Децата и интернет: Следете ги, наложете рестрикции!

Играта "Син кит" ли е причина за самоубийството в Стрелча
Обновена: 11 сеп 2017 09:45 | 11 сеп 2017 09:30, Боряна Павлова
10

2179 гледания   |  Още видео
За огромно съжаление станахме свидетели в последните няколко дни на детски самоубийства. Кое подтиква децата към това най-тежко деяние и как да ги предпазим от общуването в интернет?

"Имаме убиец, който се разхожда на свобода. Той посяга на децата ни, а властите не правят нищо по въпроса. Това е интернетът. За да предпазваме децата си трябва да не прекъсваме връзката с тях и постоянно да им обръщаме внимание", призова етичният хакер Ростислав Петров в студиото на "България сутрин".

Още по темата

"Убийствената игра "Син кит", която идва от Русия, е вече и у нас. Човешката психика е изключително уязвима към новите средства за общуване", посочи психологът Христо Монов.

Той добави, че освен засилена родителска грижа, властите и общината трябва също да си вършат по-съвестно работата, за да се гарантира безопасността на децата в интернет.

"Трябва да се следят задължително дейностите на детето в каналите за общуване в социалните мрежи. Второ - трябва да се инсталират някакви рестрикции, като защита от влизане в определени сайтове или времево ограничение", отбеляза Ростислав Петров пред Bulgaria ON AIR.
 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
,,бандити,, преди 1 година
а вие не ги пускайте в интернет
9
0
 
0
 
! Отговори
,,възпитание,, преди 1 година
дори и ,,игрите,, са с ,,пошло съдържание,, ,,за идентичност,, ,,полова принадлежност,, ,,насилие,, ,,безобидно нали,, ,,но не е,, пазете децата какво ,,гледат,, ,,на детските канали помия от лъжи,, ,,промиване на мозъци,, ,,моделиране на зло мислене,,
8
0
 
0
 
! Отговори
санкции за тези преди 1 година
в детските игри отстрани ,,тече реклама на бельо??????,, акъл имате ли спрете го тоя кит и ,,порнореклами,,
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да наложим"РЕСТРИКЦИИ".А може и резолюция от ООН за санкции.Басси и *** пишат статии.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако някой в Интернет е с профилна снимка на скелет на трон, основното послание обикновено е "Не слушам чалга". Може да е метъл, геймър, хорър или фентъзи фен, читател на Тери Пратчет или просто да се прави на готин. Предложението за следене на такива профили от полицията направо ме уби. За ужаси като "синия кит" трябва обаче наистина да се следи в социалните мрежи.
5
0
 
4
 
! Отговори
Батман преди 1 година
Ама защо властите да вземат някакви мерки??????? Ти не си гледаш детето, че после други им виновни. Излиза че други трябва да ти гледат детето докато ти ми се куфлиш да си правиш селфита, хайдеееееееее
4
0
 
5
 
! Отговори
КРИБ преди 1 година
Тотално следене в Бг това само пълен невменяем би предложил.Защо наричате етичен хакер някакъв пеницилинум рокфори, който не разбира какво говори.Самоубийства стават и при Мормони и на пътя и на моста и в бара и в Църквата ,метрото и в държавни учреждения болници и тн.Да закрием всички, а? Защото някой етичен иди,лот иска на върха на 1,6 млн.души държ.***.да назначи още 200 000 ифи,лота за следене на деца.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това дете не се е самоубило...ако изобщо е станало такова нещо.
Мразя съвпаденията,Стрелча-стрелба.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма значение че са 2 самоубийства за 30 год, трябва да се прави паника и да се налага идеята за следене пр всеки удобен случай. След година, две, робите сами ще пожелаят цензура.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя фалшив хакер колко му платихте да хвърля вината върху Интернет? Следваща стъпка забрана за ползване на нета под 18 г, и логване с истинско име ЕГН ли е ?