Симеонов се извини за дебата за прослуженото време: Лично мнение!

Синдикатите след среща с Борисов: Темата не е на дневен ред
Обновена: 20 юли 2017 11:45 | 20 юли 2017 11:37, Веселина Йорданова
119
Симеонов се извини за дебата за прослуженото време: Лично мнение!
Снимка: Правителствена пресслужба

Вицепремиерът Валери Симеонов се извини за отзвука, който предизвикаха думите му за отмяна на добавката за прослужено време. Коментарът му бе направен след среща с бизнеса, а като реакция синдикатите заплашиха с протести.

"Без някой да го е искал от мен, лично изказвам съжаление за отзвука, който предизвикаха думите ми, личното ми мнение. Преценявам, че беше грешка да казвам личното си мнение, защото то се прие като позиция на правителството и се наложи да се влиза в този неприятен обяснителен режим", каза Симеонов след среща с премиера Бойко Борисов и синдикатите в МС.

Още по темата

На срещата е обсъден както този въпрос, така и работата на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

"Обединихме се около позицията, че всички теми, свързани с трудовото законодателство, трябва да бъдат обсъждани там", каза вицепремиерът, цитиран от "Фокус".

Предстои да бъде приета програма на НСТС, в която да бъдат заложени всички спорни и актуални въпроси.

"От срещата при премиера разбрах, че това което коментираме, а именно добавката за професионален опит и стаж, не е темата на България в момента", каза пък председателят на КНСБ Пламен Димитров.

По думите му темата са доходите, кадрите, които липсват, увеличението на пенсиите, реформите в образованието и здравеопазването.

"Затова от следващата седмица ще търсим конкретните теми, в които социалните партньори и бизнеса заедно с нас да дадем най-добрите решения, за да бъдат тези реформи придвижени в следващите години в рамките на това управление", посочи Пламен Димитров.

Той обясни, че класът прослужено време го няма от 2007 година в България и беше заменен с добавката за професионален опит и стаж.

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов също заяви, че темата не е във фокуса на общественото внимание и днес е била свалена от дневен ред. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност Симеонов се е объркал и е повдигнал тема, за която управляващите твърдо мълчат - заплащането, в случая Симеонов говори за отпадналата преди 10 години от Кодекс на труда добавка за клас и така само напомни на хората, че имаше и такова нещо, което демократите ни го отнеха. Затова Борисов го скастри да мълчи, защото добавка за клас няма. В момента добавка за професионален опит има само там,където има някакъв договор между работници и работодател, обикновено това е колективен трудов договор
68
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
при възможността за протести на Бибитко леко му е премаляло и е набъхтял кофата на Валерката
67
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма добавка за клас в Кодекса на труда - тя отдавна отпадна.Нещо не схващам защо пак се пише за това прослужено време ...
66
3
 
7
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 6 години
Погледнах календара и с ужас установих,че след два месеца у нас настъпва Зимата,а до сега нищо не е направено за зимната подготовка на населението, освен увеличението цената на газа с 60% итока с 30%. и увеличен е темпа на сечене кой както завърне горитПо отношение на газа-всичко е приказки имаме малко тръби и то висока цена-най- високата в света.Хазърбайджан щял да пълни тръбъта-та няма да стане никога.Азърите са като нас тънкофай.Те тях си не могат да задоволят и вземат от Русия.Защо тогава л
65
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво е че ще паднат 20 заплати в МВР и БНА.
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там където са отменили клас прослужено време е редно да се върне старото положение и да се изплатят на хората парите от момента на отнемането.
63
2
 
7
 
! Отговори
boicho.boichev.7 преди 6 години
Е,можело и на синдикатите да се чуе думата.като кажат "не" не става работата.Ама казват ли?Досега мълчаливо и безропотно под0посваха всяко намаляна не заплатите и орязване на правата на работниците.
62
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя за какво отговаряше? А, да....да тероризира бабичките!
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Валерката му е широко около врата, та затова гледа като вампир.
60
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Баце,и синдикати ,ама всички са за Белене!Тоя курорт трябва да се преоткрие.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
симеонов отдавна се кани на медиите,не може да тръпи журналистите.но щом българския народ го тръпии и той ще тръпи и чучек ке игра.
58
4
 
3
 
! Отговори
??? преди 6 години
Някой може ли да каже, къде пише за тази добавка а стаж, опит и т.н. В Кодекса на труда нищо не намерих по този въпрос.Имам чувството, че обсъждаме предложението на Симеонов за отпадане на нещо, което отдавна вече не е в сила.
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквите и ортаците им в краденето пак дадоха на заден.
56
1
 
6
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
До 62 АнонименКогато имаш държава и държавници, а не разграден двор и шайка измамници, мутри, тарикати начело като ОП и ГЕРБ - Симеонов, Борисов, ...пп. верно опитният "политикант" ББ сътворява по-малко глупости от новополитиканта Симеонов! :))
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИстинатаКак да почне като му искат еди-колко си стаж на същата работа и какви ли не др. бариери.
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Председателят на КНСБ е голям ***. Само го погледнете - треперят му мартенките от Бойко. А за Валери Симеонов да не говорим. На снимката прилича на мазен турчин - деспот.
53
4
 
11
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Истината е, че само човек, който не е работил или е имитирал работа, може да твърди, че трудовия стаж няма значение и не трябва да се плаща за опит и знания.
52
1
 
9
 
! Отговори
СЪГЛАСЕН преди 6 години
До аларма АМИ КАРОЛЕВ го забравихме и тоя плюмчо, където е за всичко компетентен.Иначе разбирането си коментира, че е от много опит, ама опита с годините не трябва да се заплаща.
51
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В частните фирми никой не ти гледа стажа а дават тежки конкурсни изпити, Стажа остана само в държавната администрация но там не е качествен стажа и е с връзки.
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не щем ти извинението! Има за още неща да се извиняваш! И много да страдаш за дебелоочието си!