Заплахи дебнат отвсякъде: Българите смятат, че САЩ са по-опасни!

САЩ са три пъти по-голяма заплаха от Москва, смятат българите
15 сеп 2017 11:00,
244

Докладът за националната ни сигурност определи Русия като потенциална заплаха за суверенитета ни. Така ли мислят и българите обаче?

"Докладът сочи, че Русия е основна заплаха за националната сигурност. Това, което се заявява в него обаче се разминава с общественото мнение. Хората смятат, че САЩ са три пъти по-голяма заплаха от Москва", посочи директорът на социологическата агенция "Медиана" Кольо Колев в студиото на "България сутрин".

"Трябва да преценим има ли полза от това да определим Русия като заплаха. Това, че сега няма реакция от тяхна страна, не означава, че дипломатическа криза не е възможна", допълни той.

Още по темата

Според социолога от изследователския център "Тренд" Евелина Славкова е слабо вероятно да се заформи дипломатически конфликт между двете държави.

"Ако се върнем назад в годините и погледнем старите доклади ще видим, че често Русия е определяна като заплаха. Не смятам, че ще се получи дипломатически скандал. Преди не се е случвало и сега няма. Ние като суверенна държава имаме право да заявяваме къде виждаме заплаха за сигурността си. Но действително хората не смятат Русия за толкова сериозна заплаха, колкото САЩ", отбеляза тя пред Bulgaria ON AIR.

Акцентът на разговора премина към отхвърленото вето на президента върху промените в Закона за опазване на околната среда. Гостите смятат, че по никакъв начин не можем да говорим за обида към Румен Радев.

"Бих наблегнала на политическата логика за налагането на вето. Ние имаме един активен президент. Той търси своята ниша. Депутатите не се водят от обществената логика, а от политическата. Те често не подкрепят даден закон само защото друга партия го е предложила. А това е в ущърб за народа", подчерта Славкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези от проучването са същите който подкреха анексирането на Крим.За тези хора каквото и да направи Русия ще я подкрепят.
63
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бълагрия изнася оръжие и въоражава терористите от ИДИЛ, по нареждане на ФАЩ.И това е факт. Спомнети си РПГ-то, което гръмна по време на изпитание на полигона в Змейево и откъсна ръката на американския инструктор.
62
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците ползват абсолютно безплатно базите си у нас. На тези, които ще кажат, че и руснаците така правили навремето ще им отговоря, че руски бази НИКОГА НЕ Е ИМАЛО в България. Руско въоръжение - ДА, но руски бази - НИКОГА НЕ Е ИМАЛО.
61
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
God bless USA
60
3
 
17
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
Защо трябва да разделяме кой е по- Голяма заплаха?Според мен България трябва само и единствено да си гледа интереса,ако американците искат бази у нас да си плащат дали ще е под формата на премахване на визи дали ще е с долари, акции, петрол или инвестиции, ако Русия иска тръбопровод да си плаща, по- евтино гориво, газ, руда или каквото се сетите,стига сте търсили под вола теле,никой не е заплаха за нас защото се дупим на всеки, дори и да има реална заплаха за сигурността ни незнам как ще я предо
59
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От министерството на образованието трябва да махнат руския от училищата.
58
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено че всеки нормален човек смята така.Шепата платени зорошоиди русофоби, които пишат редовно по сайтовете няма как да променят нагласите на българина.Българите винаги са обичали Русия, напук на фалшификациите на историята през последните 28 години.
57
5
 
21
 
! Отговори
тато преди 6 години
До АнонименТикво герберска зелена, като имаш 4 американски бази и не знам колко "съветници" по министерствата и като прибавим *** за каква независима България говориш, не го ли виждаш Тиквата, какъв страх го гони от американците и как слушка.
56
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България повече неща ни свързват със Сащ отколкото с Русия.
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 47Интелигентните хора не четат пасквили
54
19
 
5
 
! Отговори
иас преди 6 години
До АнонименРусия не е страна в нищо по света. Както и във военно отношение, което го знаят всички. А брутният продукт на джуджето Южна Корея стана по-голям от този на колоса Русия. То и затова там става горещо - силите са изравнени
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един българинТия "странни лукови форми" на кубетата са от 13-ти в.Идват от Златната орда,и си остават като нейн символ,и един от наследниците на Чингис Хан-Бату.Земи прочети малко,бе,момче-то не боли.Срамота е.
52
16
 
4
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 6 години
Какво друго може да се прави чаква от руския хибридник и комунистически плазмодий Червен Колю освен елементарен антиамериканизъм? И докато "изследванията" на споменатия $сициолог" са предназначени за еленентарната публика скоро ще се насладим на "научните" аргументи на "безпристрастния" изследовател и по съвместителство голфър Андрей Райчев.
51
1
 
14
 
! Отговори
хклулуи преди 6 години
До Анонимен 55Браво! Гордей се също че живееш на кредит от следващото едно поколение.
50
2
 
17
 
! Отговори
Ааааааа! преди 6 години
Какво беше преди 27 години обещания за демокрация просперитет, а под вещото ръководство на ястребите прилепи от САЩ и МЕСТНИЯ СОКОЛ СТАНА НАЙ ГОЛЯМОТО ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ В БЪЛГАРИЯ - ОТ 7.5 МИЛИОНА ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ СЕГА НЯМА 4 МИЛИОНА ЗА СМЕТКА УВЕЛИЧЕНАТ ПОПУЛАЦИЯ НА СЕВЕРНОАМЕРИКАНСКИ ИНДИАНЦИ С ФАКУЛТЕТско ОБРАЗУВАНИЕ И ВНУЦИ НА БАЯЗИД СВЕТКАВИЦАТА, ЧИЯТО МАЙКА Е СЛАВЯНКА
49
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чувствам се американец а да си американец означава да си гражданин на света, да уважава другите и да не ги дискриминираш.
48
2
 
15
 
! Отговори
cxbfffd преди 6 години
Доклада се пише от специалисти които с това се занимават. Да не е имало рефендум за определяне на заплаха срещу страната ни, та в заглавието са сложени всички българи под общ знаменател? Много интересна е демокрацията. Избира се един 'доктор' например/един от 240те от които 120 ***/ за депутат и после този ми ти доктор гласува закони за земеделие, правата на децата, за МВР, за климатичните промени, за националната сигурност, за икономиката, за съдебната система. Е добре де
47
1
 
11
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 48В САЩ има не само много българи. Има и много руснаци, и те логично са много повече от българите като бройка. САЩ е осеяна с руски православни църкви, във всеки град почти ги има, виждат се отдалече с характерните им кубета в странни форми като луковици.Лично съм ги виждал като обикалях няколко щата и ги има къде ли не, а руският език почти е на път да се превърне в регионален език в САЩ ако не и официален. По-малко местни индианци ще видите отколкото руснаци!
46
1
 
16
 
! Отговори
cxbfffd преди 6 години
Значи този 'доктор' в момента след като го изберат за депутат и става баси научния капацитет и започва да разбира от всички науки и закони, и гласува за тях естествено. Яко а? Каква идиотщина, бат Сали депутата прави закони, щото много разбира и ние овцете трябва да ги спазваме. Горд съм, че съм демократ живея в такава небивалица.
45
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпреки усилията на дъртия спонсор отвъд океана, българският народ е мъдър! И затова е оцелял! А платените пазачи на "правата линия" явно не са си заслужили хонорарите!