Икона на Пресвета Богородица Всецарица в "Св. Ал. Невски"

Светинята е изработена от монасите на Ватопедския манастир
Обновена: 30 сеп 2017 20:33 | 30 сеп 2017 20:28, Василия Пейчева
3

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Икона на Пресвета Богородица Всецарица бе изложена за поклонение от 18:00 ч. в патриаршеския катедрален храм "Св. Александър Невски".

Иконата е копие на прочутата чудотворна икона от манастира Ватопед, изработена е от монасите на Ватопедския манастир на Света Гора, Атон и е дарена на патриаршеската катедрала в София.

Светинята остава за постоянно в храм-паметника.

Много са случаите на свидетелства за чудотворни изцерявания на онкоболни и страдащи от всякакви заболявания и житейски затруднения.

След тържественото посрещане бе отслужено и възкресно-празнично бдение от Мелнишкия епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод и предстоятел на храмовото настоятелство на Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

Освен посрещната икона на Св. Богородица в катедралата се пази и друга нейна икона - Достойно есть, която бе подарена на ПКСХП "Св. Александър Невски" през 2012 г. В храма се пазят още мощите на св. Александър Невски и на св. Серафим Саровски.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Култура, бе преди 1 година
Коментирайте тука, бе, форумци. Кво само коментирате ц.ц., ч.лг.рки, пр. Ако беше оная арменка с габарити на кашалот щяхте да пишете, да пишете....
1
0
 
2
 
! Отговори
Истина, истина ви преди 1 година
казвам...
....на 3-та снимка има китайчета!