МВР шефът предупреди: Полицаите да протестират, но да не стачкуват!

Въпросът за заплатите ще се реши, но е рано, каза Валентин Радев
67
МВР шефът предупреди: Полицаите да протестират, но да не стачкуват!
Снимка: БТА

Вътрешният министър Валентин Радев напомни на полицаите, които излизат на улицата утре със социални искания, че може да протестират, но не и да стачкуват.

Радев посочи пред журналисти в МС, че са проведени заседания на Съвета за социално партньорство, на които са обсъдени всички въпроси, включително исканията за дрехи и за заплати.

"Казах им нещо много просто – аз съм тук от месец и половина-два, кажете ми кой е решил въпрос за месец и половина-два, който не е решен и вие сте участници в тези процеси от повече от 6-7 години? Говорите за заплати – ще го решим, въпросът е кога и как", разказа той.

Още по темата

Синдикатите обаче казали, че са обещали решение на проблемите и отишли при опозицията.

"Опозицията е хубаво нещо, но не може да ходите при опозицията и да се съветвате и след това да заигравате буквално политически", описа ситуацията Радев.

Министърът заяви, че трябва да се погледне глобално върху сектора за сигурност и решенията да са разположени във времето, като се аргументира, че и други сектори изпитват финансов недостиг.

По отношение на ситуацията след проливните дъждове вчера той съобщи, че положението в Самоков е "било страшно", но вече не е така. Има отнесени настилки, наводнени къщи, а на място екипи на пожарната помагат за преодоляване на ситуацията.

Радев призова всеки да си застрахова жилището и да се спре с питането какво прави държавата в този случай. По думите му държавата е предприела мерки за превенция и обстановката се следи, работи се в координация с областните управители и с кметовете.

Финансовият министър Владислав Горанов посочи, че има изграден механизъм за преодоляване на последствията от бедствия, който може да се активира за държавната и общинската собственост. "Не така стои въпросът с частната собственост, която не е задължение, а право. В този смисъл всеки трябва да се грижи за собствеността си", каза Горанов. По думите му тепърва се описват щетите в Самоков, а хубавото е, че няма човешки жертви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
2
 
! Отговори
Мунчо от Под Игото преди 6 години
И гражданите е необходимо да излязат на протеста на МВР и да вдигат плакат МВР и да скандират МВР Да напишат - Дайте хляб на хората, които ни пазят и да ГО СКАНДИРАТ
64
1
 
2
 
! Отговори
боби преди 6 години
И тези пари са им много
63
1
 
2
 
! Отговори
Alilunker преди 6 години
Obstonacionalna bg stachka - bg zaplati kato belgiiskite zaplati!
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** mvr
61
1
 
3
 
! Отговори
Марко преди 6 години
Докато всички гледаме,пишем и слушаме за Асеновград дигнаха тока и газта и то не със малко.Никаде не се пише и говори за това само някакви кратки новини.Как се прекриват проблемите пред хората масите със фалшиви сигнали ....
60
1
 
3
 
! Отговори
..до 61 преди 6 години
или викаш, полицаите и протеста си го броят за стаж? сигурно..
59
3
 
2
 
! Отговори
до 61 преди 6 години
ами да протестират тези, които почиват. толкова ли е сложно? или на полицаите трябва да се обяснява по 3-4 пъти докато се замислят.
58
3
 
3
 
! Отговори
ponti преди 6 години
След като ще проверяват пътниците в колите за неплатени актове, нека да спират и автобусите на гр. транспорт (или метрото) да проверяват същите пътници за същото! Ще го направят ли? Когато го направят ще им спра! До тогава среден пръст и газ до тенекията!
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МВР шефът предупреди: Полицаите да протестират, но да не стачкуват! КАК ДА СЕ РАЗБИРА ТОВА - Протес има стачка нема .
56
2
 
4
 
! Отговори
СЕРЖАНТ КОСТОВ преди 6 години
ЩЕ СТАЧКУВАМЕ,НЯМА ДА ПРОТЕСТИРАМЕ . ИСКАМЕ МНОГО ПО-ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ-КАТО В ЕВРОПА . СЕГА ЧИСТО С ИЗВЪНРЕДНИ,С ДРЕХИ,С ХРАНА ВЗЕМАМ 1780 ЛВ,А ИСКАМ ПОНЕ 3500 ЗА ТОЗИ ТРУД . КВО КАТО НЯМАМ ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ ,И КВО МЕ ИНТЕРЕСУВА КОЛКО ВЗЕМАТ УЧИТЕЛИ И ИНЖЕНЕРИ . ЩЕ СТАЧКУВАМЕ,ТАКОВАМ ТИ ЗАКОНА,КО КАТО МИ Е ЗАБРАНЕНО
55
2
 
5
 
! Отговори
Сизър Милън преди 6 години
...ЧИБА!
54
2
 
8
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Около Факултета, чат пат застават патрулки и спират белите за глупости. Покрай тях минават десетки каруци, в които какво се вози (хероин, трева, и т.н.) няма значение. Карат ги 10-13 годишни .-нчета, и няма проблем (те си играят сигурно). Да не говорим за опасността от каруците на пътя. А един *** искаше да ме глобява, че не съм си отлепил стария стикер и ми нарушавал видимостта??! За какво говорим?! И тези искат да им плащаМЕ повече?! За Асеновград няма да говоря въобще..
53
2
 
8
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Предлагам да спрат една ц-ска каруца. Да им проверят личните документи и адресната регистрация, платени данъци, изрядност на каруцата според ЗДвП, и да им попълнят по един-два акта. Няма да стане, защото първо, са електората на вожда, второ никой от тях нама документи, трето, никой няма реална адресна регистрация, трето, защото каруцата е тотално незаконна, четвърто, една стотинка не могат да им вземат, пето, ще ги подгони БХК за "репресии и дискриминация" ... ЛУЗЪРС!
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тънка е разликата между стачка и протест. Не съм министър и може би затова не я схващам.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало, Министъра. Ти може да си министър от месец-два, но нали си знаел какво поемаш? Защо не отказа, бе? Насилиха ли те или си рече , че така е било и така ще е е.След четири години друг да му мисли.
50
3
 
6
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Сега чух в новините, че вече полицаите ще проверяват и пътниците в колата за неплатени актове и ще им ги връчват на място. Това противоречи на всякакви права - ще ме спират без причина, ще ме проверяват защото съм "пътник" т.е. не нося никаква отговорност за управлението на колата??!!! ще ми губят времето по презумпция??!! не мога да изразя възражения, да представя свидетели и т.н. какво става?!
49
1
 
4
 
! Отговори
Аз съм Българче преди 6 години
Г. Костов е вече шеф на АМ (митницата). Исках да си изкарам разрешение за опростено деклариране по надлежния ред (стандартна процедура). Отговора - от 2016та има промени в норматива и нямаме разписана процедура за одобрение. При въпроса кога ще имате - ами срока за прилагането на новия норматив е 2020та. При въпроса има ли алтернативна процедура - НЯМА!!! Ами, бизнеса ми падна в канала.... защото попада в този Ъпсурд. Да е "жив и здрав" БМБ и "симпатягите" около него!
48
6
 
5
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Кажете ми къде е контрапротеста срещу тези, за да участвам!
47
2
 
4
 
! Отговори
СЕРЖАНТ КОСТОВ преди 6 години
КОЙ КРАДЕ ВА ? МОЖЕШ ЛИ ДА ДОКАЖЕШ НЕЩО?
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Костов ,забрави да кажеш колко крадеш от хората,от продажбата на служебния бензин,от престъпниците ,за да не ги закачате