"София прайд" до кметицата: Осигурете сигурността ни!

"Национална съпротива" готви "Да изчистим боклука на София
Обновена: 7 юни 2017 17:22 | 7 юни 2017 17:00, Камелия Цветанова
153
"София прайд" до кметицата: Осигурете сигурността ни!
Снимка: Булфото, архив

Организационният комитет на "София Прайд" призовава столичния кмет Йорданка Фандъкова да вземе мерки за безопасността на участниците в шествието.

Повод за притесненията на организацията е организираното от "Национална съпротива" масово мероприятие "Да изчистим боклука на София".

Още по темата

"Съгласно Конституцията и редица международни спогодби, по които българската държава е страна, законни са само мирните събирания на гражданите, каквото е "София Прайд". От друга страна, организаторите на успоредно провеждащото се мероприятие "Да изчистим боклука на София", открито признават, че са излъгали в уведомителното си писмо до Столична община, за да прикрият действителните си намерения да попречат на участниците в София Прайд да упражнят правото си на мирно събиране", посочват от организационния комитет на "София прайд".

Според тях доказателства, че организираното от "Национална съпротива" масово мероприятие има действителната цел да попречи на провеждането на юбилейния десети "София Прайд" и съмненията дали то може да бъде определено като мирно, са изпратени в отворено писмо до Йорданка Фандъкова, кметът на Столична община и Емилия Русинова, градският прокурор на София.

Групата на либералите и демократите (АЛДЕ) в Европейския парламент също разпространи позиция, в която призовава за охрана от страна на властите за София Прайд 2017.

Председателят на парламентарната група на АЛДЕ Ги Верхофстат призовава българските власти и кмета на София да направят необходимото за охрана на участниците в парада. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
42
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЗ СЪМ ГЕЙ И СЕ ГОРДЕЯ С ТОВА.
51
2
 
34
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
Е добре де, то по тая логика утре някакви могат да решат да правят шествие за легализация на педофилията или секса с животни... И за тях ли ще плащаме охрана?
50
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е странно, че след като чудесно знаят, че са люто мразени и ненавиждани, мразени като компонента вредна и опасна за чисто биологическото бъдеще на целия вид, защо ежегодно, нагло и нарочно държат да си вирят нефелността пред деца и подрастващи? Дали е, защото им се плаща, както Сорос направи *** от половината състав "интелектуалци" от СУ и прочее, или се чувстват сигурни, че могат безнаказано да се гаврят с чувствата на нормалните? Не е адекватно да се пъчиш, където си възневидян.
49
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живеем във държава във която ако си политик и ти вадят компропат ,че си гей,смятайте какви неандерталци сте.Лесно ли му е на Станишев ,че партията го ожени и му направи дете,лесно ли му е на Вегенин ,партията го ожени и му направи дете,лесно ли му е на Сидеров,оженихаго за гаджето на доведен лий заварен лий син,ако бяхме нормална държава тези сега щяха да са влюбени в мъжете си и да се чувстват щастливи
48
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гей парад made in USA
47
2
 
37
 
! Отговори
до 41 преди 6 години
Има много голямо значение кой къде си бърка, тоя ЕC не станал туй което е благодарение на гейове и третополови, какво да гледаме. Третополовите ще съсипят ЕС и камиларите ще ги ***.
46
42
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не щете джихадисти ,отказвате либерализация и прайд на свободата аве селяни я марш в руската джунгла да се редите за кваз.На който не му понася бегом в Чечня при Рамзан Кадиров
45
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом ги е страх, значи много добре знаят, че вършат нещо нередно.
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименPride - стадо ? Тогава какво e herd ?
43
17
 
5
 
! Отговори
Асен Генов преди 6 години
колко *** и загубен русофил трябва да си за да го правиш още със жени!Бъдете в крак с времето поемайте отзад всичко възможно толко е приятно не знаете какво пропускате!
42
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хем знаят че са мразени и на всичкото отгоре парадират с извратеноста си! Някъде в светите книги да се споменават такива из.вратеняци? Аз поне в нито едно свето писание не съм срещнал и малък текст в който да си споменава за някакви които незнаят от каква порода са! Лез.биики какво е това животно? ***.расти какво е това животно? Това хора ли са или май.муни? Каква охрана кой ще я плаща ние дето ги мразиме ли? В ада ще горят тези из.вратеняци!
41
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия половината са там за по един сандвич другите са сепаратисти на сексуална основа. Tам няма нито един гей. Няма да ги признаем за гейове въпреки парада, да си пЛащат от джоба си за охрана има си охранителни фирми и да се застраховат. Тия освен че ощетяват бизнеса ами стават предпоствака за криинални деяния докато пилицията е заета да ги варди някъде убиват някого.
40
21
 
4
 
! Отговори
Асен Генов преди 6 години
само гадни русофили си падат по жени!
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
pride - гордост, отде и как отиде на лъвове ?Друго значение на думата "pride" е "стадо"...
38
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значение има кой в коя дупка си бърка? Я виж минималното заплащане във Ирландия и го сравни с оня нисък мъжкар от Прасия.Селяни,бабите ви не свалиха забрадките но техните внучки ги свалиха,сега разбирате ли какво е ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ И ПРАВА НА ЧОВЕКА?Та вие не взимате на работа бременни жени а какво остава за гейове,селяни всеки иска да диша спокойно на тази планета,и селяни утре на прайда може да са вашите деца и внуци,така ,че внимавайте в картинката
37
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо ново!Навремето и комунизъмът е бил като мода,всяка гмойна пъпка гледа да избие,все някога!
36
2
 
37
 
! Отговори
Около 200 кукувеи преди 6 години
искат да правят парад.Над 1 000 000 софиянци са против, подкрепени от цяла България!Но куку*вей*ковците настояват да им се осигури охрана за сметка на данъкоплатците.Кметицата на кого трябва да угоди?На капризите на една шепа странни човечета, които искат да лазят по нервите на всички останали?Или на почти цяла България, която ще получи тежка обида, ако този парад се състои? Все едно да ти се изплюят в лицето, след като си им казал "Моля, празнувайте така, че да не пречите на останалите."
35
1
 
13
 
! Отговори
Naco преди 6 години
ЧЕТЕРИМАТА ТАНКИСТИ ли да сторят това НАРОДЕ???? Та ТЕ даже КУЧЕТО си ПОДАРИХА,далеч от България,а Вие искате СИГУРНОСТ!? С НЕРАБОТЕЩИ ИНСТИТУЦИИ,и "управляващи" АГЕНТИ-КАЛИНКИ ,НЯМА КАК да стане!!! НАРОДЕ???? Спешно се НУЖДАЕМ от ИЗБОРИ,а не от "изборите",които ни спретнаха ОЛИГАРСИТЕ!!!!
34
1
 
26
 
! Отговори
az§ преди 6 години
Ако оставим на страна моралната гледна точка трябва да се замислим кой организира това събите, кой иска разрешение, кой плаща за знамената, плакатите, музиката и останалите разходи? Очевидно е, че в България тези паради са много непопулярни, но въпреки това всяка година се провеждат. Кои са хората, които парадират с риск да бъдат набити? Аз ако знаех че дразня цялата държава по този начин нямаше да отида. А дали някой не им плаща ...?
33
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като искат охрана - да си платят! Никой няма право да пречи на останалите граждани да се радват на правата си и да ги ползват. Точно това обаче отричат "организаторите" на тази палячовщина! Нормалните ще трябва да се съобразяват с малка пасмина, която заслужава единствено бой!