Асеновград: Хиляди протестираха, скандираха, играха хоро

Поредният протест в града премина без напрежение, вижте галерията
Обновена: 9 юли 2017 22:26 | 9 юли 2017 22:08, Анисия Иванова
227

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Поредният протест в Асеновград тази вечер премина без напрежение. С викове "Българи, юнаци“, "Сърце и душа за България" и развети български знамена премина шествието в града. Рокери на мотори също се присъединиха към протестиращите. Походът срещу ромските своеволия премина през центъра на града и се установи пред кръговото движение пред паметника на Александър Стамболийски.

В протеста участваха над 5000 души, а бройката продължаваше да расте. Полицейското присъствие беше засилено, на място имаше и жандармерия с водно оръдие, но то така и не беше използвано.

Протестиращите скандираха и играха хоро под звуците на гайда в непосредствена близост до кордона от жандармеристи. Протестът започна около 20.00 часа и премина без инциденти, съобщи "Фокус".

По думите на Йордан Тодоров, член на Инициативния комитет на протестиращите и баща на едно от пострадалите деца, всекидневните протести през делничните дни, както и мащабните протестни действия в неделя ще продължават, докато не се изпълнят исканията на жителите на Асеновград за строги наказания на участвалите в нападението над спортистите, за изселване на незаконно пребиваващите цигани, за събаряне на незаконните постройки и за създаване на Общинска полиция, която да гарантира сигурност.

На 26 юни група роми нападнаха деца и треньори от отбора по кану-каяк в Асеновград в района на язовир "40-те извора“. Последва поредица от протестни действия и опити на протестиращите да се стигне до ромската махала в града, като първият организиран протест се проведе на 28 юни. На 2 юли в Асеновград се проведе първия мащабен протест, в който се включиха повече от 5000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пиши си на твоя език, не на нашия..опс забравих вие писменост нямате..хаххахаИ не се безпокой българският ген няма да изчезне
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Соршоидният *** съвсем итрещя в опитите си да защитата своите кръвни братя - ромейите ... Че и се написал Руснак и псува Бълагрия, за да провокира анти-руски коментари :D :D Хитро е !
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 42Злобей, злобей.Друго не можеш.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32Не е българин. живял е тук.Много е нещастен.
28
2
 
15
 
! Отговори
Пъзел преди 6 години
"Хиляди протестираха, скандираха, играха хоро"правителството си го мести в другия крачол!
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ?!?!?!?!?!?!?!?!Сигурен съм ,че точно такива като теб на които им пречат жандармеристите ,ако ги нямаше -не би и припарил до ромската махала ...зад клавиатурата сте много смели ,а на практика страхливи мишоци ...полицията е за това -да не допуска масови безредици и беззакония и не пази онези в махалата приоритетно на полицаите да не би да им е приятно да ги разкарват напред назад в жегите да понасят разни келемета да ги замерят с бутилки и да ги обиждат, но въпреки всичко търпят .
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
руснак, пий по една студена вода, бе
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицията е за бой, че ги пази . Боят не разгражда, той изгражда. Я като знаят, че след всяко подобно наглеене има разбита махала и начупени кратуни, дали ще повторят
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27Ти в Тюмен си много по-зле, но явно там някой те хрантути, а тук няма кой. Затова си там.Интересното обаче е това, че не ти трият щуротиите. Този факт дава възможност да бъдат направени някои изводи и в този смисъл ти си полезен. Но също като Минко, повтаряш само едно и също. Зациклил си.
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бухаха голяма брадатфий всичко
22
0
 
15
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
Асеновград протестиращите :Протестирайте пред парламента, губите си времето в Асеновград.Замеряйте властта с домати и яйца, да се СЪБУДЯТ.Боко, Цецко, Валерката, Красю...Българите ги избиват, Бойко отваря фонтани и кръстовища на морето, ПЛЮЕ на Вас !
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тук има някакъв самомразещ се българин. Разбираме, че не ти е лесно, но не ни занимавай молим те...публичността не решава проблема ти, най-верояно го задълбочава. Може би един студен душ ще ти помогне за начало....
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РокоНе са българчета, нито са тролчета. Всички глупости ги пише един единствен, който излива тук безсилната си злоба. Има някакъв личен проблем, но явно не ходи на лекар или не си пие редовно предписаните медикаменти.Прочети коментар 25.
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не зная кога ще изчезне българския народ, но руския ще ни изпревари.
18
4
 
18
 
! Отговори
горд българин преди 6 години
тука някакъв бездомен kлошар се е развилнял и пише от 18 самоличности, всичко тия глупости "проkажен бг народ" и т.н. са от един и същ *** :D
17
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
българите да малцинство пък се пънат нещо
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Руснакха ха,Ти си е4, 8, 12 и 13.Ти си еврейчето, което отиде в Тюмен.Много ти здраве, не липсваш на никого!
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От кога рашките започнаха да се представят за американци?
14
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки ден протести ,събота ,неделя - на тези им хареса ,нямат си работа и си правят масови седенки ,апнат ,пийнат ,повикат покрякат -начешат си патриотарството ...и се приберат у дома в мизерните панелки !! Искали присъди -*** това не става на улицата тук не е дивия запад със съда на Линч -има си правораздавателни органи . чак съжалявам полицията ,която разкарват всекидневно да висят полицаите в жегите пред празната цига нска махала ,за да не се изтрепят роми и пишман патриоти .
13
5
 
10
 
! Отговори
Роко преди 6 години
Тук е пълно с платени тролчета, най-лошото е, че са българчета! Ама не бих ги бил, бих ги трепал такива!!!