Срещу радикалния ислям - забрана за всякакви чужди свещеници

Чужденци няма да може да оглавяват вероизповедания у нас
72
Срещу радикалния ислям - забрана за всякакви чужди свещеници
Красимир Каракачанов. Снимка: БТА

Забрана за всякакви чужди свещеници - ислямски, католически, евангелски, ще въведе правителството чрез промени в законите за вероизповеданията, за образованието и Наказателния кодекс.

Ще се въведе и забрана чужди граждани да са начело на вероизповедания у нас, както и за финансиране от чужбина.

Това обяви вицепремиерът Красимир Каракачанов след среща със специалните служби за опасността от проникване на радикален ислям сред българските мюсюлмани, съобщи "24 часа".

Чуждите свещеници, които служат у нас, дори православните, завършили в Москва, ще минават през признаване на дипломите, допълни той.

Каракачанов предлага и ислямски имами да се подготвят във факултет на СУ или държавно Висше ислямско училище.

"Оказва се, че проблеми, които наблюдаваме в редица европейски държави, вече съществуват и в България – най-вече става дума за безразборно финансиране от частни структури на религиозни общности, чрез които се прави опит да се реализира политическо влияние в страната", каза той.

Според него действащите в момента закони са крайно либерални и позволяват почти безконтролно у нас да се упражняват подобни практики под формата на частни курсове, частни детски градини и частни религиозни общности.

Каракачанов уточни, че са наложителни и спешни промени в Наказателния кодекс, чрез които да се дефинират тези радикални практики, за да могат правораздавателните органи да ги санкционират по-лесно. 

По думите му трябва да се промени и механизмът, по който се регистрират религиозните общности. В момента всеки един човек може да препише устав от някое религиозно изповедание и да регистрира своя църква, която да се намира дори и в собствения му дом“, обясни вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: радикален ислям
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
9
 
! Отговори
българина преди 6 години
браво само така и забрана на ислямски инвестици особено от турция и СА!
41
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
църквата определено трябва да се стегне и ако трябва и ще обяви руската църква за ерети4на и да отлъ4и с анатема Путин от вярата като враг на християнския свят . ПРИ ТОВА ДОРИ ЩЕ Е И ВЯРНО ))).. Има прецеденти примерно с Николай 2 и русия ПСВ ... да не задълбаваме колко пъти сме си го правили взаимно с византия
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не налага исляма, хората сами отиват при него отвратени от показната фалшива религиозност плъзнала навсякъде. Ей сега например ще има показно кръщене в 10 града на 1000 младенеца. Кому е нужна тази показност? Ако никой не разбере, че си кръстен по-недраг ли си Богу? Християнин си не защото си кръстен публично, а защото сам и в уединение с Него си го приел в сърцето си осъзнато.
39
3
 
1
 
! Отговори
Баба Гуси преди 6 години
Дано бати Праси КаракОчанов по-скоро отреже лентата на ислямския факултет. Всички семинаристчета чакаме с отворени...хм "обятия" новите си колеги. Тука малко сме си поомръзнали, познаваме се иии..от вътре, ако ме разбирате. Нека дойдат новите колеги, ще обменяме идеи и флуиди, малко да живеем.
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много добро решение! Прекалено много чужденци започнаха да се месят тук. Ние си имаме православно християнство и не ни трябват други разновидности на християнството, които само разделят народа!!!
37
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При свобода на словото и сдръжаванията, вкл. и неформалните, как ще накарате една общност от хора да (не) приема някого за свещенник, проповедник или служител ? При комунизмът беше с репресии, забрани и народна милиция. А сега ? *** кажи на едни хора, които нямат нищо общо с политиката, че трябва да гледат на този или онзи по такъв или инакъв начин ! Господа, това не е корупцията, в която сте доста вещи ! Навлизате в сфера, от която си нямата хал хабер !То май вие ставате опасни за сигурността!
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между другото по улиците са ме спирали да ме агитират всякави, но не и мюсулмански проповедници...нищо лично просто факти.
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма значение какъв съм и в какво вярвам, но не искам някой да идва да ми предлага или да ми налага алах-малах и т.н., защото колкото по-нагли станат *** толко повече бъдат изклатени. Конфуции е казал някога "Пази се от гнева на търпеливия"
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до: 31Какво те наведе на мисълта че има нужда от тази книга?Аз не изповядвам никаква религия
33
2
 
5
 
! Отговори
до: 31 преди 6 години
Първо прочети за Византия как Пра пра пра дедите ти са станали християни/славяни насила :Османо-римска империя, българи и тюркиАвтор: Стоян ДинковДата на издаване:Април 2012ISBN:978-954-28-0915-9Страници:160Корична цена:10 лв.
32
6
 
10
 
! Отговори
TOP SECRET преди 6 години
Мормоните си обикалят свободно из цяла България и хипнотизират на Религиозна основа уж било курс по английски , Каракачанов подай си ОСТАВКАТА и не се занимавай с Политика че нищо не разбираш
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност християнския свят падна още с превземането на Констатинопол,ама кой да чете? Има-нема преди около седем века
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предател от Държавна сигурност , местото му се в Затвора
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не забраните и телефоните, глей що пари измъкнаха на клетите глупци..същото е.
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Забрана за всякакви чужди свещеници - ислямски, католически, евангелски, ще въведе правителството чрез промени в законите за вероизповеданията, за образованието и Наказателния кодекс."Супер, това означава ли, че ще бъдат изритани и онези американски секти, йеховисти, евангелисти и целият *** идващ отвъд океана?
27
3
 
9
 
! Отговори
бай х преди 6 години
попове и имами трябва до учат в едно училище и с еднакви учители ...
26
2
 
9
 
! Отговори
много са сектите преди 6 години
Тази лайня.на държава се напълни с всякакви сектанти. Това вече е масово
25
9
 
4
 
! Отговори
от ченге-ум преди 6 години
Предлагам по аналогия поради повишаване на броя на ПТП - да се забранят всички МПС.....Когато някой бг умник предлага нещо, защо не представи данни къде е въведено това...тогава веднага ще лъсне че Каракачанов, агента-доносник е новатор, уникален..... тапир.
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е да се забранят всякакви чужди свещеници. Една от причините е че нашите попове са на свършване и да не се получи другите да станат мнозинство. Но причината няма да е в тях.
23
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се спрат и предаванията на турски по БНР и БНТ.

Спонсорирани публикации