Четем стенограмата – добре. Но виновни ще има ли?

Фалитът на банката стартира от сигналът в ДАНС
Обновена: 13 юни 2017 10:17 | 13 юни 2017 10:15,
30

Владимир Каролев твърди, че фалитът на КТБ стартира от анонимния сигнал в ДАНС.

"Всеки такъв може да доведе до фалит на банка", каза икономистът в студиото на "България сутрин".

Според него неплатежоспособността на банката е била умишлена, тъй като КТБ не е имала проблем с активите си, които, по думите му, са над средната капитализация за банковата система и отсече: "Искам да видя втората стенограма!"

Още по темата

Владимир Каролев, заедно със социолога Първан Симеонов търсиха пред Bulgaria ON AIR истината за случилото се с Корпоративна търговска банка през 2014 г.

"По-големият скандал е не какво четем в публикуваната стенограма, а това, че три години по-късно виновни няма", твърди Симеонов.

Каролев продължи, че по време на заседанието на КСНС Бойко Борисов е задавал важните въпроси и е заявил, че ДАНС и прокуратурата са виновни за ситуацията.

"Сега, след като стенограмата вече е публична, нека Борисов последва собствените си думи!" - призова икономистът.

Той отбеляза още, че от стенограмата не може да стане ясно дали Българската народна банка (БНБ) носи някаква вина, но бе категоричен, че според него тя няма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Велинов преди 6 години
За съжаление така като гледам в скоро време няма и да има осъдени! От изчезналите милиарди няма върната и стотинка, а Василев продължава да се укрива в Сърбия и да плаща рушвети с крадените пари на хората.
26
0
 
2
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Прав е този човек - най-скандалното е, че 3 години след краха на пирамидата КТБ все още няма виновни за източването на банката! А фараон Цветан Василев живее като Крал с нашите спестявания!
25
1
 
1
 
! Отговори
Todor R преди 6 години
Виновни има, кой повече, кой по-малко, а най-много виновен е Цветан Василев, той затова и избяга от страната.
24
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
БНБ и И. Искров категорично носят вина! Няма просто начин да не са знаели какво се случва! Дори нещо повече, няма начин Искров да не участва в комбинацията по ограбването на КТБ! Но не само те са виновни! Имитирайки някакво следствие вече проточено с години, прокуратурата също носи тежка вина! Tова определено показва някакви зависимости и съпричастност в грабежа! Вероятно се чака и давност , всичко да мине и замине ! Повторение на сценария 96 - 97 година!
23
2
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
От публикуваната стенограма си личат няколко неща. ГЕРБ (Бойко Борисов), тогава в опозиция, обвиняват ДАНС, МВР и прокуратурата и искат главите на шефовете на МВР и ДАНС, както и тази на финансовия министър, опитвайки се да прехвърли вината за банката изцяло на правителството на Орешарски, въпреки че кредитите са раздавани и при правителството на ГЕРБ. Второ, основната тема на това заседание на КСНС, както и на предишното заседание на КСНС, е как по-бързо да има предсрочни избори - тясно партиен
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Орташ работа как банка в коят всеки влязъл с някакви активи,а те биват няколко вида при туй по различно време за проценти да дърпат,кат че ли корпоративни проекти ще изпълнят и туй ще им пълни навеки банката чрез между корпоративна търговия,и няма да им хвърчят разни проценти по други такиз и разни банколапачи кат гаранти дет казаха кредитори от първостепенни инстанции с валидни гаранции,то гаранциите могат и да са им валидни,но не им се харчят пари за банка къде нема откъде да потече кат поток.
21
0
 
3
 
! Отговори
Никога преди 6 години
Виновни няма, неразбрали, невидяли, нефочули има.Виновни в България никога няма и за това сме дупката на Европа. Ехх кога ще ги стигнем Румънците
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновни няма, парите ги няма, що е то? .......... България!
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До опетковАко си изгледал интервюто, щом всичко е толкова просто и ясно, би ли се разкрил и коментирал тезата на Каролев, относно начина по който нещата са станали, методите на одитиране и тн?Безименни ***, на които всичко им е ясно от половин поглед/дума едва ли могат да бъдат достоверни източници за каквото и да е. Такива като вас може да всяват само паника и да фалират банки.
18
0
 
4
 
! Отговори
До Реплика преди 6 години
Президентът го направи , защото беше длъжен по силата на съдебно решение! Всеки трябва да спазва закона, пък било то и президент!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как хитро се отмества въпросът "Къде отидоха авоарите на "здравата" банка?", кой ги открадна?
16
2
 
5
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Ясно като бял ден ! СВЕТОВЕН РЕКОРД по грабеж - близо 5% от БВП- организиран от серГЕЯ и Сарайте...осъществен от ДАНС..МВР..прокуратура..Искров...Сидеров..под ръковотство на Орешарски ! Местан знае всичко - кажи си Местане- затова те отстраниха..да не ти дадат дяла....искаме серГЕЯ и Догана в КАУША доживот - без уиски и мъже ! Цв. Василев ги изигра вс.-остана жив ! Мандата на Цаца свършва и Василев се връща и почва да говори . Треска ги тресе ! За такава кражба-прошка няма !!!
15
1
 
6
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 6 години
слепи ли сте !?!? банките бяха атакувани от 2 кръга ! на ПЕЕВСКИ -ДОГАН И ПРОКОПИЕВ - ПЛЕЛВНЕЛИЕВ ! същите искаха освен да фалират 2 банки и да свалят борда за да си обезценят кредитите ......
14
3
 
2
 
! Отговори
опетков преди 6 години
Трети не по-малък виновник е Народното събрание, скалъпило такъв негоден закон за банките, позволяващ на крадците с бели якички да се измъкват безнаказано с откраднатите милиарди. А на възмущаващия се на МВФ ще кажа, че може би 90% от българските банки са на дереджето на КТБ и само ако ги раздрусат ще окапят като гнили круши и е по-добре да навлезе чужд капитал в тях, за да се засили контрола и повиши сигурността на вложителите.
13
4
 
6
 
! Отговори
опетков преди 6 години
Друг виновник е т.н. международен одитор, извършвал годишния одит на банката и утвърдил грабежа. Дори и слепец с елементарно икономическо образование би видял кражбата, но не и нашите, дори и чуждите добре заплатени контролни органи. Източване на банката от свързани ссъс собственика лица и фирми, основно офшорки, поголовно раздаване на необезпечени кредити, неоправдани високи лихви по депозитите. Затова сега не могат да се съберат повече от 10% от кредитите.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-вероятно истината е в "третата стенограма", но тя се пази в КГБ !
11
5
 
3
 
! Отговори
опетков преди 6 години
Докато има прости ***, като коментаторите от 1-5 ще има и фалирали банки. Прости народе, още ли не разбра, че банката беше фалирана далеч преди да бъде обявена за такава. Беше изсмукана и оглозгана от "мажоритарния" си собственик Цв. Василев, на практика той си я ползваше като един личен портфейл от който си взема колкото и когато си поиска, в пълен разрез с действащия закон за банките. Разбира се, че основният виновник за фалита е БНБ и нейния надзор.
10
4
 
4
 
! Отговори
Реплика преди 6 години
Може ли някой да каже защо Генералпрезидента обнародва "стенограмата за КТБ, след като знаеше, че в нея няма нищо ?отговор /не се чете/: евтин опулизъм
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
интересно интервю се е получило, бравоизвикайте сега участниците в срещата един по един и им задайте правилните въпроси
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не забравяме че Борисов държа Писанчев шеф на ДАНС и Лазаров гл.секретар на МВР,след като спечели изборите и заедно с тях досъсипа банката така че нищо да не се разбере и Рашидов да си получи 2млн преди дребните спестители! Махна ги с явно неудоволствие ,след силно и грубо настояване от страна на ДСБ !Като награда за добре свършена работа прати Писанчев консул в СОЛУН. Борисов продължи да обслужва Пеевски и картелите във вреда на хората и до ден днешен. В момента държавната банка за развит