Празен стол или празни въпроси: Журналисти на протест

Ултиматумът на Симеонов не е изолиран случай, отбелязват те
Обновена: 11 окт 2017 10:27 | 11 окт 2017 10:07, Петя Славова
72

Днес е насрочен протест на журналистите от 9 часа пред сградата на Министерския съвет под надслов "По-добре празен стол, отколкото празни въпроси". Демонстрацията е в отговор на разпространения ултиматум от пресслужбата на МС на вицепремиера Валери Симеонов.
Още по темата

"Ултиматумът на Симеонов не е изолиран случай. Откакто съществува Асоциацията на европейските журналисти сме забелязали много подобни проявления. Но това бе капката, която преля чашата. В един и същи ден законодателната власт, в лицето на Антон Тодоров, и изпълнителната, в лицето на Симеонов, атакуваха правото да се задават неудобни въпроси. Ние сме тук, за да защитим правото те да се задават!", отбеляза председателят на Асоциацията Ирина Недева.

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Според активист от протеста на журналистите проблемът няма да се реши с оставката на някого, тъй като тенденцията да се посяга над правата на журналистите продължава от години.

"За нас не е важно да гърмят определени бушони, а да се защитят истинските, структурните въпроси. Властимащите могат да казват, че даден въпрос не им харесва, но не могат да определят кой да бъде зададен и кой не", допълни Недева пред репортера на Bulgaria ON AIR Михаела Карабельова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
10
 
! Отговори
Д0 40 преди 6 години
Ани си беше за махане,от където и да го погледнеш.Грубо прекъсваше и иронизираше Виктор,а уклоните и към "умните и красивите" бяха очевадни.Правеше се на безпристрастна,но не беше.Дано успее да се погледне отстрани и да си направи самооценка,защото не всичко е пари,приятелко.
45
0
 
2
 
! Отговори
до 36 преди 6 години
Това за Генка е вярно.Така наречената от нея стандартна апаратура след година и половина започна да се поврежда и така както уж гаранцията била 2 години изведнъж се оказва,че кабелите и акумулаторите и били с по ниска което води до още по големи разходи.Докато немската апаратура работи и не създава проблеми.Обаче за вносителя е далеч по изгодно след година да цъфнеш при него и да купиш нова апаратура.Естествено плащаш на такива като Г.Ш. и илюзията,че по евтиното е по добро е пълна.Nice,a?
44
0
 
14
 
! Отговори
до пеалиста преди 6 години
Това като го прочетох за "независимите"медии и си спомних как през 80-те години започваше всяко предаване на български на радиостанцията "Гласът на Америка".Започваше с думите-"Ние сме независим радиостанция,финансирана от конгреса на САЩ".*** човек от смях колко"независима" е била тази радиостанция!Та и нашите медии днес са така.И журналистите им от послушни по послушни.Иначе ги "аутсорсват"!
43
0
 
3
 
! Отговори
Не е мръсна преди 6 години
написах, с тези звездички създадохте друг смисъл на написаното от мен!!! Съжалявам за ВАС!!!
42
0
 
4
 
! Отговори
Подлога преди 6 години
не е *** дума,за да я слагате със снежинки!
41
0
 
6
 
! Отговори
Журналистите преди 6 години
станаха платени ***.
40
4
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 6 години
За мен Антон Тодоров си има отклонения човечецът, а Симеонов кара втори пуберитет и доста често изтрещява, но айде да не ми се правят на такива безпримерни борци за правда точно тези лица. И двете големи телевизии частни обслужват интереси и то по безогледен начин. Търговия с влияние е най-малкото нещо ,което може да се каже. За сайтовете и ведстници да не говорим- всички са към някой кръг и борят за интересите на собствениците. Журналистите трябва да ядат. Някой хляб, други и хайвер.
39
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Журналистите, които обитават медиите са със слугински манталитет. Ниска топка.
38
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
една псевдожурналистка я хвана камерата как си ядеше ноктите нарьката
37
3
 
16
 
! Отговори
реалист преди 6 години
"Къде е Ани" е въпрос към частните "независими" медии БТВ и НОВА ТВ. Ако те желаят да бъдат независими, ще бъдат. Да кажат, КОЙ ги принуди да махнат жърналистита иначе са част от задкулисието.
36
3
 
11
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 6 години
А кой ще каже най-после ... защо Ани Цолова и Виктор Николаев бяха прокудени от БТВ??? Това стана след интервю с Пламен Орешарски!
35
0
 
21
 
! Отговори
ДД преди 6 години
ПОДКУПЕНИ ДРИСЛЬОВЦИ
34
2
 
17
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
По добре ПРАЗЕН стол, вместо ВитКур НищоЛаев!
33
0
 
12
 
! Отговори
И още по не! преди 6 години
И ето ви Генка съдра се да приплаква как така е била закупена апаратура немско производство,а не китайски ментета,дето дори не си изкарват гаранцията.Така са и казали на Генка шефовете от Нова ТВ така приплаква.Иначе репортажът и зрелищен изглежда,но истината каква е на Генка въобще не и пука.Вярно е,че търговците нямат кой знае какъв морал.Но журналистите явно нямат никакъв!Ето затова избягвам да гледам наши телевизии.Гади ми се от платени оплаквачки!
32
0
 
14
 
! Отговори
да,ама не преди 6 години
Свободен да говори каквото си иска журналист???Че къде има такъв?Журналистът дето работи в телевизия не може да купи дори камерата с която го снимат та камо ли телевизията.И така кой за каквото си плати това му се рекламира или оплюва!Журналистът най чиннопочитно изпълнява,иначе е уволнен.Ето ви и Генка Шикерова-суперрепортаж направи за едни апаратури за спешна медицинска помощ,че били скъпи.Тряба да се купуват евтини ежегодно за да се изхранват вносителите им,а не качествени на 10 години!
31
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уважаеми журналисти,единствено от вашата смелост и съвест зависи да бъдете независими.Когато ви е страх или когато сте купени от някого,много ви личи.Затова бъдете смели и безкомпромисни и народа ще ви подкрепи.
30
2
 
9
 
! Отговори
ДАААА... преди 6 години
АЗ ХАРЕСВАМ ЖУРНАЛИСТИТЕ НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ ВСИЧКИ,ИМА МНОГО КОИТО СЛЕД ВСЯКА ДУМА КАЗВАТ А А,ИМА И ПРОДАЖНИ КОИТО СИ ЛИЧАТ КОГАТО ДОЙДЕ НЯКОЙ ОТ ГЕРБ ВНИМАВАТ КАК ГОВОРЯТ И НЕ СЕ ЗАЯЖДАТ НО КОГАТО ДОЙДЕ НЯКОЙ ОТ БСП ИЛИ ОТ ДРУГА ПАРТИЯ СЕ ДЪРЖАТ КАТО СТРАЖАРИ,СЪЖАЛЯВАМ НО ВИКТОР И АНИ Ц.СА ЕДНО ОТ ТЯХ ПО ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ БТВ СА ТАКИВА И НАЙ МНОГО СЪЖАЛЯВАМ ЗА БНТ НА КОЯТО МНОГО ВЯРВАХ ДАНО НОВИЯ ДИРЕКТОР ПРОМЕНИ ТОВА ИПРИ ТЯХ ИМА ТАКИВА ПРОСТО ИМ ЛИЧИ КОЯ ПАРТИЯ ПОДЪРЖАТ А ТОВА НЕБИВА ДА Е ТАКА
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста празни въпроси има.. някои дори не задават въпроси, а направо публикуват спуснати новини, от партийната централа ... такива са (без)партийните медии в Пловдив
28
0
 
24
 
! Отговори
valdes преди 6 години
Журналистите трябва да протестират единствено срещу работодателите си-тези,които им дават хляба те им казват какво да пишат,там е цезурата.А колко продажни журналисти има,срещу тях няма ли да протестира някой.После се чудим защо има фалшиви новини,ами заради задкулисието и мръсните пари,които се изливат в четвъртата власт.
27
6
 
3
 
! Отговори
Ха-де преди 6 години
Самият факт, че може да се заведе дело срещу човек, който е казал или написал нещо вече изключва свободата на словото. Така наречената 'клевета'. Свобода на словото означава да можеш да говориш и пишеш каквото ти желаеш, включително обиди, лъжи, цинизми и т.н. Всяка свобода идва с лична отговорност и много неприятни странични ефекти, произлизащи от нея.