Dessy или г-жа Радева? Кой контролира "първата дама" във Facebook

Според експерт по бизнес етикет, съпругата на президента фамилиарничи
15 юни 2017 20:29, Петя Славова
135

В България нямаме функцията "първа дама" в политиката. Десислава Радева е жената на президента. Но тя не може да си говори както си реши. Също така тя не може да е "Dessy". Или е "Госпожа Радева", или е "Десислава", но не и това фамилиарничене, което хората мислят, че е стопяване на разстоянието между управляващи и управлявани.

Още по темата

Това посочи Мария Касимова-Моасе, журналист, публицист и специалист по социален и бизнес етикет и протокол в студиото на "България сутрин".

Повод за нейният коментар беше публикация на Десислава Радева, която набързо взриви социалните мрежи. В поста си Десислава Радева обходи теми от котешкия СПИН до София прайд и дискриминацията.

Дали обаче тя може да си позволи да пуска всяка една своя мисъл свободно в интернет или е по-добре да вземе предвид позицията си и да се самоцензурира?

"Госпожа Радева изглежда като неконтролиращ се човек, които пуска всяка една мисъл в интернет пространството. Хората със сигурност сравняват първите дами, дори и при липсата им. Това не е политическа функция у нас, но е част от образа на президента", поясни тя пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая съпруга недвусмислено вселява отблъскващо въздействие и това си е. А че нсправо се е качила на главата на съпруга си, е очевадно, също като минижупите й, създаващи напориста ездитна атмосфера. Ко да праиш, качества.
81
0
 
4
 
! Отговори
Винету преди 6 години
до Азако не можеш да дадеш смислен отговор - не пиши.Проява на лош вкус и простащина е.Доказано е,че ниско-интелектуалните хора отговарят с обида защото не могат да асимилират чутото и да дадат конструктивен отговор.
80
1
 
3
 
! Отговори
До 97 преди 6 години
Никой не им пречи, но ... !Подобна манифестация на различна сексуална ориентация има за цел да информира хората,че има и различни от нас, които са често мразени от псевдо-моралисти и "християни".Хомосексуалността е генетично инициирана.
79
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Госпожо Радева,Поздравявам Ви!За мен е добре човек да изразява и защитава личната си позиция. При толкова много насилствено навиране в очи на една група хора, на които никой не пречи да си живеят, е нормално да има реакция против поведението им.
78
0
 
9
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
До До Стефанов "Има много хетеросексуални,които възприемат гейовете като нещо нормално." Разбира се! Аз не за това говоря!!! Става дума за търсената демонстрация, за претенцията за внимание, за изискването за изключителност. Толкова ли е трудно да се разбере, че прайда само противопоставя хетеро на хомо? Аз имам приятели хомо и те също не подкрепят тези, които "пищат като линейки".
77
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега какво излиза,че мнението на първата дама съвпадащо с моето,а и на множеството нормални Българи е хомофобско ли ?!?! Ами такова е,какво толкова ни занимават,тук има много други проблеми,които имат нужда от трибуна и да се говори за тях,но гейовете не са стед тях... Който плюе по Радева е хомо,то така излиза
76
0
 
4
 
! Отговори
До Стефанов преди 6 години
Има много хетеросексуални,които възприемат гейовете като нещо нормално.Не съдете хората, оставете ги да живеят както си искат.Защо няма прайд срещу силиконовите миски и тоталната простащина?
75
7
 
9
 
! Отговори
и преди 6 години
Това Dessy ми звучи като ***.
74
8
 
12
 
! Отговори
th преди 6 години
Хората я захапаха от първия ден още. Просто нямат нищо срещу Радев и скачат върху жена му защото, ако хванат нея в издънка, се пише на сметката на президента. А жената си е напълно нормална, има мнение по обществените въпроси и си има характер. Просто не е напълно ошлайфана, но това се учи. Предпочитам хора с характер, вместо мекотели с перфектни обноски.
73
2
 
8
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
До До Стефанов 86 - "На другия бряг" обида ли трябваше да бъде? :)" -Не, разбира се! Имам впредвид, че позицията на Радева относно прайда и демонстрацията на друга сексуалност е неправомерна. Обратната позиция е защитавана преимуществено от хомосексуално. Е, повечето хора са хетеро, какво да правим? Искате да се срамуваме ли от това? :-))) Съжалявам, но "повредата" е във вашия телевизор.
72
9
 
7
 
! Отговори
Господинов преди 6 години
На моменти се чудя, кое е правилното-липсата на г-жа Плевнелиева до г-н Плевнелиев, или прекаленото излизане напред на силно стройната г-жа Радева..! Сравнявайки действията на двете , вече мога да кажа-първото бе по доброто. "Президентшата" прекалено се натрапва. Деси и г-н Радев са на светлинни години от семейство Обама-та непрекъснато да се водят за ръчичка! Кое е правилото, по което Деси да си има кабинет до президентския? Нейното място е само в кревата на президента!
71
5
 
4
 
! Отговори
Бойко преди 6 години
Първосигнално е да отричаш различните от теб.Много моралисти тук.
70
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо профила е правен преди да стане Първа дама. Второ само тя ли е Деси. Манипулации могат да станат хакери дал господ. Трето ако го е казала е преценила че аудиторията е по-образована и знае какво иска да каже. Явно не е така и всички действаха само по първа сигнална система , но за разлика от котките и кучетата чичко Дарвин е казал че човек има и втора сигнална система. Явно малко са мислещите в този сайт, или добре платени от някого, от кой ли......
69
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Определено рейтинга на г-жа Плевнелиева се вдигна след появате на г-жа Деси, за плевнелиев - не!
68
2
 
4
 
! Отговори
До Стефанов преди 6 години
"На другия бряг" обида ли трябваше да бъде? :) Сипи си една ракия, приятелю и си пусни чалга да се успокоиш.Остави ги гейовете. Те нищо не разбират.Ти обаче си мъжкар!
67
6
 
10
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
До gadev -Какви гафове, бе!? Каза това, което мислят повечето нормални - в смисъл хетеросексуални - българи. Опс, изглежда ти, gadev, си на другия бряг.
66
7
 
7
 
! Отговори
Унуфри преди 6 години
Г-жа Радева сигурно й се пълни устата със слюнка когато се сети за черна кожена палка,но едва ли ще сподели мечтите си публично.
65
1
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До Do 77, 78 81 Не трябва да излага прекалено много президента и Бългория , а само по малко и от време на време.Нали така?
64
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прекалено ни занимавате с тази жена, която с всички сили компенсира с нахалност и наглост компенсира своята липса на интелигентност
63
10
 
10
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Явно президента трябва да я шамароса и да я остави в кухнята.