Вегани на протест: Спрете да убивате животните за кожи!

Демонстрацията ще е на 31 август пред земеделското министерство
15 авг 2017 16:30,
123
Вегани на протест: Спрете да убивате животните за кожи!
Снимка: Facebook

Нов протест-демонстрация срещу отглеждането на животни за кожи в България организират от сдружение "Български вегански съюз" на 31 август от 11:30 до 14:30 часа пред "Министерство на земеделието и храните" на бул. "Христо Ботев" 55, обявиха организаторите.

Още по темата

"Излизаме на поредния протест за преустановяване дейността на всички ферми за отглеждане на животни заради кожата им в България.

Защо сега? Защото в момента тече законният период за предложения и становища от заинтересованите НПО по отношение на предложени промени в Наредба №2 за отглеждане на космат и пернат дивеч в животновъдни обекти", поясняват от "Български вегански съюз".

От сдружението се обединяват около съмненията, че законотворчеството в България обслужва по-скоро бизнес интереси, отколкото граждански такива.

Те смятат още, че не се прилагат никакви санкции при генерални нарушения на наредби, а законите се променят "по поръчка" на производители, целейки узаконяване на бизнеса им.

Веган общността се пита още защо изобщо е нужно да се отглеждат животни за кожи в България и смятат, че това ни превръща в страна от "третия свят", предвид това, че в цяла Европа подобна дейност се забранява.

"Започваш да се питаш – държавата инструмент за репресия ли е или да пази законността?", пишат още активистите.

Специално за събитието са подготвени огромни 34-инчови монитори с документални видеокадри от ферми, дерящи кожата на живи животни, активисти с речи, разкриващи тъмната страна на кожодерската индустрия, както и пърформанс, показващ реално дрането на норки, съобщи Никола Донев, председател на "Български вегански съюз".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
8
 
! Отговори
Бойко суджука преди 6 години
Ама тия искат импичмънт на Бойко с неговия суджук
74
9
 
15
 
! Отговори
Кръстонесен поход преди 6 години
И защо смятат, че са прави? Няма никакви нучни доказателства, че тяхната диета не е вредна. Щом искат нека ядат каквото им е сладко, но нямат никакви права да се бъркат на другите. Иначе са като едни комунисти, които си мислят, че знаят какво е най-добре за другите. Така че хранете се спокойно господа и дами, но ни оставете ние да се храмим както го е поискала еволюцията.
73
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ах, къде е Сталин. Щяха да лапат сняг в Сибир подобни вегани!Тоя свят така изтрещя....Всеки знаем, че ако избием вълците, които са естествени регулатори на популациите ще се наруши биоравновесието.
72
7
 
12
 
! Отговори
Цъфналата магнолия преди 6 години
Викате, че водачът на братството им е женствен - нищо чудно, да не забравяме, че всички стероидни хормони (срес които тестостерон и андростендион) са производни на холестерола (дето между другото изгражда и стената на всяка една животинска клетка), с който такава люта веганска война се води :D:D. Някой ще ме светне ли В12 как се набавя от тревичките? Ще прочете ли соевото млекце какви последици за тялото има? Тва веганството е психично заболяване - секта вече ще звучи като комплимент за тях.
71
9
 
9
 
! Отговори
Цъфналата магнолия преди 6 години
Явно ще е по-хуманно да дерем вегани за кожа, за да не се мъчат животните? Видях някъде, че месоядците сме убивали планетата, а веганчетата я спасявали. По-голяма простащина от тва върдение НЯМА. Или като ви доставят водораслите от Япония и киноата от Перу не оставяте въглеродна следа? Веганите взеха храната на горките бедни перуанци - киноата - които не могат да прптестират срещу месцето, защото просто не могат да си го купят. Ама те вече и киноа не могат. Може да ги научите на фотосинтеза, а?
70
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доказано е, че и морковът пиши от болка когато го варят веганите.
69
0
 
5
 
! Отговори
Американ преди 6 години
До 1Намери си НПО да работи за тебе и да ти плаща масрафа.
68
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТО ГЛЕДАМ ОГРОМНОТО МНОЖЕСТВО ПРОТЕСТИРАЩИ НА СНИМКАТА И МЕ ОБХВАЩА СТРАХ ОТ СИЛАТА НА ВЕГАНИТЕ.
67
3
 
13
 
! Отговори
1 преди 6 години
Аз протестирам срещу всички защото ми пречат. Исканията ми са: 1. Да ми се дава всичко което искам наготово. 2. Да се слуша и изпълнява всичко което кажа. 3. Никой никога да не ми пречи. Настоявам исканията ми да бъдат изпълнини защото съм сърдит и следователно много репресиран !Ако исканията ми не бъдат изпълнени ще отида да протестирам пред народното събрание или националното радио !Щом те могат да искат и аз мога !
66
5
 
12
 
! Отговори
1 преди 6 години
Това е от жегите. Като се застуди и огладнеят ще им мине.
65
6
 
16
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 6 години
я кажете веганите nишки лаnат ли? А ако лаnат гълтат ли? А ако гълтат менте-вегани ли са? Правят ли разлика между животно и човек? Може ли канибалите да са и вегани? А веган може ли да си гризе ноктите? А самобичува ли се като посегне към нокът, в момент на слабост?
64
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз пък протестирам срещу веганите! нали е демокрация, всеки може да си протестира? и мнозинството печели изборите! нали така, мекеренца? На снимката преброих 10 такива. те това са веганите в бг
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тва с дрането на живо си е садизъм.Биха могли да ги приспиват в газови камери ми тогава да ги одират.
62
2
 
16
 
! Отговори
избивач на риба преди 6 години
"Кожодерска индустрия"!?Тоя определено не е на ред!Откъде Сорос ги намира такива откачалки !?
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МОЯ ВЕГАН САМО ПЛЮЕ ЖИВОТИНСКИ ПРОДУКТИ :D
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съпорта, който следи този чат, реши да изтрие коментара ми, защото съм употребил думата "мей". Съпорте, точно какво му е обидното на "мей"? Знам, че това ти е работата. И все пак, скапан "мей" си. Но ти сигурно си го знаеш. В предния ми коментар нямаше нищо обидно, но в този обиждам теб.
59
3
 
20
 
! Отговори
месояден преди 6 години
тея вегани са мноо пpoсти братрастенията също са организми, те защо убиват растения?
58
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разправят,че българите били бедни. Напротив,повечето хора има толкова пари,че по цял ден се чудят какво да правят. Беден човек ще се занимава ли със щуротии ?
57
2
 
13
 
! Отговори
Хетеросексуален преди 6 години
Лидерът им е много секси. По-женствен е от повечето жени,които съм виждал.
56
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЕЧЕ Е ДОКАЗАНО НАУЧНО, ЧЕ ТЕЗИ КОИТО НЕ ЯДАТ МЕСО (БЕЗ ТЛЪСТИНИТЕ) СА ДЕПРЕСИРАНИ И УВРЕДЕНИ :DА БРЕМЕННИТЕ ВЕГАНКИ РАЖДАТ *** ПОРАДИ НЕДОСТИГ НА ЕДИН КУП ВЕЩЕСТВА :DИЗОБЩО НЕ СЕ СЪМНЯВАМ , ЧЕ ОТГЛЕЖДАТ ЛИСИЦИ ЗА ДА ПРАВЯТ РЪКАВИЧКИ И ЯКИ ОТ ТЯХ :DУБИВАНЕТО НА ЖИВОТНИ ЗА УДОВОЛСТВИЕ Е ГРЕШНО И НЕРЕДНО!