Полицаите в готовност за протест: За по-високи заплати!

Най-големият синдикат иска скок на възнагражденията с 15%
2 юни 2017 17:45,
242
Полицаите в готовност за протест: За по-високи заплати!
Снимка: архив "Булфото"

Полицаите отново се готвят за протести. Най-големият синдикат в МВР обяви стачна готовност, ако не бъде прието искането за поне 15-процентно увеличение на заплатите на служителите от юли тази година.

В писмо до медиите от Синдикалната федерация на служителите в МВР припомнят, че участниците в последния Консултативен съвет за национална сигурност при президента са били единни, че системата на МВР се нуждае от нови кадри и от по-високи заплати.

Още по темата

Синдикатът обаче изразява тревога, че никой от управляващите досега не е опровергал изказването на финансовия министър Владислав Горанов, че бюджетът на МВР ще бъде намален с 300 млн. лева от догодина.

Организацията предупреждава, че такива изказвания могат да взривят системата за сигурност. Синдикалистите застъпват и тезата, че парите за МВР не само, че не трябва да се намаляват, а напротив – трябва да се увеличават.

"Изключително рисково е да се говори за намаляване на бюджета на министерство, в което служителите си купуват сами всички консумативи, включително и униформите", се казва още в позицията на синдиката.

Полицейският синдикат има опит в организирането на протести. През 2015 година беше организирано масово недоволство заради плановете за орязване на социалните придобивки на полицаите. Заради протестите, правителството оттегли промените.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още по темата: протестзаплатиполицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
2
 
6
 
! Отговори
РусенецЪ до К1 преди 6 години
Аз работя, *** безполезен! Аз произвеждам принадена стойност. Произвеждам БВП. Ти какво произведе през нелепия си животец ушев? Сигурност ли? Спокойствие ли? Охрана на старците по селата ли? Контрол на пътя ли? Не бе, честно - какво точно изработи ТИ ?
143
2
 
3
 
! Отговори
К1 преди 6 години
До РусенецЪА ти за слава ли работиш бе ***
142
4
 
2
 
! Отговори
К1 преди 6 години
ВСИЧКИ ВИЕ,КОИТО ПЛЮЕТЕ ПОЛИЦАИТЕ МОЖЕТЕ ЛИ ДА КАЖЕТЕ,ЧЕ ВИЕ СТЕ ИДЕАЛНИТЕ ВИЕ СТЕ НАЙ УМНИТЕ, КРАСИВИТЕ, ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ, ОБРАЗОВАНИТЕ И КАДЪРНИТЕ ? СЪМНЯВАМ СЕ. ТЕЗИ ПОЛИЦАИ ИЗЛИЗАТ ОТ СЪЩИТЕ ВАС ТЕ НЕ ПАДАТ ОТ ДРУГА ПЛАНЕТА ТА СЕ ЗАМИСЛЕТЕ АКО ТЕ СА ТОЛКОВА ***, ЛОШИ, НЕГРАМОТНИ И НЕОБРАЗОВАНИ ТОГАВА ВИЕ КАКВИ СТЕ? НИКОГА БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СТАНЕ ЦИВИЛИЗОВАНА ДЪРЖАВА,ЗАЩОТО НАРОДА Е ЗЪЛ, ЗЛОБЕН, ЗАВИСТЛИВ И ВСЕ В ЧУЖДОТО КАНЧЕ ГЛЕДА. ЗА ТОВА ИЗЛИВАЙТЕ ЖЛЪЧ ТУКА И ТОВА ЩЕ ВИ ОСТАНЕ *** ЖАЛКИ.
141
3
 
5
 
! Отговори
РусенецЪ преди 6 години
Така ми писна от мрънкането на тия, че няма накъде повече! И няколко от тях се опитват да ми обясняват, че "ние не сме разбирали спецификата на работата им". Ама чакайте бе бозайници примитивни, вие не протестирате за законодателни промени, които да ви решат проблемите, а издавате звуци на селскостопански животни с искане само и единствено за пари! Вие не искате да се подобрят условията ви в работата, а искате само пари, пари и още пари! Е стига де!
140
2
 
2
 
! Отговори
От Алеутите преди 6 години
ТЕжко земетресение около 7 по Рихтер предупреждава за огромен РИСК от ПОлицейската мафия.. Ползват МВР за внедряване на нагло престъпни техники вкл в лични документи,банкови и други спец карти.Масовите убииства в Сирия и Украйна са чрез обсебени с наркотици и с активирани нано скенери в телата ..
139
4
 
7
 
! Отговори
Малък работодател преди 6 години
Така, каква е логиката: Имам бригада от 8 /примерно/ човека. Те са подбрани според квалификацията си и монтират дограми. Дневно имат разчет, който трябва да изпълнят. Ако са по чевръсти и работливи, съответно получават бонуси. Но, ако се помотват и мързелуват, не вземат даже и минимална заплата. Не съм вързал нито един от работниците с топуз до мен. Свободен е да си тръгне на минутата, без предизвестия, без бюрократщина. Та в този ред на мисли: какво точно изработиха българските полицаи ???
138
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Едно ченгеСтига сте се хвалили и оплаквали бе! Мразели ви,не ви обичали,не ви съдействали,не искали да идват за поемни лица.....Ми как ще идват,като не си знаете правата,които закона ви дава?Случайно да си се замислял върху текста,че"разпорежданията издадени от полицейски орган са задължителни"?Ей това сте-неуки,но иначе претенциозни!
137
1
 
5
 
! Отговори
Радвайте преди 6 години
се Другари МИЛИЦИОНЕРИ на ОБИЧТА НАРОДНА и ОМРАЗАТА ВСЕНАРОДНА!!!
136
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Едно ченгеКазваш "добър кадрови подбор".Ами като няма такъв,защо да даваме за лош материал каквито и да е пари?Я се огледай,какви са повечето покрай теб!Малограмотни,едва изкарали средно или някой набеден университет,без ценностна система,деца и близки на твои колеги,участващи във всевъзможни схеми и далавери,но със самочувствие на богоизбрани,но за съжаление по критерии които изброих.И за какво да даваме пари и да ве уважаваме?
135
3
 
6
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Всички плюете , а не се замисляте защо е така? Ниски заплати, неподготвени кадри и прием на всякакви кандидати само и само да се запълни бройката, липса на униформи и материална база. Да изреждам ли още? Как очквате да имаме сигурност?
134
0
 
8
 
! Отговори
фильо преди 6 години
а помните ли арестуваните катаджии, и какво стана, нищо
133
3
 
4
 
! Отговори
рес еоод преди 6 години
много нагло
132
3
 
12
 
! Отговори
Петър Павлов преди 6 години
Да познаваш бандити, крадци, наркодилъри, педофили, *** , мафиоти и да знаеш че те затриват българите-деца. Да стоиш и да не правиш нищо, защото си пазиш топлото място на работа, да си чакаш заплатата, да чакаш поредния подкуп и сега да ревеш за по-висока заплата за да си затваряш очите се нарича наглост.От такива полицай, доктори и учители българина не се нуждае .Търсели уважение, моля, за кое, хванали ром от село изнасилил 18 г момиче .А дилърите тровят десетки хиляди....
131
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да протестират полицаите и войниците да се организират,да съберат на Национално съвещание за сигурността на държавата всички участвали в управлението на държавата след 1989г депутати,министри,областни управители,кметове,съдии, прокурори и прочие политици и да им поискат поименен списък на виновните за липсата на 4 млн българи и за днешното състояние на държавата!
130
1
 
12
 
! Отговори
АМАН от терористи преди 6 години
В Северна БЪлгария крадците менкани на власт след 1989 ликвидираха всички печеливши заводи..Села и градове обезлюдяваха а МВР иска да ограбва от народа оставен без заводи по 1 000 000 000 годишно за ИЗдръжка като помага на Борисов и ДОган да ограбват десетки милиарди НЕМА КАК>Те само за нагло терористични камери крадат стотици милиони..за да могат PEdophilies да цакат всички деца от детските ясли и градини..
129
0
 
10
 
! Отговори
НЕМА ПАРИ преди 6 години
Не може МВР да се кефи че ГЕРБ,ДПС И БСП крадат милиарди годишно от народа през Бюджета най в ече през НАГЛО КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИАЙде Борисов подписва на неколко пъти НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ЗАЕМИ за да плати на крадците на милиарди ама вече му позабранили..
128
2
 
14
 
! Отговори
протестирайте преди 6 години
За реформиДа се направят съкращения, особенно на чиновници и началнициДа има ясни критерии кой е годен и кой неДа има ясни правила за работаДа има ясни критерии за оценка на работатаИ когато това се случи и покажете че можете да свършите работа. Не просто да вършите, тогава искайте заплатиНеможе заплати без резултати
127
3
 
11
 
! Отговори
това преди 6 години
Че не ви пука за нас, не е новинаЗнаем си го отдавнаИ като ео ср казват нелицеприятни истиниЗамислете се . Не се дръжте детински " Ако не ми купиш сладолед няма да те обичам повече.."Пък на глупостите и псувните на разни *** и подобни ако се връзвате, много са ви слаби нервите и може би не сте за тая работа.Разберете. Плаща ви се за резултати. Не за да ходите на работа. Няма значение колко сте се потили. Само резултата е важен. А той е много лош. Няма как да отречете.
126
1
 
11
 
! Отговори
НЯМА ПАРИ преди 6 години
Пак да напомним че бюджета на МВР се формира единствено от ОГРАБЕНИ ПАРИ ОТ НАРОДА>Средно годишно за издръжката на тези нагли престъпници които увреждат тежко и завинаги БЪлгария и Земята се крадат над 1 000 000 000 живи лев а от народа.ВМесто да следят за реда и да СПАЗВАТ ЗАКОНА,тези престъпници пазят крадците на милиарди около БОрисов <Доган и други менкани на власт..
125
0
 
7
 
! Отговори
НЯма пари преди 6 години
НИто един издържан с ограбвани милиони от народа от МВР не скочи срещу НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ПРОЕКТто НАРЕДБИ прокарвани през доказано престъпни парламенти.Обратно след всеки нагло незаконен озверени нападат милиони граждани по пътищата..