Малкият Байрям се чувства добре, операцията - успешна

Детето и баба му, която стана донор, бързо се възстановяват
14 юли 2017 09:24, Петя Славова
48
Малкият Байрям се чувства добре, операцията - успешна
Снимка: Facebook

Бабата на малкия Байрям - Селима Али, увери, че лекарите са казали, че операцията е напълно успешна, а внукът й се чувства добре и бързо се възстановява.

Още по темата

Случаят с детето породи скандал след като той трябваше да замине за Германия през февруари и имаше средства за трансплантацията от Фонда за лечение на деца.

В последния момент обаче от Министерството на здравеопазването не разписаха необходимия формуляр за пътуването. Мотивът -  детето може да бъде оперирано у нас – в болница "Лозенец“ в София.

Докато се бавеше решението, състоянието на малкия се влоши. Освен тежката болезнена терапия, която трябваше да изтърпи, Байрям получи и сърдечни проблеми с оплаквания от бодежи и прилошаване.

Случаят бе следен отблизо от обществото и след силен натиск Байрям все пак беше одобрен за лечение в чужбина и замина на 27 март за Германия с баба си, която беше донор на бъбрек, и дядо си, който е придружител.

Детето беше подготвено за трансплантацията и тя беше направена в края на юни. Лекарите успяха да спасят пикочния му мехур. Селима също се възстановява бързо след операцията, съобщава bTV.

Все още не се знае кога семейството ще се върне в България. Това ще кажат на по-късен етап лекарите. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това дете баба му и дядо му ли го родиха??? Къде са майка му и баща му??? Щом медийте услужливо мълчат,има нещо нечисто в тази работа.
23
1
 
3
 
! Отговори
Край преди 6 години
А да престанете с гнусния си инфантилизъм. Като чуете някой с рак или с трансплантация че е добре просто си плюйте в пазвата.
22
4
 
2
 
! Отговори
Жалки тении преди 6 години
Нищо бе, нека се оглеждат в болни деца, никога не е късно Господ да ги постави в същата ситуация с техните деца.
21
6
 
1
 
! Отговори
До 25 преди 6 години
Абсолютно те подкрепям,злобата и завистта възнаграждават всеки ден тия хора с немотия и тежък живот :))) Наистина това е прекрасно,щото подобни индивиди *** <3
20
10
 
2
 
! Отговори
Жалки тении преди 6 години
Абе, смешници, в едно дете ли се огледахте? Какво, като се казва Байрям? Вашите деца, доценти и професори ли стават? Последния път гледах съзидателите на бъдещето в софийските хипермаркети да редят консерви ПО ПРОФЕСОРСКИ. За това седите и пиеше по новинарски сайтове безидейни коментари.Безидейни като цялото ваше съществуване с жалките заплатки,които взимате в копторите, които обитавате.За това ще си гниете в бедност и злоба, а мисълта за това, изпълва деня ми със радост, защото това заслужавате
19
4
 
12
 
! Отговори
БЯЛ ВЪЛК преди 6 години
Само да помитам ако беше бяло дете, дали щеше да има гласност тоя случай? Защото ми писна в България белите хора да са дискриминирани. Ако беше бяло дете сигурно вече щеше да си е заминало от тоя свят за съжаление, като много други случаи.....
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като вече е излекуван, младия байрям може да порастне голям и щастливо да бие лекари, извършва телефонни измами и да живее на гърба на обществото.
17
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво детенце, дано имаш късмет в живота
16
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро четох за българче нуждаещо се от спешна операция заради агресивен рак на челюста ...не ме разбирайте криво - Байрям да се радва на добро здраве - НО! Цялото преекспониране на случая остава гаден привкус! Човек неволно се пита - защо за "етническите малцинства" се прави подобен PR а за простосмъртните българчета се разчита на смси...и доброволни пожертвования!!!! Диетите на народните представители ни струват милиони...и 3 000 000$ подарихме на Сирия...ама смси !!!!!!!!!!!!
15
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на властта, браво!!! Един бъдещ професор или доцент, един съзидател на нашето бъдеще е спасен! Реки от мастило се изписаха за този Байрам а никой не разследва, защо е с такива увреждания, особено като се видят родителите му на какво приличат. Да не мислите, че като се върне ще ходи на училище? Блажени са верующите! Има толкова български деца от нормални семейства, които имат нужда от финансова помощ, но джурналята пишат по поръчка, пазят сиганията по поръчка на Дон Тиква.Кой ще му гласува?
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Модераторе, коментара на анонимен 19, май много ти хареса?
13
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това единичен случай ли е в България,че го отразявате като сензация и супер новина!!Хайде притичайте до нужните места и съберете информация колко още чакат на опашка за идентичен случай като този!!
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хиляди българи са без здравни осигоровки и умират. защото ГЕРБ им искат такси и вдигнаха данъка.
11
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цял живот плащаме здравни осигуровки,...Сигурен съм, че ти за твоите деца(ако изобщо имаш) не си платил и стотинка здравни осигуровки.
10
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 15! А на тебе кои страни са ти силни? Явно да мразиш малки деца! Питам те за втори пьт, сатанист ли си или антихрист?
9
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цял живот плащаме здравни осигуровки,и когато някой закъса,започваме да плащаме още,а синьо-зелените знаят само едно-"дай пари бате".И всеки знае,че всичко е напразно-малкия талибан на 15 вече ще е "татко" и колелото се завърта пак!И докато има хора,които казват "...ми то не е виновно..",ще е така!!!!Разберето го!Колко данъци са платили бабата и дядото(да не говорим за "мама" и "тате")?????
8
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТО Е ЯСНО ЧЕ БАЙРЯМ..ШАБАН...АСАН СА ОТДАВНА НАЦИОНАЛНА ЦЕННОСТ И ДОБРЕ ОБГРИЖВАНИ ЗА НАША СМЕТКА!НЕ СА РОМАНТИЧНА ЕКЗОТИКА НА КОНЕКРАДЦИТЕ ОТПРЕДИ 50 ГОДИНИ! А КАКВО СТАВА С БОНЧО..ИВАН...ДРАГАН??
7
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 5! Детето какво е виновно? Не виждаш ли на снимката колко е мальк и няма как да разсьждава трябва ли или не трябва да обича родината си! Сатанист ли си?
6
11
 
34
 
! Отговори
Атакист преди 6 години
Малкия Байрям като стане Голям Талибан ще коли и беси горките българи,е.а си скапаната държава сме,да си отглеждаме сами палачите
5
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След цялата байрямска сага,така и не видях родителите му!!Къде са?Кои са?Аха...да не се окаже,че са на14/15 години,а?Виждам само "бабата-на около 30" и "дядото-около 40"!?! И като порасне,ще започне да раздава ритници и шамари на лекари и сестри!!Айде,стига вече?!?!