни 2017 17:45,
242
Полицаите в готовност за протест: За по-високи заплати!
Снимка: архив "Булфото"

Полицаите отново се готвят за протести. Най-големият синдикат в МВР обяви стачна готовност, ако не бъде прието искането за поне 15-процентно увеличение на заплатите на служителите от юли тази година.

В писмо до медиите от Синдикалната федерация на служителите в МВР припомнят, че участниците в последния Консултативен съвет за национална сигурност при президента са били единни, че системата на МВР се нуждае от нови кадри и от по-високи заплати.

Още по темата

Синдикатът обаче изразява тревога, че никой от управляващите досега не е опровергал изказването на финансовия министър Владислав Горанов, че бюджетът на МВР ще бъде намален с 300 млн. лева от догодина.

Организацията предупреждава, че такива изказвания могат да взривят системата за сигурност. Синдикалистите застъпват и тезата, че парите за МВР не само, че не трябва да се намаляват, а напротив – трябва да се увеличават.

"Изключително рисково е да се говори за намаляване на бюджета на министерство, в което служителите си купуват сами всички консумативи, включително и униформите", се казва още в позицията на синдиката.

Полицейският синдикат има опит в организирането на протести. През 2015 година беше организирано масово недоволство заради плановете за орязване на социалните придобивки на полицаите. Заради протестите, правителството оттегли промените.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още по темата: протестзаплатиполицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
6
 
1
 
! Отговори
К1 преди 6 години
До Борнео 206Ми стани и ти полицай бе Пульо нали си много умен. Хайде стани та да оправиш тази система. Ама то не става така на клавиатурката. Много такива като теб реват тука ама защо не постъпите в системата да ви видим, колко струвате с вашите леви ръце? Така, че не ръси мозък, защото нямаш за себе си.
183
4
 
1
 
! Отговори
К1 преди 6 години
До Сметалото 205И кой ти е казал, че полицията е 70 000? Много си далече от курника не чуваш изобщо петела. Ако имаше действително такъв състав във всяко населено място щеше да има по2-*** полицая, а то нямааа. Защо ли? Сметалото ти нещо не излиза, а? Грешна ти е информацията или някой яко те е подвел, но проблема си е твой.
182
4
 
1
 
! Отговори
К1 преди 6 години
До 204Сигурността не се гради на бройката население умнико, а на натовареността относно опазването и сигурността на населението и неговото имущество. 50 човека в държавата могат да направят толкова поразии,колкото не може да ви мине през ума та в такъв случай има ли някакво значение,че в началото хората са били 7 милиона, а после са станали 5 ? Тези 5 милиона не заслужават ли тих и спокоен живот според теб? Логиката ти куца и нищо не разбираш от тази професия. Върви си копай картофите на село.
181
2
 
2
 
! Отговори
К1 преди 6 години
До Бг 202Добре си им го написал,но не вярвай, че ще те разберат,а и на кой му дреме. Нека да си злобеят това го могат. Злобата ще ги изяде отвътре. Не ме е грижа за такива дребни злобни комплексирани човечета. Те ако не злобеят спрямо нас ще си намерят срещу кого да си изливат жлъчта. Това са жалки индивиди ядосани заради собственото си неблагополучие и неудовлетвореност от живота.Такива злобни същества са най вероятно с малки инструменти, сами и отритнати от всички или другояче казано скотове.
180
3
 
2
 
! Отговори
К1 преди 6 години
До 203Аз съм с над 20 години стаж и съм далече от тази сума като заплата така, че не пиши глупости. Някой някъде те е излъгал и то здраво.
179
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицай с 20 год. стаж и най-ниска офицерска длъжност към момента получава около 1600 лв.чисто.За тази длъжнжст се изисква висше образование,но повечето от заемащите тезидлъжности са завършили т.нар. свободни университети,където изискванието е да имаш каквато и да е диплома за средно образование и да си плащаш редовно таксите.Специалностите са предимно екология,земеделие,икономика,мениджъмнт,защита на нац сигурност и др.подобни нямащи нищо общо с полицейско образование!
178
1
 
6
 
! Отговори
Втрещен преди 6 години
Какви заплати бре?! Дива престъпност се вихри из прокълнатата територия българия, няма, не съществува българин, който да не е пострадал от престъпление, но тези НАГЛИ и БЕЗОЧЛИВИ искат повишени заплати ?!?! Защо бе?! Дайте един разумен аргумент за какво изобщо получавате и сегашните ?!?!?
177
4
 
8
 
! Отговори
Борнео преди 6 години
*** и Пульо без професия и с леви крайници станали полицаи и после балъците, дето стават всяка сутрин задлъжнели защото трябва да мислят как да платят заплати на работници, осигуровките на Пульо и 20-те заплати, щото е повреден умствено и нищо не може на 45 години, заплатите и екстрите на още няколкостотин бюджетни крави и ако остане, може и да си купи за него си!?! Ако сме граждани, спираме да внасяме данъците защото и ние имаме права, не само задължения.
176
4
 
8
 
! Отговори
Сметалото преди 6 години
Ню Йорк - 14 000 000 население. Численост на полицията 33 000.България - 5..6.. милиона население. Полиция - близо 70 000.Ей т"ва e.
175
3
 
7
 
! Отговори
До К1 198 преди 6 години
Приеми, че съм полицай. Започнал съм работа със задачата да охранявам и осигуря спокойствие на над 7 000 000 български граждани. Да ама с времето, те /гражданите/ са вече под 5 000 000 !!! За чий *** се налага да получавате същите заплати ?!?!
174
3
 
7
 
! Отговори
До БГ преди 6 години
Полицията е 37 000 а МВР е 57 000. И недей обяснява колко е щата за новопостъпил,ами обясни има ли полицай с 10тина години стаж да получава под 1200лв.
173
5
 
4
 
! Отговори
Бг преди 6 години
Много глупости има изписани по-долу.Полицията не е много към 17 000 човека,при условие ,че 12000 са населените места в България.Дори сега има населени места без полицай,а трябва да са поне двама за да се заместват по време на отпуска и болничен.МВР е 37000 но там са пожарна,КАТ,администрация,ДАНС,жандармерия,гранична ,МТСО,БОП ,112 и др.Но те вършат друга работа.В момента заплатата не е мърдала от 9години(бензина беше 1,63).В момента щата е 673лв,а минималната заплата е 460.
172
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До К1Когато едно дърво,не дава плод,се отсича!Когато една система работи на празни обороти,само гълта все повече и повече ресурси,а резултатите са велики,единствен статистически,то тази система трябва да се разруши,частите да се бракуват и да се мисли за нещо ново,а не да се наливат огромни средства в каца без дъно!В кухнята има нужда от добри готвачи,а не от кашавари и ***!Нищо лично,но това е логиката на живота и стига с този смешен плач!
171
3
 
6
 
! Отговори
явно не си бил преди 6 години
Стругар. Тия норми така не се вдигат. За каквото и да е.И ти не си на норма. Има разлика. Значи ли това . Че ако престъпленията намалеят, трябва да ви се намали заплатата?А ако натовареността ти е голямаЗащо?Имаме огромна полиция за това население.Или от 10 човека работи 1Ми тогава защо да плащаме на другите 9Не искаш да си скършиш хатъра с колегите ти корумпета и скатавки. Значи си им съучастник.
170
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какви пари...половината от вас вземат и даплата и пенсия...колко хора са доволни от вас...тръгнали без шапки и безлични по улиците то квартални и пожарникари като об.граждани по улиците ква дисциплина и първа категория за най мързеливите
169
4
 
5
 
! Отговори
К1 преди 6 години
До вариантите са два 197Ще ти отговора по много елементарен начин за да ме разбереш. Приеми, че съм стругар. Подписал съм трудов договор, както ти казваш за определена заплата, обаче от мен се изисква на ден за изработя 100 детайла. След 1 година нормата ми става 200 детайла, а след още една година 300 детайла, но ЗА СЪЩАТА ЗАПЛАТА. Сега разбра ли ме,какво искам да ти кажа? Работата преди 10, 15 и 20 години не е една и съща,а възнаграждението е почти едно и също.Ти ще си съгласен ли на това?
168
5
 
7
 
! Отговори
вариантите са два преди 6 години
Или може да свършите работа но не искате, защото сте преценили, че са ви малко парите. Тогава сте за дисциплинарно уволнение, ако не и за съд. Имате труд. договори. Съгласили сте се да си свършите работата за тези пари, а не го правитеИли не можете да свършите работа и тогава сте за уволнение поради непригодност.Кое от двете я вярно господа полицаи. Щото трети вариант нема.И не ми излизайте с - ами аз много бачкам ама другите около мене не.Ако е така, ше увеличим само твойта заплата.
167
1
 
9
 
! Отговори
тоест преди 6 години
Искаш да ме убедиш, че някъде на тайно място се скъсвате от работа . Ми хубаво.Къде са резултатите?Къде е тая сигурност?Щото не си личи.Не е важно колко се потите в кухнята, а дали това дето сте сготвили става за ядене.Еми не става. Бълвоч.Всеки си е имал работа с полицаи и не сме очарованиВсеки ви е гледал да лежите по патрулки и кафенета през работно времеНосите се все едно всеки дърпа параход.Не сме доволни от васСвършете си работата
166
1
 
5
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До К1 Защото тук статията е за вас, не за съда и прокуратурата. И те са същите тунеядци, не мисли че ги защитаваме и много им се радваме. Всички сте за закриване.
165
5
 
3
 
! Отговори
К1 преди 6 години
До време е да разберете 188Да ние служим на хората само че вие няма как това да го видите и да го разберете,защото пак повтарям не сте в "кухнята",а тук не искам да се разпростирам в обяснения нито е редно.Знам,че няма да повярвате,колко неща се правят за сигурността и за това няма да се хабя да разяснявам. Защо не роптаете от решенията на съда,когато пускат такива като наглите? Плюйте си на воля това ще ви остане. За пореден път питам тук присъстващите, защо не плюете по съда и прокуратурата?