След скандала: Връщат обратно ромите, които не са от Асеновград

Голяма част от тях били пришълци, разрушават незаконните им къщи
23
След скандала: Връщат обратно ромите, които не са от Асеновград
Снимка: архив, БулФото

Ромите от махалата "Лозница" в Асеновград, които не са от там, ще бъдат върнати по местата, откъдето са дошли.

За това се зарече вицепремиерът Валери Симеонов, който отиде на място, за да се срещне с недоволните хора на следващия ден след нападението с камъни и лопати на роми над спортисти от детско-юношеската школа "Асеновец".

Още по темата
Последваха няколко дни на протести, а полицейското присъствие в града още е засилено.

Симеонов обясни, че се е оказало, че огромна част от ромите в това гето са пришълци от Стара Загора, Пазарджик и Хасковско.

Така че сега те ще се върнат по родните си места, а незаконните постройки ще бъдат разрушени.

"Те ще живеят там, откъдето са дошли, защото сега нарушават и други закони, като не са се регистрирали", обясни вицето.

Според него причината да отидат в Асеновград не е, че там има повече възможности за работа.

"Ще работят това, което всички останали и е грешно да се продължава внушението, че няма работа в България напротив - има недостиг и търсене на работна ръка", коментира Симеонов.

А след като парламентът прие поредния доклад за изпълнение на стратегията за интеграция на ромите, и той призна, че няма напредък и упрекът на опозицията е основателен.

"Може да се пишат стратегии и всяка година, важното е да има резултат", коментира вицепремиерът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Валери Симеонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромите не работели ли? Работят, даже много от тях, живея в Сливен. Виждал съм ги да вървят на тумби към предприятията в района около Надежда. Проблемът е друг. Българите не искат да работят в тези предприятия заедно с м...ли и остават без работа. Ще кажете капризи, изобщо не са. Не може да се съжителства с тях по никакъв начин, разберете го. Изкарваш два месеца и бягаш. Вадим си децата от класове и групи с м..ли, не става. Ужас е.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ги изселят от там, те ще дойдат в София за радост на софиянци!
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери Симеонов и изпълнени обещания - няма такъв филм. Този клоун що не вземе да се гръмне. Освен да сипе злобни коментари той друго не умее да прави. Хайде да видим колко ще ги бутат незаконните къщи. Празни приказки. *** и особено асеновградския не можеш да го изместиш даже от кашона, в който се е самонастанил.
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 15В Сибир че има много дърве - 30 милиона квадратни километра! Има студ,613 мечки, вълци, тигри и змий! И те са гладни!
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те ако искаха щяха отдавна да са се интегрирали
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пирфйекна стратегия. Ще ги изселим. Тоест, ще прехвърлим проблема от Асеновград във Стара Загора, Пазарджик и Хасковско.Като ще ги изселваме, нека поне да е извън страната. Примерно - да им напечатаме сирийски паспорти и да ги стоварим някъде около Берлин. Меркел да се оправя.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как ще ги върнат? Нали вече няма гражданство? Само ще им осигурят една безплатна екскурзия и после пак - всеки където му скимне...
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо ги палете
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А след като парламентът прие поредния доклад за изпълнение на стратегията за интеграция на ромите, и той призна, че няма напредък и упрекът на опозицията е основателен....Като няма напредък следват оставки.
11
4
 
9
 
! Отговори
Майка Ви Корнелия преди 6 години
Майка Индия каза:-Кво рече? Абе хора, резервни части не ви ли трябват бре? :)
10
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората в Асеновград да се организарат и да следят за бутане по 100 къщи на ден!!
9
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...Връщат обратно ромите, които не са от Асеновград....Па те всички са от Индия.Да се връщат там.
8
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роми са тези, които са учили и работят някаква работа и си изкарват честно прехраната. Тия в Асеновград не са роми, а гадни...
7
1
 
47
 
! Отговори
Мирослав преди 6 години
За гетото на улица Градините в София това се обещава вече десета година. Допреди двайсет години там нямаше нито един ***, след това дойдоха от Видинско, Ломско, Шуменско - събраха се от цяла България. Властите все са в режим на обещаване. Сега в Асеновград правят същото - скъсват се от обещания, докато постихне енергията на народното недоволство и после ще си остане пак така. На *** от ул. Градините вече дадоха адресни регистрации, така, че вече никой не може с пръст да ги бутне.
6
9
 
10
 
! Отговори
Грижа за крадците преди 6 години
*** са работни хора,не могат стоят без работа и затова се местят в големите градове,където има тълпи от хора.Понеже са безработни и съвестни и не искат да получават около 1000 лв от безброй по вид помощи,затова нека се създадат селища в безлюдна България, да си построят къщи,да си гледат домати и овце..Така и България няма да е без хора, земята ще се обработва и *** ще са доволни, че имат работаВ големите градове има достатъчно съкратени от работа и безработни
5
1
 
27
 
! Отговори
Симеон Валериев преди 6 години
Т.е. "преместване в друго училище". Ясно.
4
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тия Роми бе! Роми в Станимака няма! Има Турци и Турски *** дошли с турците по времето на турското робство.! Истинските роми които отдавна са се интегрирали не живеят в Гета. Няма ли някой учен да обясни на племето че има Роми има и ***! Разликата е огромна не слагайте под един знаменател всички!
3
43
 
13
 
! Отговори
Девил преди 6 години
Проблемът не е в ромите!!! Да разкарат българите от района и ще се оправят нещата. Без това не им е мястото там - само скандали предизвикват!!!
2
3
 
32
 
! Отговори
Как преди 6 години
така пришълци? Нали кметя каза, че всички са законно регистрирани и със законни къщи?
1
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега какво, ще си играем на СтарКрафт - хвани онази дванайска зерг и я премести в другия край на картата, където има по-малко минерали.