Борис IV – наследникът на българската корона

Князът свири на китара, обича изкуството и е фен на Реал Мадрид
16 юни 2017 14:07, Красимир Ангелов
165

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Почти цялото многобройно семейство на Симеон Сакскобургготски се събра в София за 80-годишнината на последния български цар. Заедно с тях има и представители на много кралски фамилии от цяла Европа.

Покрай многото гости със "синя кръв" едно момче остава малко в сянка, макар че вероятно трябва да е обратното.

Още по темата
19-годишният Борис, първороден син на починалия през април 2015 година княз Кардам, на практика е наследникът на Симеон II за царската корона, колкото и условно да е това понятие в момента.

Според редица монархисти Симеон Сакскобургготски все още може да се титулува цар на българите, а не цар на България. А според Търновската конституция царската корона се предава по низходяща мъжка линия – от баща при най-големия му син. Toчнo това се случва и през 1943 година, когато умира цap Бopиc III. Тогава короната наследява непълнолетният му син Симеон, а не брат му Кирил, който става регент на малкия цар и бъдещ български премиер.

Наследникът на короната княз Кардам почина през април 2015 година след няколко години в будна кома след катастрофа. Неговият първороден син Борис, който през есента трябва да навърши 20 години, вече се води Княз Търновски т.е. той е престолонаследник. Принцът приема титлата на баща си Княз Кардам след злощастната му кончина и е носител на династичните права. И тъй като до момента в българската история е имало трима монарси с името Борис, един ден внукът на Симеон II би трябвало да приеме името Борис IV. Макар и без царство.

Борис Принц Търновски се ражда на 12 октомври 1997 г. в испанската столица Мадрид. Покръстен е по традиция в източното православие. Негов баща е Кардам Сакскобургготски, а майка - Мириам де Унгрия и Лопес. Има и по-малък брат – Белтран.

Борис е учил в "Европейския лицей" в родния си град, както и в Австрия. Говори испански, английски, френски и малко български език. Обича спорта и е голям фен на Реал Мадрид. Близки до семейството споделят, че той е наследил чувствителността към изкуството на майка си и интереса към музиката от баща си, като дори свири на китара.

Княз Борис Търновски, заедно със своя дядо Симеон II, посрещаха всички кралски особи, включително и испанския крал Фелипе, по време на погребението на Княз Кардам.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
9
 
19
 
! Отговори
az преди 6 години
Най-голямата простотия измислена от човечеството "Някой да получава власт по наследство" ЛОЛ!
32
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както е тръгнало царството ще се самозатрие, и ще спорят с Цар Киро кой да е цар на новозаформилия се коптор....
31
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имахме шанса, България отново да си стане една хубава европейска монархия но го проиграхме.Погледнете какво представляват държавите в Европа които са монархии.
30
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цар "нов внос", пробутан от запад на българския народ след освобождението...
29
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благодаря за статията. Борис по написаното изглежда, че ще бъде достоен цар .Жив и здрав да е .
28
6
 
20
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 6 години
До Васил ЛевскиДяконе, прости им кобургопоклонниците! Те не знаят какво вършат! Те са роби по душата!Не им го прощяавай, Дяконе... не си струва...
27
5
 
30
 
! Отговори
Васил Левски преди 6 години
Из "Нареда до работниците за освобождение на българския народ" , 1871 г. "Ако някой презре или отхвърли предначертана държава система "демократска република" и състави партии за деспотско-тиранска или конситуционна система, то таквизи да се считат за неприятели на отечеството ни и ще се наказват със смърт"Дяконе, прости им кобургопоклонниците! Те не знаят какво вършат! Те са роби по душата!
26
10
 
25
 
! Отговори
да преди 6 години
тия бо'клуци нямат правото да носят свещенните имена на царете ни
25
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мошениците, които прилъгаха царя да дойде и да се кандидатира за премиер са тези, които окрадоха държавата - Милен Велчев, Спас Русев и един куп юпита, привикани да се върнат и да ограбят страната ни.
24
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има Цар!Да е жив и здрав Царя!
23
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наследник трябва да бъде Кирил!!
22
27
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само заклети комунисти мразят монархията като форма на управление и винаги плюят по нея. Добре че младото поколение няма тези комунистически комплекси.
21
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къв цар кви пет лева...
20
14
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Няма цар! Няма цар! Тралала-тралала!
19
10
 
17
 
! Отговори
ама преди 6 години
Дедо цар не е СаксКобургГота, а СаксКобургКохариНе е едно и същоА и това , че една фамилия е държала или държи разни титли хич не е гаранция за качеството на отделните и представителиНапример дедо му е отявлен лъжец и крадец, вкарал България в две национални катастрофиПък той му е лика прилика- пролича си докато беше премиер
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ф.С.В. 20Той не е виновен! *** народ се заблуждава сравнително лесно!
17
16
 
27
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
--Никой не ви иска !! --Крадливо царско племе - Отивайте си в чужбина - там ви е мястото!!
16
8
 
10
 
! Отговори
800 преди 6 години
Няма как да не е наследник Вервайте ми, за има няма 800 дни ще прелапа каквото се опъна на Тски.
15
6
 
13
 
! Отговори
А едно време преди 6 години
каква фантастика се пишеше!
14
11
 
8
 
! Отговори
Троянец преди 6 години
*** от Днес.бг. Веднага да я махнете тази статия или да промените името. Наследникът е Княз Кирил Преславски. При низходяща мъжка линия от баща към най-големия син, следва да е Кирил. Дори Вашия пример е срещу малоумната Ви статия. Борис го наследява малолетния Симеон, защото му е син, а не брат му, сиреч днес Сиемон трябва да го наследи най-големия му син - Кирил.