Уволнената Троева се заканва да съди здравното министерство

Не съм нарушавала правилата, категорична е д-р Тинка Троева
14 сеп 2017 11:34, Боряна Павлова
8
Уволнената Троева се заканва да съди здравното министерство
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Не съм нарушавала правилата и не съм насочила дете задължително да се лекува в чужбина. Ще се защитавам пред съответните органи", заяви Тинка Троева, бивш директор на Фонда за лечение на деца.

Троева беше уволнена с мотив, че е насочила дете за лечение в чужбина без становище на лекари у нас и без да е вписано в регистъра на Агенцията за трансплантации.

Още по темата

Тя обясни, че е имало заявено желание от родителите детето да се лекува в чужбина.

"Един от експертите заяви, че трансплантацията може да се направи в България, но от специалисти с много по-малък опит", посочи пред "Нова тв" тя.

Относно думите на здравния министър, че в работата й са открити системни нарушения, Троева отговори, че тя е на този пост от 6 март и недоумява: "Как така за 6 месеца създадох система от нарушения?"

"Още на 7 март поисках да се направи одит на фонда, но до ден днешен не съм получила отговор на запитването си", заяви тя. Решенията на фонда не са еднолични, а се вземат от обществен съвет от 17 души и винаги с кворум, обясни Троева.

Детето, заради което е уволнена, вече има направена чернодробна трансплантация в Хамбург и е добре. В последната седмица преди уволнението й – от 1 до 8 септември, датата за операцията е била отменяна 3 пъти заради конфликта.

Никога не е имало явно изразено недоволство от работата й от ръководството на МЗ. Тинка Троева обаче усещала, че има липса на доверие. По тази причина тя сама е подала оставка и си е намерила вече адвокат, за да се защитава.
 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Троева? преди 1 година
Роднина ли е на ген.Троев от ДС, който е завеждал отдел "Лагери и затвори" преди повече от 50 г.?
Роднина ли е на онази доц.Троева, която десетилетия вилня в Института за български език на БАН и чиято дъщеря в момента вилнее в Института по етнология (БАН), а зет й пък е удобно настанен в друг институт на БАН?
Ако е от това котило, не се чудете.
Те си мислят, че са още в соца, че за тях законите не важат и че не са им нужни знания, за да правят кариерна в науката.
В нашите "научни" среди е така.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе от къде изплуват такива селски тетки - Тинки, Гинки, Менди, Мунди и т.н.
5
0
 
0
 
! Отговори
искрен-сапьоро преди 1 година
колегата огнян яко минира през март
4
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 1 година
Този фЪнД трябва да си изгори до основи,а паразитиращите в него да се съдят.Не може болни деца да стават ваши изкупителни жертви и да си играете с тях,ниЩожества!
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами просто една метла, изрита Бойко комунистката, да си назначи неговата партийна секретарка. В този фонд се печели добре, затова изритаха кадъра на Радев и Корнелия.
2
2
 
5
 
! Отговори
Кака Сийка преди 1 година
Намбър уан - като минеш 50-така може да си бая по зле.
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе от къде ги намират все такива нафталинени бабички от соца беееее...