Геноцид над науката? Шествието на унижените в кадър

За пореден път в Деня на народните будители учените протестират
1 ное 2017 15:00,
77

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Учени от БАН излязоха на протест в столицата с искане за по-високи заплати и повече пари за наука.

Протестиращите учени връчиха и декларации в Министерството на финансите, Министерски съвет и Народното събрание. Сред исканията им са справедливо заплащане и адекватни решения за гарантиране на достоен труд и социална защита.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: протестбанучени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Наука в България ще има, когато заменим феотдалните величия от времето на СОЦА, с млади и надеждни кадри, които в момента печелят международните олимпиади и смайват света с интелекта и новаторското си мислене. Когато завършат престижните западни университети и някои от тях се върнат в Родината си, чак тогава ще имаме материал с който да може да се гради истинска наука. Дано до тогава и системата на образуванието ни се промени, за да може да отговори на техните потребности .... !!!
41
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, защо очаквате пълнеж у една Тиква?
40
1
 
5
 
! Отговори
../\.. преди 6 години
До Анонимен 46Дарвин не е бил физик ,но е един от най-важните учени в човешката история (най-вече защото с идете си е отделил науката от догматизма на църквата)
39
1
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До АнонименКоето е абсолютно невярно!
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФАКТ! Нито Френска нито Немска диплома се признава в Англия САЩ и Канада.. Там образованието е платено и банките университетите ще фалират , ако почнат да признават Германски и Немски дипломи където обучението макс 600евро.. на семестър
37
11
 
2
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
Тва че българските псевдодипломи не се признават в Сащ Канада Австралия Англия и тн си е ваш проблем.Френска или Немска диплома си се признава без проблем.Още Бисмарк го е казал българската диплома не струва дори хартията на която е напечатана!
36
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само физиката е наука , всичко друго не е учен .. а някакъв секретар в фондация.
35
6
 
11
 
! Отговори
../\.. преди 6 години
До ГеоргиевВ БАН се занимават и с хуманитарни науки (които може и да не ти се вярва ,но са важни).Колко иновативна фирма може да създаде един археолог примерно? Или специалист в някои от клоновете математиката ,които не е задължително все още да имат практическо приложение.Науката се прави с МНОГО пари, често е стреляне на сляпо, никога не е известно дали и кога едно откритие би могло да има някакво приложение (понякога се случва след десетилетия) .Но развитието на науката винаги се изплаща.
34
7
 
6
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
До trafБраво!!! Каза им истината.
33
14
 
11
 
! Отговори
traf преди 6 години
да преподават, да патентоват и да продават уникалната си научна мисъл ! с какво са допринесли за културното развитие на страната в последните 20 години ? по кой наболял обществен проблем са се изказали с ангажирано мнение? подпират старите соц.бюра и чакат да стане 5 часа !! не става така !
32
11
 
7
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
Като не им харесва да си направят иновативни фирми. Да печелят европейски субсидии за труда си. Но май е по лесно да мрънкаш и да си чоплиш носа и нищо да не правиш и да ти върви заплатката. Имам приятели в Англия завършиха в Оксфорд. Направиха си фирмичка за иновации и сега печелят средно по 100 000 лири на година. Но никой от тях не е тръгнал да мрънка тя държавата.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Ти си негодник в София работиш 700-800лв. по добре ела на село..
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** с германка диплома в Канада , Англия САЩ да видим дали ще ти я признае някой.. Никоя държава освен колониите не признава чужди дипломи..Русия от техническите университети в Германия признава само Аахен и Мюнхен.. малко вероятно някой да ги завърши защото всеки гледа лекото и мекото..
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шествието на унижените, къде е ръководството на БАН защо митинга не е пред ЦУ на БАН. Защо шефа на БАН и общото събрание състоящо се от истински благородници, не си подават оставката. Отговорът е ясен - замазват очите на хората, че вината за учените не е тяхна. От тях отговорност не се търси, вината е на правителството за недостатъчните 70млн лева които им е дало.
28
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие сте негодници завършили сте нещо лесно - икономика , психология , социология , биология , за което няма работа никъде .. И какво искате някой ви е виновен , Хан Аспарух ви е виновен..
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Геноцид над науката?" --- Не слагайте въпросителен знак! ГЕНОЦИДЪТ над науката е ФАКТ, който не подлежи на съмнение. При толкова илитерати в управлението, начело с най-големия илитерат...
26
12
 
5
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
На тези някой с чатал на врата ли ги е притискал да работят в БАН? Демократична република сме на който не му отърва да си търси по доходна работа. Къде е проблема тук?
25
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гнусно ми е да чета коментарите. Ходила съм на десетки конференции по света, никога, никой не е погледнал с презрение на дипломата ми, или не се е отнесъл с неуважение към мен. Напротив. Но според коментиращите тук, всички учени трябва да бъдат разстреляни, защото не искат да работят в частна фирма и да люпят семки по цял ден редейки пасианси?! Не ви ли е срам! Мен ме е срам от вас. Срам ме е и от заплата ми. Срам ме е и от държавата ми. Срам ме е и от мен самата, че все още не съм се изнесла.
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да попитам коментиращите тук, дето твърдят че учените в БАН не работят, те самите как намират време по цял ден да висят в този сайт и да коментират? Значи вие може да взимате нормални заплати за София, докато разцъквате в нета в работно време, а учените, които са учили десетки години, които публикуват всяка година, които минават атестации към институтите, пишат отчети по проекти, ходят по конференции, на които се отчитат пред колеги, заслужават 500лв?! И да не могат да си платят парното?!
23
2
 
3
 
! Отговори
Снимка 3 кърти преди 6 години
До ../\.В момента в БАН 1835 служители от общо 6800 работещи са с минимална работна заплата, съобщи на заседанието на парламентарната комисия по образование председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров. Така, при 83 мил. за 2016, другарите имат по 1к. средно на калпак, нооо явно разпределението е друго, съот. 2000 мизерстват, за да има за 500 отбрани феодали. Само да попитам учените, как си представят най-бедната дър. в ЕС да им отпусне 800 мил. напр.? Когато цифрите говорят...старците мълчат