БСП плътно зад полицаите: Да протестират, да не спират!

Нинова за комисия "Радев": "Борисов 3" разследва "Борисов 2"
26 юни 2017 18:30,
87
БСП плътно зад полицаите: Да протестират, да не спират!
Снимка: архив БТА

БСП застава плътно зад полицаите в намеренията им за протест. Лидерката Корнелия Нинова  изрази надежда те да не се откажат да протестират след днешните обещания на управляващите.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов поиска незабавно да бъдат отпуснати средства за закупуване на нови униформи на работещите в МВР и обеща да отпусне пари за още бензин. Вътрешният министър Валентин Радев обясни, че няма как да се увеличат заплатите на полицаите и в същото време поиска повече аргументи за това.

Вчера най-големият полицейски синдикат взе решение за свикване на национален протест на 5 юли с искане за 15-процентен скок на възнагражденията и пари за нови униформи.

Още по темата
Нинова нарече изказванията на Борисов и Радев от днес "арогантно отношение" към полицаите.

Тя цитира пред медиите открития доклад на вътрешния министър пред КСНС при президента преди месец. В него Валентин Радев пише, че е нужно увеличение на заплатите на полицаите, за което ще са нужни 300 млн. лв.

"А днес им иска аргументи", възмути се Нинова.

В документа, цитиран от нея,  МВР-шефът отчита, че са необезпечени редица потребности на полицаите като доставки, техническо оборудване, облекло и др.

Изводът, който Радев дава в доклада си е, че ограниченият бюджет на МВР ще доведе до демотивация на служителите.

Нинова цитира думите на Борисов, че заради това, че изплаща стари дългове за КТБ, "Белене" и американските централи няма пари за увеличение на полицейските заплати. "Къде му отиде излишъкът от 2-3 милиарда?", попита лидерката на социалистите.

"600 лева заплата, униформа от пет години, кубинки сами си купуват... какво искаме от тази система", обобщи Нинова ситуацията в полицията.

Тя коментира и искането на ГЕРБ за анкетна комисия, която да разследва президента Румен Радев за лобизъм около купуването на нови изтребители.

Вчера зам.-шефът на управляващата партия Цветан Цветанов поиска създаването на новия орган с намек, че държавният глава е участвал във взимане на решението за закупуването на шведските самолети "Грипен" заради корупция.

Нинова припомни, че преди седмица премиерът Бойко Борисов е обявил пред шведския си колега в Брюксел, че започват преговори за купуване на "Грипен".

"Вчера, седмица по-късно, ГЕРБ обявяват, че искат комисия с намек за корупция. Какво се случи за тази една седмица? За нас е само едно – изказването на президента Радев, че политическата класа няма воля за борба с корупцията и поема инициативата. Подкрепен от нас, заставаме зад него в тази битка", обясни Нинова.

Според нея управляващите се страхуват от възможността това да се случи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
0
 
! Отговори
проясни се преди 6 години
Стана ясно кой стои зад тази стачка!Е ,докато беше Орешарски и умираше от страх и се чудеше през коя шахта да изпълзи те бяха на почит.Борисов пък е пресметлив-предсрочните избори излизат по евтино от повишението на заплатите им.А и тогава така грозно млатеха протестиращите пред парламента,че ги намразих.Още стоят клипове в You Tube с грозни сцени на побой от полицаи над протестиращи!Има и клип в който Анна Витанова се оплаква,че я болели ръцете!Разберете,че сега няма да имате повишение!
71
3
 
0
 
! Отговори
несъгласен преди 6 години
Вижте коментарите! НЯМА подкрепа на хората нито за служителите в системата, нито за действията на Нинова, която много удобно яхва протеста ... долната "кобра"
70
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете ли господин министър в момента колко от МВР и МО получават заплата и пенсия,как да има свободни места,държат ги до напикаване особено в МВР.
69
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стачката на полицаите си е чисто политическа.Разбира се ,че БСП стой зад нея.Всички стари кадри-началниците в МВР са се клели във вярност на БСП или БКП-все тая.Малки им били заплатите????Ако техните са малки какво да кажат останалите работещи българи?Нямали дрехи-вие гол полицай някъде виждали ли сте?Ще призная че нямат дрехи когато излязат голи и боси на стачка!
68
3
 
2
 
! Отговори
показателно преди 6 години
А плътно до дясната ръка на Нинова,Кирчо куфарното трафикантче.Полицията го пази.
67
2
 
4
 
! Отговори
fred 13 преди 6 години
То от страни да гледате сайр и самодоволно да се усмихвате е добре ...!!!Но защо смятате, че хората в България са различни с различни потребности, дами и господа царедворци ?То България изчезва а на този хал Българина е от всички Вас от всички цветове на дъгата...! Защо не се предложи увеличение на всички пенсии и заплати ?Голям шум вдигахте с увеличението но пенсиите, но защо пропускахте да казвате, че това са 2.99 лв. на месеч?Спомняте ли си кога за последно сте имали представа за 10 ст.
66
3
 
8
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
А сега, яхнете полицейския протест. Много удобно. Особено преди Европейското председателство, нали? Но е много неморално, Нинова.
65
3
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Не може само да се иска от полицаите. Нека ГЕРБ да си изпълняват предизборните обещания. Обещаваха още полицаи за патрули по селата, а сега и за наличните няма пари за увеличение на заплатите.
64
4
 
4
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
***! Дай им само да пречат, да рушат, да създават интриги и компромати.
63
5
 
7
 
! Отговори
teo преди 6 години
*** ЩЕ БЪДЕ С ВСЕКИ, КОЙТО Е ПРОТИВ ГЕРБ!!! ЖАЛЪК КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРИЙОМ ! КОМУНИСТИТЕ СА ПО-ОПАСНИ ОТ ФАШИСТИТЕ, ЗАЩОТО ДЕЙСТВАТ ПОДМОЛНО, МИСЛЕЙКИ САМО КАКВО ДА ОТКРАДНАТ И ДА ПРИСВОЯТ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ! БЪЛГАРИНО, ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТЕЗИ МАНИПУЛАТОРИ? ВРЕМЕ ДА ГИ ИЗХВЪРЛИМ КАКТО НАПРАВИХА МНОГО ДРУГИ СОЦ-КОМУНИСТИЧЕСКИ СТРАНИ, КАТО РУМЪНИЯ, ЧЕХИЯ И Т.Н. БЪЛГАРИНО ?????
62
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако заплатата им е свързана с резултатите, то няма да хванат и минималната. Много, но наистина много некадърен народ работи в системата на МВР.
61
5
 
7
 
! Отговори
Едно време преди 6 години
БКП-то така баламосваше милиционерите?!Сега,по-същият начин БСП-то се опитва да баламосва полицаите?!БКП/БСП,като партия, абсолютно винаги за едни са били майка,а за други мащеха!!!Това са техните стари номера от партийни вечеринки,само,че не знам дали останаха балами,които да им се връзват на номерата???И хайде сега след пенсионерите пробват с полицаите?!Не е лошо бат Серго да измисли нов сценарий за старата партия,защото този филм сме го гледали вече и сме минали по-тези пътеки!!!
60
4
 
5
 
! Отговори
Й преди 6 години
ЕТО ТОВА Е ИДЕЯ НА КОМЕНТАТОР 64.НЕ МОЖЕШ ДА ВИДИШ ПОЛИЦАЙ ЗА ЦЯР В ПЛОВДИВ И ОКОЛНОСТТА.ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА СЕЛАТА.
59
4
 
11
 
! Отговори
x преди 6 години
ЧЕРВЕНИТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ ПОДРИВНИЦИ НА ДЪРЖАВНОСТТА-ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ЧУЧУЛИГИТЕ/МИТКО БЛАГОЕВ/ И ДО НАШИ ДНИ.
58
10
 
5
 
! Отговори
ХохоБохо преди 6 години
Скапан народ сме.Никой не подкрепя протестите за по високо възнаграждение.Затова лапайте тоягата и си натискайки робската душица.Работете като роби за коричка хляб и се кланяйте на господаря си-който и да е той-ББ или КН.
57
4
 
6
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Спира ме полицай край Омуртаг, и без да се представи ме пита "нали знаеш за какво те спирам? заповядай при колегата" Отивам при колегата и ми показва показанията на ТР4 - 83 км/ч (при ограничение 50 въпреки, че реалния "град" е в далечината) Ок, казвам, пиши акт и в него искам да се впише номера на лиценза на измервателното средство от последната метрологична проверка (задължени са да ги лицензират на 6 месеца). ...опита се да ми покаже някакъв холограмен стикер, но до там приключи филма..
56
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе Си Пи То си нямат хал хабер какво става в МВР -то , ама подкрепят . От тук нататък глсувам за Бойко.
55
5
 
8
 
! Отговори
ponti преди 6 години
..болшинството не знаят къде е Enter_а на клавиатурата бееее! Не знаят как се оформя Акт, Докладна, Заповед, Вътрешно разпореждане, не знаят основни административни документи и последователности на администрацията, не познават субординацията, не познават ЗАКОНА! Не познават и не осъзнават Длъжностната си характеристика, не умеят и не са обучени да боравят с апаратурата, с която разполагат и т.н. и т.н.
54
5
 
9
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Аз ли не мога да разбера или "пазара на работна ръка" важи само за нас, а полицаите, администрацията, пожарникарите и т.н. са един вид имунизирани?! Познавам поне 2-***, 3-***, които са станали полицаи от учители и администратори, но нито един полицай, който да се е преместил и справил в частна фирма (не говорим за охрана и доносничество). Защо ли? Защото след 1-2 години като полицаи, мозъка им е толкова промит, и са толкова деградирали и изостанали, че за нищо друго не стават!
53
5
 
15
 
! Отговори
Замислен преди 6 години
Май БСП не се осъзнават какъв си го набиха току-що!? Искате гласовете на милиционели и скучаещите им съпруги, а? Да де, ама все пак си го набихте.