Заплахи дебнат отвсякъде: Българите смятат, че САЩ са по-опасни!

САЩ са три пъти по-голяма заплаха от Москва, смятат българите
15 сеп 2017 11:00,
244

Докладът за националната ни сигурност определи Русия като потенциална заплаха за суверенитета ни. Така ли мислят и българите обаче?

"Докладът сочи, че Русия е основна заплаха за националната сигурност. Това, което се заявява в него обаче се разминава с общественото мнение. Хората смятат, че САЩ са три пъти по-голяма заплаха от Москва", посочи директорът на социологическата агенция "Медиана" Кольо Колев в студиото на "България сутрин".

"Трябва да преценим има ли полза от това да определим Русия като заплаха. Това, че сега няма реакция от тяхна страна, не означава, че дипломатическа криза не е възможна", допълни той.

Още по темата

Според социолога от изследователския център "Тренд" Евелина Славкова е слабо вероятно да се заформи дипломатически конфликт между двете държави.

"Ако се върнем назад в годините и погледнем старите доклади ще видим, че често Русия е определяна като заплаха. Не смятам, че ще се получи дипломатически скандал. Преди не се е случвало и сега няма. Ние като суверенна държава имаме право да заявяваме къде виждаме заплаха за сигурността си. Но действително хората не смятат Русия за толкова сериозна заплаха, колкото САЩ", отбеляза тя пред Bulgaria ON AIR.

Акцентът на разговора премина към отхвърленото вето на президента върху промените в Закона за опазване на околната среда. Гостите смятат, че по никакъв начин не можем да говорим за обида към Румен Радев.

"Бих наблегнала на политическата логика за налагането на вето. Ние имаме един активен президент. Той търси своята ниша. Депутатите не се водят от обществената логика, а от политическата. Те често не подкрепят даден закон само защото друга партия го е предложила. А това е в ущърб за народа", подчерта Славкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убеден съм янките пак биха пуснали бомби тая нация как е създадена ? От алчни авантюристи и престъпници бягащи от закона .. на времето кой е бягал на там , престъпници за това престъпността е такава при тях
163
1
 
0
 
! Отговори
Смехуркоооо преди 6 години
До Онзи Поживей в Европа и чуй
162
8
 
24
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
Само промитите мозъци имат очила с 50 звездички на тях.
161
6
 
35
 
! Отговори
светът се пробужда преди 6 години
И не само българите смятат така!
160
42
 
15
 
! Отговори
До Пенко преди 6 години
В момента се сещам за две страни /раССия и Северна Корея/, отделени от света със железни завеси, противоракетни щитове, санкции и контрасанкции. А щом света ги отделил от себе си, сигурно има защо .... !!!
159
12
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
И МЕН ПОДВЕДОХА !!! ВЪПРОСЪТ :"КОЙ КОГО МРАЗИ ?" -Е СВРЪХ ПОДЛОСТ !!! НЕ... "КОЙ КАКВО МРАЗИ В ОПРЕДЕЛЕНИ ДЪРЖАВИ ??? " А ГАД...ТЕ ПОСТАВЯТ ВЪПРОСА ТАКА :"КОЙ МРАЗИ ТАЗИ ИЛИ ОНАЗИ ДЪРЖАВА ?" Е ПО ТАЗИ ПРИЧИНА ИМ ИЗПРАЩАМ МОЯТА ЦЯЛАСТНА ПСУ..Я !!!!!!!!!!!!
158
12
 
21
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Уважаеми опоненте , ОСТАНАЛИЯТ СВЯТ СА ВСИЧКИ НАРОДИ С ДЪРЖАВА,КОИТО ЗАЩИТАВАТ ИКОНОМИКИТЕ СИ И РЕСУРСИТЕ СИ ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ИНТИРЕСИ !!! ПРЕСЕН ПРИМЕР : ВЕНЕЦУЕЛА И ВИЕТНАМ ПАЗЯТ ОСНОВНО ПЕТРОЛА СИ !!!
157
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало дневник, защо при отговор на *** името му се скрива, ваш щатен сътрудник ли е?
156
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРБЕEТЧИЯБЪЛГАРИТЕ ЗАЩО НЕ ЕМИГРИРАТ В ДОБРАТА БРАТСКА РУСИЯ ,А ЕМИГРИРАТ В ЛОШАТА АМЕРИКА ?!За да си купи НОВА КОЛА на старо, трета употреба и да се перчи с нея у маалата.
155
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До (България)България не мрази САЩ, мрази прорушките си мекерета ... !!!Верно бе, даже иска да ги оноди от любов.
154
16
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 160Нали е емигрирал, защото добрата Америка е ограбила държавата му.Недей така брато, на нас българите САЩ помогнаха чрез два ТЕЦа да забогатеем и плащаме най-скъпия ел.ток.
153
41
 
19
 
! Отговори
(България) преди 6 години
България не мрази САЩ, мрази прорушките си мекерета ... !!!
152
14
 
36
 
! Отговори
А тате каза, преди 6 години
че много шорошоидчета са налазили днес форума и им препоръчва да пият нещо против стомашни колики.
151
17
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен",истината е следната.България обича Русия и мрази САЩ.И вие това го знаете много добре"Сорошките газ пи каят , но това е истината и колкото повече се пънат, толкова повече губят гове дата.
150
16
 
33
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Има една "сметка" за избити невинни хора от американците- с атомни бомбички ! Има една статистика за геноцид в Северна Америка НАД- 100 000 000 индианци и за малиони роби от Африка !!! Избити са хиляди работници и селяни "бунтовници" от "нефашистките" царски правителства-в България !!! Войната е обявена от "твоите" не от загиналите /включително 40 000 български войни загинали във втората фаза / !
149
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъка,сороши,мъкааа!Бой по говеждите муцуни в Крим и Донбас,бой по говеждите муцуни в Сирия,бой по говеждите муцуни в Северна Корея.За капак на всичко въпреки милиардите долари,хвърлени от краварите за пропаганда у нас чрез сорошките кочини,зовящи се НПО,чрез продажните"независими"медии и чрез марионетните правителства,управляващи(или по скоро погубващи)държавата ни,истината е следната.България обича Русия и мрази САЩ.И вие това го знаете много добре.
148
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯОт лакомия бе, нали и някога африканците продаваха децата си в робство на ингилизите от лакомия за стъклени мъниста. Нали е емигрирал, защото добрата Америка е ограбила държавата му.
147
13
 
14
 
! Отговори
До А тате каза, преди 6 години
Питай и бате си, ако сте от червено котило .. и той може да ти каже същото ... !!!
146
16
 
23
 
! Отговори
А тате каза, преди 6 години
че САЩ имат най-много разходи за оръжие , но не за отбрана а за нападение. По цял свят ги мразят, това е най-мразената държава в света.
145
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А.....бе зачудих се и аз....а то Црвен Кольо.......Цели три пъти начи, а !!!