Лекари от "Пирогов" на протест: Уволненията са прибързани!

Служители от болницата искат да се чуе и техният глас
28 сеп 2017 12:07,
44
Лекари от "Пирогов" на протест: Уволненията са прибързани!
Снимка: архив Reuters

Лекарите от "Пирогов" излизат на протест, съобщиха служители от лечебното заведение в отворено писмо до медиите.

Като причина лекарите изтъкват "прибързано взетото решение на ръководството на болницата за налагане на най-тежкото наказание-дисциплинарно уволнение на нашите колеги от Спешно отделение".

В писмото лекарите призовават да се изрази морална подкрепа и съпричасност към отстранените от длъжност лекари.

Още по темата

"Нека говорим открито за апокалипсиса на "Пирогов". Нека се чуе и нашият глас", завършва писмото.

Причина за уволненията в "Пирогов" стана абсурдният случай, в който 74-годишен мъж не беше приет в лечебното заведение. Неговата съпруга написа отворено писмо до здравният министър проф. Николай Петров, описвайки истинската одисея, през която преминава.

На 16 септември 2017 г. Спас Добрев получил криза, която затруднила дишането му. Съпругата му Евелина Добрева се обадила на телефон 112. Едва след 4 позвънявания и над час идва линейка.

Когато Спас е откаран в "Пирогов" екипът отказва да го приеме. В крайна сметка мъжът е отпратен към друго лечебно заведение, където не успяват да спасят живота му.

Случаят предизвика проверки не само в болница "Пирогов", а и в "Александровска", където мъжът е приет по-късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
30
 
! Отговори
Nanny преди 6 години
Да кажеш на съпругата на този мъж,която и без това изживява нещо ужасно "А какво,тук ли да умре?" говори за преднамерена жестокост.Уволнението ви е малко,защото на вас трябва да ви отнемат лекарските права за цял живот!!!
16
7
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
30 години само политически стачки в пирогов защо не стачкуват за болния на50 метра от сградата които не му харесва вьн от дьрж болница с този акьлда вьрвят в частните болници
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SAMOZASHTUTA NA BYALATA MAFIA.ZA TYAH NISHTO NE STRUVA COVESHKIAT GIVOT,VAGNO E DA NE RABOTYAT,A DA POLUCAVAT GOLYAMI PARI.VSICKI DOFTORI V PIROGOV DA SE PODMENYAT,DA OSTANAT NA ULIZATA,DA POGLADUVAT.
14
5
 
4
 
! Отговори
кслкд преди 6 години
ВЯРАТА КЪМ ГОСПОД НИ ОСТАНА!!!!НЕ ВИ ТРЯБВА ЛЕКАР И ДЪРЖАВА!!!
13
2
 
7
 
! Отговори
Sxemata преди 6 години
Yvolnenie глад да ги мъчи от днес на татък и...без това нищо не разбират
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случка. Разболявам се тежко. Търся специалист. Приема ме един след договорка с приятел, негов приятел. Отивам в 18.30 по негова искане, за да имаме време да си говорим. Говорим си, казва ми, отиди в Бостън за лечение. Не мога, трябват много пари. Питам, дайте си телефона, не го давам?? Защо? Така. Чака ли се при вас, да, много. Звъни му мобилния, жена му, идвам си мило. Колко струва разховора, 50 лева!!!Как да не му избиеш зъбите. Да ги бият и то по-често, може да има резултат.
11
1
 
33
 
! Отговори
ккккккк.....ррр преди 6 години
Да, екипът който се е подиграл с болния трябва да бъде уволнен, но в нормалните страни си отива шефа на болницата /държавна/ и министъра!
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да вземат да напуснат колективно!!Да видим,що ще правят баш виновниците-директора,министорот и банкянският еднокнижник!
9
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майка ми си счупи ръката преди около 6 години. Гипсираха я в хирургиите, но зарасна накриво и я болеше.Заведох я в "Пирогов" и там и направиха операция, след която жената се оправи, движи нормално ръката си !За мен лекарите в "Пирогов" са номер 1 по професионализъм!
8
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ги оправдам,няколко пъти се е налагало да посетя Пирогов и си висиш с часове и накрая като ди дойде реда ти кажат,че си за друг кабинет и вобще никой не ти обръща внимание там!
7
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Починалият Спас Добрев е бил с тежка левкемия, правени са му многократни кръвопреливания в болница "св. Иван Рилски" и е подписал, че самоволно напуска болницата!Не е лошо този факт да се цитира от скунксовете "журналисти" от Нова!
6
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова са се овълчили за пари че изобщо забравят каква точно им е работата и за какво им плащаме със здравните си вноски!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дааа, може и да не се харесват нашите фелдшери но когато е застрашен изгнилият им организъм, скачат да го бранят. Искам да им видя лицата утре и какво ще кажат пред камерите, защо ще защитават колегите си.
4
3
 
29
 
! Отговори
sport преди 6 години
***! Сигурен съм, че точно така се е случило и отговорът от страна на "Пирогов" е бил "Е, тук ли да умре?". Чудя се каква долнопробна *** трябва да си, за да го изречеш.
3
2
 
19
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
гарван на гарван....
2
2
 
18
 
! Отговори
Ревизорът преди 6 години
Понякога не мога да ги разбера лекарите у нас. Защо изобщо се пречкат и опорочават безсмъртието на българските пациенти? Още, още проверки трябва, необходим е още по-строг контрол и стриктно съблюдаване на наредбите, поднаредбите и всички останали нормативни актове и изисквания!
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А награда ли изкат за тези търговци на здраве