Руското посолство у нас: Народът ви спаси българските евреи!

Признават "безспорния героичен принос на българския народ"
Обновена: 4 ное 2017 20:19 | 4 ное 2017 20:15,
417
Руското посолство у нас: Народът ви спаси българските евреи!
Снимка: Facebook

Не Съветската армия, а българският народ спаси българите евреи, призна във Facebook посолството на Русия в България.

"Ние признаваме безспорния героичен принос на българския народ, включително представителите на интелигенцията и православната църква в борбата с нацизма, включително за спасяването на живеещите в страната евреи от лагерите на смъртта, гласи позицията на посолството.

Още по темата

Тя е в отговор на официалното становище на Министерството на външните работи на България по повод изявлението на говорителя на руското външно министерство, че Съветската армия е спасила българските евреи.

"Почитаме паметта на всички загинали за спасяването на света от фашизма. Русия, която понесе най-големите загуби в тази война, ще продължи твърдо и последователно да се противопоставя на всякакви опити за преразглеждане на историята и оскверняване на военни паметници", се казва още в позицията.

Oт посолството изразяват надежда, че българските власти ще предприемат мерки за да се спре с вандалските прояви срещу паметника на Съветската армия.

Скандалът и спорът около спасяването на българските евреи възникна вчера, след като говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че спасяването на 50 000 души от неминуема гибел се случило благодарение на Червената армия.

На брифинг, коментирайки оскверняване на паметника на Съветската армия в София, станало през нощта срещу 31 октомври, тя настоя България да пресече актовете на вандализъм срещу паметниците на съветските воини, „които са дали живота си за спасяването на европейския континент от нацизма“.

Според Захарова този път „вандалите са надминали себе си – поставили са на мемориала лозунги с открито антисемитски характер“. Този акт „е особено циничен предвид това, че в годините на Втората световна война благодарение на нашите воини е било предотвратено депортирането на евреите от България и по този начин са били спасени около 50 000 души от неминуема гибел“, каза Захарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Описание:
Файл:
Име:
E-mail:
Възраст:
 
Въведете показания код * 
 






417
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
10
 
! Отговори
От България с любоФ преди 6 години
Чемодан, вокзал, ***!Вън Рушките мизерници от Родината!
80
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още до 63Д.бил, я ми кажи след като вече 30 години СССР не ни "ограбва", а САЩ и ЕС, постоянно ни "помагат", защо сме най-бедни, най-болни и най-нещастни в Европа?Как СССР ни грабеше 45 години и въпреки това България процъфтяваше?Два милиона българи бяха прокудени от новите алчни "демократи" да живеят в мизерия извън страната си, а трябваше да прогоним д.билите като теб.
79
2
 
6
 
! Отговори
до 80 преди 6 години
Кой те ограбва тебе бе не зареждай руска газ никой не те кара насила заминавай си в ЕС колхозник отивай да миеш ке не фи те и да спиш под мостовете на европистан.
78
3
 
7
 
! Отговори
до славянин преди 6 години
винаги си бил slave, славянин - роб си ти, роб ще си умреш
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 64 от славянинИкономиката ни (сравнена с Рашка например) е перфектна. Науката ни е окей. Наскоро даже изпратихме апратура до Марс. Здравеопазването ни е в пъти по добро от руското и това го твърдят руснаците живеещи на черноморието. За армията да не говорим - НАТО!!!И не пием лосиони като напредналите руснаци.
76
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 75 Снобът,който не вижда своята простотия.Едно е да искаш,съвсем друго е да го направиш.Само Русия на дело е порвеждала плана,за унищожаването на държавата България,още от 1885,когато насъсква Сърбиа да нападне страната ни и да я унищожи.Руската намеса у нас,целяща дестабилизацията на България трае и до днес.НАТО и ЕС са най-доброто нещо,което ни се е случило,в най-новата ни история.
75
1
 
10
 
! Отговори
азиатската Кочина преди 6 години
Терорашка- говнвшка е най- големия враг на нас, Българите!
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 64 от славянинНад 7 млрд изтичат всяка година към Рашка. Очевидно е кой ни ограбва.
73
9
 
4
 
! Отговори
до 64 от славянин преди 6 години
С ''ограбваната'' от СССР България - всеки се съобразяваше, с ''даряваният'' от атлантиците Абсурдистан - всеки си прави гаргара! Абсолютен факт! Къде ви е икономиката, науката, образованието, здравеопазването, армията, вече даже домати и чушки не можете да си произвеждате сами и ги внасяте от анадола!
72
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1942 г съветска подводница потопява Струма с над 700 евреи на борда. Ето как руснаците са се борили за спасяването на българските евреи.
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 64 от славянин72 Моля?То за руските *** важи правилото,като за джуджето от Кремъл и проскубаната му говорителка,"отричай до последно и казвай-на бялото черно,ако е в наша полза".Да ти светна,руските сружбли се разхождаха у нас,като у дома си,както са сега вСърбия.Бяхме зад стената,в затворена система,под руския лотуш.За запада бе забранено да се говори,само рошо,че загива и т.н.Нямахве право да пътуваме на запад,нито пък западняци да идват у нас.Какви ги товориш,врели,некипели?***!
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я вие помолете учтиво другаря Путин да напише думата "ябълка" на руски. Щото буквата Я я няма в македонската азбука. Така я!
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 56 от славянин59 Хмм,нали ги виждам докъде стигнаха и сърби и македонци и гърци,както си правели гаргара.Сърбите са си винаги пред банкрут,западът едва идържа на лъжите на "жвальо",както там наричат Вучич,Македония е в хаос все още,гърците се самоубиват от безпаричие и дългове...руснаците са със санкции до дупка от страна на запаза.
68
6
 
3
 
! Отговори
до 64 от славянин преди 6 години
Не Чърчил и Рузвелт, а техните наследници ограбват станата ви от 28 години насам, затова сте най-големите мизерници не само в европа и *** са вашето бъдеще!
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ли е страницата на Спас от Кочериново от фейса ? Tуй ли от Вънщно ни тикат за изявления къде са медиите интервютата със руския посланик или са заети да обслужват тиквата ? Поредния гаф на тиквените калинки аре у лево. Какво стана със бития гражданин от турските терористи ?
66
2
 
5
 
! Отговори
ДО 69 преди 6 години
Пийте си препарата за вана, сами си *** като мухи от малоумие, на вас сорос и евреи не ви трябват, скоро и масква няма да е ваша, ще я продатете за 2 тона одеколон
65
5
 
5
 
! Отговори
Василев преди 6 години
САЩ и Русия са ционистки държави и са врагове на българския народ , доказано във времето с факти и документи и случели се обективни исторически събития!!!Това си го набийте в чугунените прости селски тикви един път за винаги!!!Такъв е живота селяни прости, много жесток и несправедлив!!!Агент Джеремая Дженкинс!ЦРУ!!!
64
1
 
3
 
! Отговори
руспрпаганцентър преди 6 години
Да бяха се извинили.Сега трябва да доказваме че нямаме сестра
63
2
 
3
 
! Отговори
до 61 от славянин преди 6 години
Така е, в европа място имат само черните и *** мюмюни, тях ги приемате без визи, по милион-два на година и ги обгрижвате като родни чеда, но продължавайте, те са вашето бъдеще!
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Василев62 Най-големият"селянинпрост"е този,който непрекъснато нарича другите така.Кой ти даде клавиатура на тебе?