Синът на починалата Петя: Кола, айрян... така ли се лекува септичен шок?

Доктор Людмил Лазаров с писмо-отговор до колегите си от ВМА
4 окт 2017 09:00,
149
Синът на починалата Петя: Кола, айрян... така ли се лекува септичен шок?
Доктор Людмил Лазаров. Снимка: YouTube

В писмо до Dnes.bg д-р Доктор Людмил Лазаров, син на починалата Петя Илиева, отговори на приключилата проверка във ВМА, която не откри пропуски в работата на медиците при случая с издъхналата преди месец от септичен шок 67-годишна жена.

Още по темата

"Колеги, пиша в отговор на безобразното ви изявление относно смъртта на майка ми Петя Илиева. Още при първия си досег с така наречената здравеопазна система, в "Пирогов" около полунощ на 31 август, тя беше в явен шок, състояние, което както добре знаете изисква незабавни мерки за да бъде овладяно. За съжаление тя беше пратена навън да пие кола и айрян (лечение, за което никога не бях чувал) от дежурната лекарка и в последствие препратена (без линейка) към ВМА.

Там безобразието продължи. Дежурнят "интернист" също не разпозна очевидното критично състояние и лиши майка ми от всякакъв шанс да оцелее! Този "специалист" не пожела да говори с мен, когато аз знаех каква е диагнозата и продължи протакането. Чак на сутринта, което вие трагично си признавате, сте започнали необходимото лечение, може би между 6-8 часа сутринта (когато пристига лекар, който е чувал за септичен шок).

"Оскъдната анамнеза", за която говорите е пълна лъжа! Сестра ми беше там и отговори на всички въпроси, на които майка ми не можа, понеже беше вече в делириум (признак на мозъчна дисфункция и напреднал шок, неразпознат).

При шок и мултиорганна недостатъчност всяка загубена минута намалява шанса за оцеляване на пациента. Вие пропиляхте часове! Вътрешната ви проверка е абсурдна, престъпното ви нехайство е документирано! Хванат в явно нарушение не може сам да си прави проверка!

Искам всеки един човек в България да знае, че при вас спешна и интензивна медицина през нощта не съществува! А, да, да спомена, че говорим за университетски болници, национална гордост! Хора, който могат да бъдат спасени, умират нелепо заради бездушието и некъдърността ви, а някои оцеляват не заради, а въпреки намесата ви!", пише мъжа, който от години практикува спешна медицина в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Съд за тези !те не ни убиват. За човек от средната класа и надоле примирил ли си се с положението ти си вече убит... с 600 лв заплата как се живее ? има и хора и с по-малко...
34
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименвъпроса ти не трябва да е защо човека не е останала тук за да лекува майка си, а защо не я взел при себе си. Най-вероятно ако беше останал тука като лекар това не че щеше да помогне на майка му, а и сам щеше да си навреди. Бягайте от таз лъжовна държава взимайте и близките си, тука нямат голям шанс.
33
7
 
47
 
! Отговори
Джони Браво преди 6 години
Браво, точно, кратко и ясно. После ама защо ги бият, е за това, защото не са хора а животни.
32
3
 
38
 
! Отговори
Съд за тези ! преди 6 години
Разберете го най сетне! Всичко е заради мафията която управлява България!!!!! Не искат да дават достойно заплащане,пари има! Така е и с учители, с лекари, в почти всяка сфера...затова най свестните се махат от тук. Пари има само за мафията-политици! Докато народа спи и трае ще е така, и още по лошо ще стане! Вие вместо да скочите ,да му припари на банкянския баш мафиот вие траете... затова ви убиват!
31
4
 
14
 
! Отговори
ОТКРАДНАТ ЖИВОТ 3 преди 6 години
..... Така че , хора , ако състоянието Ви не е много тежко и животозастрашаващо - просто заложете на страхотните Български билки и Народна медицина ! ... За всичко си има лек и билка ... за всяко едно състояние ... Дори по - добре се обърнете към Китайската медицина , отколкото към някой Български хайдук , който дори няма да разбере какво Ви има ... а може й да Ви обърка лечението нещо ... НЕ че после ще му пука де ... ГОСПОД ДА НИ ПАЗИ ОТ ПОСЕЩЕНИЕ В БЪЛГАРСКА БОЛНИЦА ! ТОВА НИ ПОЖЕЛАВАМ ! ...
30
33
 
14
 
! Отговори
158 преди 6 години
При сепсис почти няма шанс да се оцелее. Стига сте плюли. Колкото и да е жестоко, синът няма право да съди, защото той е обучен безплатно тук и е избягал да печели много пари. Да беше я взел при себе си, а не да я лекува по телефона. Син и е все пак. Но когато парите са по-важни..
29
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
връщайте се в България, че не останаха хора за тепане, крадене, мамене, айде че само в Африка заплатата е колкото тука, а тука няма много африканци, българите се разбягаха...
28
40
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е доста нагличък, получил е медицинско образование в България, вместо да изпълни дълга си на общестовото и да лекува тук българи, които с данъците си са му платили образованието, този се е направил на хитър отишъл е да лекува разни латиноси и афроамериканци и когато благодарение на това, че вече почти няма лекари неговата майка губи живота си почва от хиляди километри да ни поучава, вместо да се върне и да работи за родината и народа си. Господ си знае работата.
27
3
 
25
 
! Отговори
Закривай !!! преди 6 години
Това не е държава !!!
26
4
 
25
 
! Отговори
ОТКРАДНАТ ЖИВОТ 2 преди 6 години
... Химическите лекарства НЕ са създадени да те лекуват ... или поне НЕ напълно !!! Те са направени да бъдат КУПУВАНИ и да се въртят милионите от големите Фармацевтични концерни ! ... Ако някое от тях ЛЕКУВА НАПЪЛНО - как ще направят пари от него ?!?! ... Огромните Фармацевтични компании нямат ... ДАЛАВЕРА ... от много здрав и щастлив Народ ! Имат ... ДАЛАВЕРА ... от точно обратното ! А ЛЕКАРИТЕ СА ПРОСТО БРЪНКА ОТ ТАЗИ ВЕРИГА - ИГРАЯТ ЗАЕДНО С ТЯХ , ЗАЩОТО ВЗИМАТ КИНТИ ОТ ТЯХ !!! ..... :(
25
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това си е убийство. Убиха жената тия негодници
24
31
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама пич, защо не остана да работиш в България, а отиде да лекуваш в чужда страна? Защо не остана за да спасиш собствената си майка, а замина да спасяваш чужди? Защо не дойдеш тук за да научиш неуките ти колеги как да разпознават септичен шок? Нали и ти си минал през същите университетски болници?? Защо..??
23
13
 
17
 
! Отговори
ветеринарен лекар преди 6 години
Възможно е да има проопуски, НО Американско - българският лекар не посочва точната причина за този септичен шок,който определено се е развил като резултат от някаква инфекция назад във времето.Също така не става ясно тази инфекция лекувана ли е ,с какво ,при кого . Има доста въпросителни. Септичният шок е тежко животозастарашаващо състояние,което може да завърши със смърт въпреки и най-модерното лечение поради полиорганна недостатъчност.И не мислете ,че в САЩ медиците са безупречни.
22
32
 
22
 
! Отговори
Жоро София преди 6 години
Ами господина да беше останал в България, където е получил скъпоструващо образование, платено от нас всички и да тук щеше да лекува майка си и всички нас. Много е лесно всеки кадърен да си бие камшика в чужбина и после да реве, че нямало свестни специалисти, еми няма разбира се. Ако той и такива като него бяха останали в България щеше да има.
21
3
 
53
 
! Отговори
Ко?Не! преди 6 години
"Искам всеки един човек в България да знае, че при вас спешна и интензивна медицина през нощта не съществува!"Лошото е, че и през деня не съществува. Още по-лошото е, че отдавна го знаем, но нищо не правим. Тоест, всичко което ни се случва е очаквано и заслужено. Толкоз.
20
6
 
19
 
! Отговори
ОТКРАДНАТ ЖИВОТ преди 6 години
Ако НЕ Е нещо тежко и животозастрашаващо - не дай си Боже ! ... По - добре изобщо НЕ ходете на лекар или в Болница ! ... За всичко си има страхотни Български билки , сурови ядки , плодове , зеленчуци ... Народна медицина , която в повечето случаи е много по - добре действаща от химията , с която ще Ви набутат лекарите !!! ... 90 процента от химическите лекарства - оправят едно нещо в организма , но развалят поне три други ! ТЕ и затова са направени ! Да бъдат купувани - а НЕ да лекуват !!! ....
19
30
 
13
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
при НАС спешна помощ няма - а при ВАС как е?НИЕ се оправяме както можем - и все още тук има и безумци, които се надяваме, че ще променим нещата на добре. А ВИЕ се спасявайте като мишоци и изоставяйте престарелите си родители на същата тази държава, която оплювате.
18
32
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KAKVO ME INTERESUVA,CE NYAKOYA SI E UMRIALA PISHETE NESHTO VESELO.
17
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нищо по-хубаво от това лекар да им го каже на тези мафиоти !
16
27
 
6
 
! Отговори
Лекар преди 6 години
Виках водопроводчици като знам как ми оправиха водната инсталация гъй и ще ги лекувам, аман от некадърници в тая държава. Същата класа са политици, полицаи чиновници и подобни и з м е к я р и. Вижте първо гредата в своето око после търсете сламките в очите на другия. Каквото повикало такоа се обадило айде чаo и много ви зраве щом сте идоставии лекарите са да бъдат бити от *** и лекарите ви ще ви изоставят.