Полицаите – излъгани, не вярвали на политическата система

Служителите на МВР няма да празнуват, а ще протестират
Обновена: 4 юли 2017 20:52 | 4 юли 2017 20:49,
76

На 5 юли - Професионалният празник на служителите на МВР, кадрите на вътрешното министерство излизат на протест.

По предварителни данни хиляди ще се съберат пред Народното събрание, а сред исканията им са увеличение на заплатите в сектора, пари за униформи и промяна в Закона за МВР.

Още по темата

"За поредна година на служителя на Министерството на вътрешните работи не му се празнува. За пореден път ние няма да празнуваме, а излизаме на протест", коментира в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Илия Хрисимов.

По думите му служителите на МВР се чувстват излъгани, защото на заседанието на Съвета за социално партньорство се е стигнало до консенсус и страните в съвета са се разбрали исканията на служителите да бъдат удовлетворени.

"На другия ден министърът на вътрешните работи отрече това нещо и каза, че е трябвало да бъде съгласувано с него", обясни Хрисимов.

А според експерта по сигурността Минчо Спасов протестиращите са избрали неподходящото място, за да изразят недоволството си.

"В България Законът за държавния бюджет не се спазва - от десетина години наредбата на нещата е такава, че само министър-председателят решава нещата. Истинското място е под прозорците на министър-председателя", категоричен бе той.

В разговора участва и председателят на СФСМВР Валентин Попов, който отсече, че доверието на служителите на МВР в политическата система и политиците е ерозирало до степен на пълната му липса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ви кефи системата амс не давате да се промени -пазите я, нали бе еничари, че и наглееете за още пари
26
7
 
8
 
! Отговори
Майка Ви Корнелия преди 6 години
Заплатите им са ДОРИ завишени, имайки предвид броя им(огромен) и коефициента на полезно действие (нисък) справка-осъдени в България за корупция и търговия с влияние. Колко искат да получат? Имайки предвид бюджета, възнагражденията на учители,мед.сестри и средна пенсия... Новини от днес. Инвеститор мести марки български цигари в Румъния!
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хората изкарващи с честен труд парите и за етноса и за заплати ги бият и едните и другите.. **** ****
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ponti Не са ти виновни полицаите ,ами виж кой приема законите . Това са законите в демократичната държава, избрани в демократичен парламент от депутати ,демократи . Каквито са законите такава е и системата . И именно системата е фалшива .
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И народа не вярва в политическтата система . Демокрацията ни измами .Оказа се демагогия и популизъм . А Народът, е все по потиснат и унижаван .
22
7
 
13
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Полицаите имаха "златен шанс" да спечелят Хората на своя страна, но те не само го проиграха, но и насочиха неутралните срещу себе си със случая в Асеновград... за пореден път (няма да се връщам към миналите примери с пенсионерите и т.н....) Жалки са - копойчета на властта, без каквито и да скрупули или пък грижа за нормалните хора, които реално им плащат и заплатите и униформата и 20-сетте заплати и пенсиите. Резил...
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам всички полицаи да се запишат в Протестна мрежа!
20
15
 
16
 
! Отговори
Доналд туск преди 6 години
Заставам до полицаите и техния протест. Тези управляващи заслужават да сме единни във всеки един протест, лекари, учители, еколози, миньори. А и да не забравяме че полицията с лека ръка може да провали европредседателството след 5 месеца
19
4
 
12
 
! Отговори
До полицай преди 6 години
С тая сълзлива история явно не си никакъв полицай,а просто си уреден на хранилката. Каква втора работа, след като нямаш право на това? Ако утре те изгонят дисциплинарно за самопризнанието за втората работа,може и някой да ви подкрепи.
18
1
 
12
 
! Отговори
крАСАВец преди 6 години
Ти полицай ли си или зидаро-мазач ,за един приятел питам ,в ремонт е.
17
7
 
19
 
! Отговори
Хан Крум преди 6 години
Нали сте държавни служители и нямате право на стачки? След като чен.гетата нагло нарушават закона, как да очакваме да накарат престъпниците и *** да го спазват?А и като гледам чен.гетата бият нас, хората които с данъците върху скромните си доходи издържат 70 000 -дна *** от шапкари и чантадури а виолетовите шведи ги пазят от справедливия гняв на хората. на такива чен.гета не искам да плащам заплата от моите данъци
16
9
 
11
 
! Отговори
Полицай преди 6 години
И да повярва в полицията какво?И сега като не вярва и за напред вие само хулите,до преди 5 години съм ходил винаги с желание на работа,бях вежлив,една стотинка не съм вземал,даже съм давал от себе си,но всички полицай са корумпета и т.н.Опъвам на две работи да изхраня семейството си и някакви умрялници ще ме изкарат най-големият бандит...Спасявайте се драги такива като мен и колегите ми които имаме занаят ще сме ценени в друга държава,вие се пазете от ***... и от ГРОБ!!!
15
1
 
26
 
! Отговори
vah преди 6 години
Като има цяла тумба заплатаджии, които не вършат никаква работа, а вземат една шапка пари, няма да има пари за обикновения полицай. Друг е въпроса, че огромна част от полицаите не са стока и не само не заслужават увеличение, а и не трябва да са в МВР. Проблема лесно се решава, който е недоволен напуска и готово! Аз след 5г. служба напуснах, след като разбрах, че няма уважение в тази система към съвестните служители и проблемите нямат решение.Вече 3г. не съм в системата и проблемите са все същите
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като болницата инвалид шофиор на 112 леле доде я докарахме стига с тоя цирк
13
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проста куко ,жалак ушев Андро си е прав отвсякъде това е ежедневие на всеки средностатистически човек. Заплатите дори са ви високи за свършената работа или несвършената да не говорим ,че половината от вас са си чисти престъпници за затвор.
12
10
 
7
 
! Отговори
Полиция Пазарджик преди 6 години
Айде пак се почва,тука се събират да коментират банда женчовци дето винят полицията затова,че 25 години не могат да съберът смелост да си оправят държавата...На никой не му пука за вас!Ние ще си взимаме известно време мизерните пари и ще духнем от жалката държава,вие му мислете като дойдат ***!Ама *** народ...
11
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре е че няма да празнуват. В Габрово имах един съсед Кольо полицая. Отидоха една кола корумпета да празнуват в Казанлък. На другата сутрин в пет, тръгнали да се прибират пияни и се обърнали преди Енина,едва оживяха. Другите корумпета техни колеги ги прикриха и все едно нищо не е станало. Добре че не убиха някой нормален човек. Да реват за пари,по-безопасно е за всички. И без това само вреди нанасят,а полза никаква.
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много докачливи станахте бе! Човека го обират и му се подиграват разни напомпани ***, а сега и от полицаи такова отношение. Да намерят обирджиите поне, че да вземе да повярва в полицията
9
2
 
12
 
! Отговори
Полицай преди 6 години
Андрей-царвул *** се оплаквай на ГРОБ нали си ги избра,ако от мен зависи за това обидно отношение към полицайте и на задна да те карат!
8
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ние не вярваме на полицейската система, но никой не ни пита. Милицията по-добре работеше от тях. Язък им за техниката!