Синът на починалата Петя: Кола, айрян... така ли се лекува септичен шок?

Доктор Людмил Лазаров с писмо-отговор до колегите си от ВМА
4 окт 2017 09:00,
149
Синът на починалата Петя: Кола, айрян... така ли се лекува септичен шок?
Доктор Людмил Лазаров. Снимка: YouTube

В писмо до Dnes.bg д-р Доктор Людмил Лазаров, син на починалата Петя Илиева, отговори на приключилата проверка във ВМА, която не откри пропуски в работата на медиците при случая с издъхналата преди месец от септичен шок 67-годишна жена.

Още по темата

"Колеги, пиша в отговор на безобразното ви изявление относно смъртта на майка ми Петя Илиева. Още при първия си досег с така наречената здравеопазна система, в "Пирогов" около полунощ на 31 август, тя беше в явен шок, състояние, което както добре знаете изисква незабавни мерки за да бъде овладяно. За съжаление тя беше пратена навън да пие кола и айрян (лечение, за което никога не бях чувал) от дежурната лекарка и в последствие препратена (без линейка) към ВМА.

Там безобразието продължи. Дежурнят "интернист" също не разпозна очевидното критично състояние и лиши майка ми от всякакъв шанс да оцелее! Този "специалист" не пожела да говори с мен, когато аз знаех каква е диагнозата и продължи протакането. Чак на сутринта, което вие трагично си признавате, сте започнали необходимото лечение, може би между 6-8 часа сутринта (когато пристига лекар, който е чувал за септичен шок).

"Оскъдната анамнеза", за която говорите е пълна лъжа! Сестра ми беше там и отговори на всички въпроси, на които майка ми не можа, понеже беше вече в делириум (признак на мозъчна дисфункция и напреднал шок, неразпознат).

При шок и мултиорганна недостатъчност всяка загубена минута намалява шанса за оцеляване на пациента. Вие пропиляхте часове! Вътрешната ви проверка е абсурдна, престъпното ви нехайство е документирано! Хванат в явно нарушение не може сам да си прави проверка!

Искам всеки един човек в България да знае, че при вас спешна и интензивна медицина през нощта не съществува! А, да, да спомена, че говорим за университетски болници, национална гордост! Хора, който могат да бъдат спасени, умират нелепо заради бездушието и некъдърността ви, а някои оцеляват не заради, а въпреки намесата ви!", пише мъжа, който от години практикува спешна медицина в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
40
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съгласен съм пич ама ти като толкова ги разбираш нещата защо емигрира и остави други дс се грижат за твойта майка?
14
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се че вина имат и пациентите- пенсионери , които по някакви родолюбиви чуства още стоят в бг и не отиват при децата си, нали я слушам и майка ми- тя да се пенсионира , че да си идела в къщата на село !?? За какво, да я оберат, да я ритат по спирките, да я изнудват в болницата, да я гледат като човек 3-то качество , ама няма как да й го обясни човек.
13
39
 
14
 
! Отговори
Люси, не ни поучавй преди 6 години
от Америка !! Всеки българин тук знае как стоят нещата. Ами ако искаш да промениш нещо ела си у дома !!! С писма нищо не става , мама я няма вече. Надали щеше да е друго , ако си беше тук , но поне щеше да си до нея в последните й минути .....
12
5
 
45
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
сьдете бьлгария в страсбург до дупка никаква милост 27 години докторитесе занимават с политически стачки и пари
11
1
 
57
 
! Отговори
Бургас преди 6 години
Кой ще ми каже защо плащаме? Ако се разболея ме е страх да отида при лекар защото не знам на какъв ще попадна. Защо ли живеем още в тази държава без да искаме да я променим. Жалък народ сме.
10
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минаха 30 години и непокварените от демокрацията лекари се пенсионираха, и на преден план излиза подобието на лекари практикуващи за единия хляб без никакъв интерес към професията.Благодарение на интернет съм във връзка с бивши съученици и се оказа , че двама са полицаи във Варна, и още двама са учители - и са все хора които с мнооо мъка успяха да избутат техникума , та предполагам подобно е положението и в другите сфери на народното стопанство.
9
1
 
74
 
! Отговори
NaskoD преди 6 години
Моите съболезнования доктор Лазаров!! Бъдете силен и не оставяйте случая неразрешен! Нека да има за мърлявите доктори последствие и наказание за неизвършените им служебни ангажименти! Сърдечни поздрави!
8
1
 
66
 
! Отговори
агонията на България преди 6 години
Вината винаги е в починалия,а че лекарите са се превърнали в безжалостни търговци винаги се прикрива,те са свикнали вече с смъртта това е най лошото....
7
1
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казва на глас това което всички добре знаем, нашите са некадърници и мърлячи единствено могат да изнудват хората. Да си заведе дело човека и съд до дупка вкл и в европейския съд
6
2
 
58
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
между другото, ще ви открехна на една грозна, но необходима практика която служител на спешна помощ ми разкри в личен разговор не си дават зор за по-възрастни, за да не стане така че заради някоя баба да изтърват дете. забележете че тия случаи се случват "случайно" все на 60+ годишни.
5
87
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо сина на починалата Петя, не я е излекувал, след като знае, как се лекува септичен шок?
4
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен23 преди 6 години
До онбашиятаПо-безсмислен коментар не съм виждал...
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен23 преди 6 години
Всеки ще си получи заслуженото. Кармата е ***.
2
76
 
14
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
да, а синът на починалата е един от тия дето са отишли в чужбина, тъй че на кого се сърди не разбирам?
1
4
 
91
 
! Отговори
боян преди 6 години
тъжната истина е, че отличните лекари отиват в чужбина, а тук остават само тройкаджиите