Полицаите в готовност за протест: За по-високи заплати!

Най-големият синдикат иска скок на възнагражденията с 15%
2 юни 2017 17:45,
242
Полицаите в готовност за протест: За по-високи заплати!
Снимка: архив "Булфото"

Полицаите отново се готвят за протести. Най-големият синдикат в МВР обяви стачна готовност, ако не бъде прието искането за поне 15-процентно увеличение на заплатите на служителите от юли тази година.

В писмо до медиите от Синдикалната федерация на служителите в МВР припомнят, че участниците в последния Консултативен съвет за национална сигурност при президента са били единни, че системата на МВР се нуждае от нови кадри и от по-високи заплати.

Още по темата

Синдикатът обаче изразява тревога, че никой от управляващите досега не е опровергал изказването на финансовия министър Владислав Горанов, че бюджетът на МВР ще бъде намален с 300 млн. лева от догодина.

Организацията предупреждава, че такива изказвания могат да взривят системата за сигурност. Синдикалистите застъпват и тезата, че парите за МВР не само, че не трябва да се намаляват, а напротив – трябва да се увеличават.

"Изключително рисково е да се говори за намаляване на бюджета на министерство, в което служителите си купуват сами всички консумативи, включително и униформите", се казва още в позицията на синдиката.

Полицейският синдикат има опит в организирането на протести. През 2015 година беше организирано масово недоволство заради плановете за орязване на социалните придобивки на полицаите. Заради протестите, правителството оттегли промените.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още по темата: протестзаплатиполицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До К1Злобен съм пич,защото си уговарям посещение на техник от сервиз за бяла техника,а ми цъфва действащ твой колега с отверка в ръка и ме пита тук ли е аварията?!Злобен съм защото това,за което сте назначени е последната ви грижа!Злобен съм защото твои колеги,постоянно обясняват,как нещо не може да стане!Злобен съм защото ви познавам кухнята много добре,ако 5-*** работят,55 ходят на работа единствено за трудов стаж и привилегии!
163
1
 
6
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До К1. А така, значи признаваш че нямате глави на раменете си и грам мозък да разсъждавате, а само можете да спазвате заповеди. Ами че то и едно куче го може това! Хахаа, наистина сте ***. Заплати лии, по-добре изобщо да ви няма.
162
2
 
5
 
! Отговори
Реформатор до К1 преди 6 години
Изобщо не ме плаши. Плащал съм ти достатъчно дълго без резултат. По-лошо няма как да стане. ***, хапни. Аз ще видя какво да направя за закуска на децата ми. Филийка със сол нещо. Защото К1 трябва да хапва. И то, как да остане за тях. Хапни добре. Да имаш сили за протеста.
161
1
 
7
 
! Отговори
защото тази преди 6 години
Статия е за полицията не за съда и прокуратурата. Същите като вас саИ не ви плюем. А изискваме да си свършите работатаИ пак питамКак ще гарантирате че работата ви ще се подобриТова е въпросаПари се дават за свършена работа
160
3
 
1
 
! Отговори
К1 преди 6 години
До SharkЗадал си въпрос и сам си си отговорил. Значи има проблясъци на мисъл. Браво Айнщайн.
159
2
 
6
 
! Отговори
време е да разберете преди 6 години
Че МВР не същрствува само да ви осигурява заплати.И не случайно се водите - служители на редаОт вас се очаква да ни служите. За това ви плащаме.И не искаме анархия. Но щом се харчат милярди а полза няма. По добре частни охранители и доброволни дружиниНе може да ни изнудватеСлънцето ще изгрее и без вас
158
4
 
2
 
! Отговори
К1 преди 6 години
До Реформатор 183 Ми плащай на когото си поискаш. Само да не стане после да нямаш отърване от мутрите, че те като научат къде е меда ще ти изпразнят кошера. После на кого ще ревеш? Не ме интересува извратеното ти мислене. Аз отивам да хапна нещо пък ти си злобей не ми пречиш.
157
1
 
6
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До К1. Като се имате за хора от народа, както казваш, защо ходите да биете протестиращи бе?? А!! Защо никога полицията не се солидаризир с протестите на хората, та нима техните искания не са и ваши!! ще ми кажеш че спазвате заповеди, а вие глави на раменете нямате ли, ами ако дойде заповед да се хвърлите от 10 етаж??? А сега искате подкрепа от нас, защо?? На ви подкрепяме, получавате достатъчно пари, имате прекалено много привилегии и е наглост да искате още при това нищоневършене.
156
1
 
4
 
! Отговори
К1 преди 6 години
До не е важно 180Да плащате така е спор по този въпрос няма,но пак питам сигурността на страната само и единствено от полицията ли зависи? Знаеш ли,колко институции има след полицията, от които зависи дали един хванат престъпник ще влезе на топло? Защо не плюете по същия начин върху съда, прокуратурата и останалите служби призвани да пазят реда? Защото не ви стиска да го видите. Сигурно пак от полицията зависи дали ще пуснат онези от "наглите"? Отворете си очите и вижте къде е проблема слепци
155
1
 
2
 
! Отговори
Виртуален преди 6 години
Той па, имал физически умения льольото :) В интернет и аз съм висок, рус, синеок с яхта и черен колан по нещо-си :)
154
1
 
2
 
! Отговори
Реформатор до К1 преди 6 години
Че то, по-добре да плащам на мутри. Като плащам на вас - полза никаква. Я се замисли? Плащам на вас - никакъв резултат. Плащам на мутри - получавам си услугата. Чиста логика.
153
4
 
2
 
! Отговори
К1 преди 6 години
Искаш анархия? Искаш да се премахне полицията? Добре аз съм съгласен. Има обаче и друга приказка "Внимавай, какво си пожелаваш, за да не ти се сбъдне". Аз не се страхувам от анархията,защото за толкова години съм бил в какви ли не гадни ситуации. Физическата ми подготовка и умения,които имам ще ми позволят да оцелея, но останалите такива като теб без такива умения ще сте роби или просто ще изчезнете не заради друго ами защото ще сте нула пред грубата сила, а това ще е необходимо при анарахията.
152
2
 
4
 
! Отговори
Сметалото преди 6 години
Българската полиция ни струва колосални пари. Изобщо не са мижавите милиард и нещо годишно. Сметнете и пенсиите на млади и здрави хора на по 50 години, най общо става дума за около три милиарда и половина годишно! Повярвайте, с тези пари може да се наеме великолепна частна армия, която да направи България райско кътче.
151
1
 
4
 
! Отговори
не е важно преди 6 години
Да сме най умни и красивиДостатъчно е че ни плащат за свършена работа не за това че ходим на работаИ от нашите данъци плащат и на вас. За да ни осигурите сигурност, ама нещо я нема. Т.е. Не си вършите работата а пари искатеИ не ми излизай с лафа - който е безгрешен пръв да хвърли камък.Плащаме ви и имаме право да ви съдим за работата която би трябвало да свършите за насСамо излезте да искате още пари и ще видите колко много камъни има
150
1
 
1
 
! Отговори
К1 преди 6 години
До Реформатор 176Не няма да изчезне престъпността просто ще стане по-лошо.Ще настъпи анархия и ще дойде закона на джунглата.Ти ще посетиш онези,за които казваш,че са ти обрали апартамента и им знаеш адресите,но дали ще се върнеш жив и здрав не се знае може да те посрещнат подобаващо.Има една приказка "Всеки майстор си намира майстора".Та не се пъни толкова да не си го намериш.Когато настане анархията мутрагените безпрепятствено ще си правят,каквото си поискат с теб ти тогава на кого ще ревеш?
149
1
 
2
 
! Отговори
Замислен до К1 преди 6 години
Изобщо не ме интересува "кухнята на работата ти". Плащам ти твърде щедро за услуга, която не получавам! Ама си имал проблеми и спънки ли?! Що не протестираш за тях, а чувам само к-в-и-ч-е-н-е за пари и пари ?!
148
2
 
2
 
! Отговори
К1 преди 6 години
Не виждам смисъл да ви се обяснявам на вас. Каквото и да кажа няма да бъде разбрано първо, защото не сте в "кухнята", второ, защото просто толкова са ви възможностите за правилно възприятие, трето, защото сте просто едни злобни същества, които все са недоволни, каквото и да бъде направено за вас. Така, че бълвайте змии и гущери не ми пречите. Интересното е обаче, защо само по полицаите плюете те ли са виновни за сигурността в България? Защо не плюете по съда, прокуратурата и останалите служби?
147
1
 
5
 
! Отговори
Реформатор преди 6 години
Решението е толкова простичко. От утре, цялата българска полиция спира да съществува. Заклевам се, че до две седмици престъпността ще намалее драстично. Просто хората ще се самоорганизират, ще се самоотбраняват, ще защитават имотите и собствеността си без страх от полицейски репресии. Аз знам, кои ми обраха апартамента. Знам им адресите. Полицията не свърши нищо за година. Ако няма полиция, аз ще въздам справедливост неотменимо и незабавно. Българската полиция пречи!
146
1
 
5
 
! Отговори
Замислен до К1 преди 6 години
А, не не! Не гледаме в чуждото канче. В нашето си гледаме. А то е все по-празно, защото не смогва да изхрани ордата от безполезни български полицаи. Ти не просто гледаш в МОЕТО канче, ти не просто ядеш храната на децата ми, но искаш още и още!
145
1
 
4
 
! Отговори
РАПОРТ и ЧАО! преди 6 години
КОГАТО НА ЕДНО МЯСТО НЕ МИ ПЛАЩАТ ДОБРЕ-НАПУСКАМ! И ПОНЕЖЕ СЪМ КАДЪРЕН-НАМИРАМ СИ ПО-ДОБРЕ ПЛАТЕНА РАБОТА! КУКИТЕ ЗАЩО НЕ НА ПУСКАТ? НЕ СА ЛИ КАДЪРНИ ЗА ДРУГО ? А, ТЕ НЕ ИЗПУСКАТ КОКАЛА....