Мартинез от Париж vs. Спас от Кочериново: Не го познавам, в шок съм

Французинът още проучва дали да съди българина заради кражбата
20 окт 2017 10:30,
36
Мартинез от Париж vs. Спас от Кочериново: Не го познавам, в шок съм
Снимка: Кадър bTV

Александър Мартинез от Париж срещу Спас Василев от Кочериново! Българинът е в ареста, а французинът е в шок. Двамата не се познават, макар не малко време да се подвизават под една самоличност във Facebook – Спас в кожата на Мартинез под името Александър Николов.

Французинът е ужасен от това, че се е превърнал в лице на една от най-новите измами в България. Миналата седмица стана ясно, че от името на Александър Николов Спас е ограбил десетки с оферти за евтини самолетни билети.

Още по темата

"В началото бях в шок, защото това е нахлуване в моето лично пространство. И след това… не знам, още съм шокиран", призна французинът пред bTV. "Разбрах, че той е използвал моите снимки, за да измисли свой живот и е ограбил хора. Това, което знам", допълни той.

Мартинез не знае български, използва Google преводач, за да се информира за ставащото, но признава, че не се разбира добре.

"Не се случва подобно нещо, дори във Франция. Не знам какво да ви кажа. Това е нещо непознато и за семейството ми, и за приятелите ми", споделя още Александър.

Той е на 42 години и живее в Париж. Работи в авиосектора и е категоричен, че не познава Спас Василев от Кочериново.

"Не мога да си спомня да съм срещал това момче. Не знам дали някога съм го виждал. Казахте ми, че той е работил в самолетната индустрия също. Може да сме се засекли някъде на летището или другаде и да не помня", заяви той.

Французинът обясни, че все още не съди Спас, а се консултира с адвоката си как да подходи. 

"Не съм адвокат и не познавам добре законодателството. Разчитам на него, за да се справя с това", каза мъжът. Той не знае нито размерът на парите, спечелени от измамата, нито кои са пострадалите.

"Съжалявам за това, което се е случило на жертвите и ги подкрепям", допълни още той.

Въпреки измамата обаче Мартинез няма намерение да закрие профила си във Facebook и да спре да го използва.

"Това е просто медия, социална мрежа. Това е, което е. Всички знаем какво представлява", каза още французинът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакъв съучастник не е. Никой измамник не качва собствени снимки. Има и куп измамни реклами на препарати за отслабване или избелване на зъби, които са забранени за продажба или изобщо не съществуват, направени като блог с крадени снимки на чужденци "преди и след", които изведнъж се казват Таня или Анелия и са от София.
31
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами като си тапосвате целия живот публично, някой ви е виновен. Малко мислете преди , а не след като ви се случи. Файсбука да ви защитавал, фейсбука да мисли вместо вас.... Нали иска последователи франсето, ей сега цяла България е по следите му, даже и пари му пращат...хаххаха
30
5
 
20
 
! Отговори
Ко?Не! преди 6 години
Ей не се спряхте с тез тъпотии. Ко е ял Спас, ко е пил... 50 статии за едни кирливи 20 бона, ако изобщо са толкова. За КТБ, Белене, Цанков камък - нищо. Смешници.
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да попитам оня директор де делял на роми и българи не делеше ли на селото си същия тоя класата и там а щото се караше и със старците тоя същия тарикат 20 години директор докога а то да е само това при него
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основният извод от историята е: винаги дръжте профила си в ФБ затворен за външни наблюдатели и не позволявайте на произволни хора да ви стават приятели. Дори и това не е гаранция, но поне намалява риска да бъдете използвани за измами. И в никакъв случай не давайте номерата на кредитните си карти на непознати, в некриптиран режим. Това просто си плаче за измама. Ако ви е много важно да пратите пари - с пейпал или биткойни.
27
2
 
7
 
! Отговори
п преди 6 години
ИСКАМЕ ОЩЕ новини за Александър-Спас!!!
26
4
 
8
 
! Отговори
oт CиднeйAв$тpaлия преди 6 години
АМИ ВИЖТЕ легала на ФБ. Това е стара дъвкана тема че сигурно сте били 10 години в кома и сега излизате? Като си прочете легала на ФБ ще разбере че в момента в който им дадеш снимка те имат пълен копирайтс, тоест подаряваш им копирайтса за ТОЗИ домейн, респективно ФБ, и твойта снимка има легал да бъде публикувана в каквито и да е страници на въпросния домейн, респективно ФБ. А въпросните страници са респективно профили. С две думи снимката ти ЛЕГАЛНО може да прескача от един профил в друг!
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фокусираме се върху глупости ,за да може медийната диктарура да ни пропадандира .Медиите са диктатори и на практика живеем в свят под тяхна диктатура.Но като всяка диктатура ще бъде пометена.Тях това ги боли и искат да забранят форумите и тн .Целта тук е да се удари пак свободата на словото ,боли ги фара за Спас ,Атанас и който и да е .........
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джурналя, пишете нещо за далаверките на Суджук Паша, или Ушев Цецо?Или ви е страх Боко да не ви опъва ушите, а?
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е никаква модност. Всеки нормален потребител на Интернет знае за фалшивите профили , още от зората на Интернет. Първо по сайтовете за запознанства и MiRC , а после и в ФБ. Нищо ново под слънцето.
22
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво става въпрос-снимка,фото на профила или ригистрация на профил чрез данни имена,адрес,държава и притежаван задължителен емеил адрес чрез гугъл на някоя си държава като по стар портал обслужващ системата в съотвестви от другите на новите оператори на тези начала организирали сайтове или какво ли там,къде оформление платно или почти безплатно по разни функции и програми за грамотни.
21
3
 
0
 
! Отговори
beks1 преди 6 години
WELKOME TO BULGARIYA.
20
6
 
1
 
! Отговори
ооо преди 6 години
този е съучастник може да е и глава на целия процес но не вярвамСпас е най малката брънка тоз е на по високо нивода се прави като ощипана девица - защото няма такива доказани доходи за живота който води
19
1
 
19
 
! Отговори
prokurora преди 6 години
Кочериново се прослави по Париж ! хахахаха
18
5
 
9
 
! Отговори
The Ghost преди 6 години
И от какво толкова е в шок Мартинез? В мига в който е качил снимки в Интернет - вече целият свят ги има може да си ги прави каквото си иска. Следващия път няма да споделя в социалните мрежи и никой няма да му "открадне" личността
17
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шепа нехранимайковци недоволстват и истерично замърсяват общественото пространство с призиви за кръв и оставки. Искате си дъвката, почакайте!!! Днес.бг ще пусне нещо за Борисов. Докато чакате може да отидете да защитавате ахмака. Ко прайте тука. Айде, марш
16
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ехаа, някои тролчета пак ще забогатеят, бранейки Спасчо. Обаче един съвет - много ви личи, правите лоша услуга на вождовете си.
15
6
 
8
 
! Отговори
11 преди 6 години
Уби ме с глупостите, които си написал :) Това ли е най-голямото престъпление в това жалко подобие на държава? Тиквата, ГЕРБ, БСП, ДПС и т.н. са откраднали милиарди и никой нищо не пише, ти си се разпенил за някакъв жалък дребен мошеник, излъгал 20-30 каракуди, които явно не са много интелигентни и си го заслужават.Любимите ти *** да пишат за Тиквун и за "шайката" му. Там е ключа на бараката и там са милиардите, които са откраднати от цял един народ.
14
5
 
37
 
! Отговори
Как не ви е срам? преди 6 години
Това е нивото на българската "журналистика". Пишат 1000 статии за някакъв ***, излъгал други 10 нещастника, а си затварят очите за корупцията, суджуците, купуването на избори, миналото на политиците, престъпленията на управниците и т.н. Жалка история сте, бих се срамувал на ваше място! И да знаете, че и да ми изтриете поста, истина си остава и до 2-3 минути някой друг ще ви я напише :) Това и е "лошото" на истината... винаги излиза наяве и никой не може да я скрие.
13
3
 
6
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
Не е най-важната новина и случая е малко преекспониран.За журналистите мога да ти кажа много и малко ,даже ще си замълча.