Руското посолство у нас: Народът ви спаси българските евреи!

Признават "безспорния героичен принос на българския народ"
Обновена: 4 ное 2017 20:19 | 4 ное 2017 20:15,
417
Руското посолство у нас: Народът ви спаси българските евреи!
Снимка: Facebook

Не Съветската армия, а българският народ спаси българите евреи, призна във Facebook посолството на Русия в България.

"Ние признаваме безспорния героичен принос на българския народ, включително представителите на интелигенцията и православната църква в борбата с нацизма, включително за спасяването на живеещите в страната евреи от лагерите на смъртта, гласи позицията на посолството.

Още по темата

Тя е в отговор на официалното становище на Министерството на външните работи на България по повод изявлението на говорителя на руското външно министерство, че Съветската армия е спасила българските евреи.

"Почитаме паметта на всички загинали за спасяването на света от фашизма. Русия, която понесе най-големите загуби в тази война, ще продължи твърдо и последователно да се противопоставя на всякакви опити за преразглеждане на историята и оскверняване на военни паметници", се казва още в позицията.

Oт посолството изразяват надежда, че българските власти ще предприемат мерки за да се спре с вандалските прояви срещу паметника на Съветската армия.

Скандалът и спорът около спасяването на българските евреи възникна вчера, след като говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че спасяването на 50 000 души от неминуема гибел се случило благодарение на Червената армия.

На брифинг, коментирайки оскверняване на паметника на Съветската армия в София, станало през нощта срещу 31 октомври, тя настоя България да пресече актовете на вандализъм срещу паметниците на съветските воини, „които са дали живота си за спасяването на европейския континент от нацизма“.

Според Захарова този път „вандалите са надминали себе си – поставили са на мемориала лозунги с открито антисемитски характер“. Този акт „е особено циничен предвид това, че в годините на Втората световна война благодарение на нашите воини е било предотвратено депортирането на евреите от България и по този начин са били спасени около 50 000 души от неминуема гибел“, каза Захарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Описание:
Файл:
Име:
E-mail:
Възраст:
 
Въведете показания код * 
 






417
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И закона на Ом също. Да не говорим пък за гравитацията. Едни британски учени са установили съвсем наскоро, че Илиадата на Омир е била написана най- напред на руски (с македонски букви), а чак после е била разказвана много пъти на неграмотните по това време елини, та белким я запомнят, завалиите. Историята мълчи гръмогласно и за други такива неща.
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТОНо не Чърчил и Рузвел са заповядали да бъде избита цялата българска интеигенция и стотицихиляди невинни българи-инакомислещи,а Сталин.Не те създадоха"македонския език и нация".Не Чърчил и Рузвелт ограбваха страната ни цели 45 години.Не Чърчил и Рузвелт поставиха терористите от БКП на власт и не те отнеха на България независимостта.Страните извън съветския брок получиха помощ от плана Маршал и останаха демокрации,а ние-съветска република на мракобесието,на комунизма,идиото.
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :):)48 Но не Чърчил и Рузвел са заповядали да бъде избита цялата българска интеигенция и стотицихиляди невинни българи-инакомислещи,а Сталин.Не те създадоха"македонския език и нация".Не Чърчил и Рузвелт ограбваха страната ни цели 45 години.Не Чърчил и Рузвелт поставиха терористите от БКП на власт и не те отнеха на България независимостта.Страните извън съветския брок получиха помощ от плана Маршал и останаха демокрации,а ние-съветска република на мракобесието,на комунизма.
58
4
 
3
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Видях в един репортаж какво е написано на паметника!!!Това е самата истина "100 години Ционистка окупация!!!"Не е ли истина селяни прости!!!За какви антисемистки надписи и послания говорим????Истината е жестока селяни прости!!!!Агент Ърни Бигалоу!ЦРУ!!!
57
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧАО ЧАО РЪША ЧАО ЧАО СЕВЕРО-ИЗТОЧНО СИБИРСКО НЕДОРАЗУМЕНИЕ, НЯМАТЕ МЯСТО В ЕВРОПА, АЛЯСКА Е АМЕРИКАНСКА, ПРОДАДОХТЕ Я В ПИЯНСТВОТО СИ, ЩЕ ПРОДАДЕТЕ И МАЙКИТЕ СИ, ЧАО ЧАО РЪША
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Захарова ще се извини ли за простотията която каза?
55
5
 
3
 
! Отговори
до 56 от славянин преди 6 години
С вас всеки си прави гаргара - и македонци, и сърби, и гърци, и турци, и румънци, и руснаци, и атлантици, защото сте безгръбначни ***!
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съветската армия ни спаси
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен52 Сталин изби всички евреи в СССР,особено тези,от обкръжението си,защото цярото съветско ръководство,освен него,бяха евреи.Сталин намери Берия в изгнание и му изпрати убийци,защото само той доживя няколко години повече.Сталин бе съюзник на Хитлер,но после се обърна срещу него.Без съюзниците,СССР нямаше да успее.
52
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1, Москва: Това е станало благодарение на нашите воини2. Руското посолство у нас: Народът ви спаси българските евреи!..говорещият и пишещият с македонска азбука и анексиращ чужди територии, за 3-и път си прави гаргара с нас... ((не го виждам тоя с какви очи ше дойде догодина на 3 март ?
51
5
 
5
 
! Отговори
до 39 от славянин преди 6 години
За ''окупацията'' ви от СССР трябва да благодариш на ''далновидните'' ви политици от онова време за съюза ви с Третия Райх! За двете ви национални катастрофи от 1913-та и 1919-та също трябва да благодариш на ''далновидните'' ви политици и съюзът им с Кайзера! Цар ви Борис покръстител също изтрепа интелигенцията ви някога, за да угоди на Византия - българска ви работа!
50
4
 
8
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Селяни прости, след някоя друга година на чий к.р ще плачете , след като ц.иганизацията стане неконтролеруема, а Турция още по-силна държава???Много прости селски парчета има в България, мислят само да напълнят стомасите, а не виждат, че държавата отива по дяволите!!!Агент Закъри Блъмър!ЦРУ!!!
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен44 Ха,ха,ха,хаааааааааааааа!Ами то и газта може пак така да потече към нас-"ние ви казваме,че ви я пращаме,но няма да я получите,защото казваме нещо,което не мислиме".Я се скрий!
48
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СТАЛИН Е СПАСИЛ ЕВРЕИТЕ ОТ НАЦИЗМА
47
10
 
7
 
! Отговори
до 44 преди 6 години
Какво поскъпване на газта бе, в Просия ядат паветата по улиците и мрът от студ като мухи
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е къде е изявлението от официалните лица такава снимка аз мога да я направя за 5 минути и да няма нищо вярно в нея, това не е официален документ. Дългo още ще мятате пачки нА ало изманиците от ГРОБ.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Кутев,за подстрекателдство срещу държавата следва затвор.Видя ли,какво стана с катарунските тарикати?Пък и Хелоуин вече мина,сешнико.
44
3
 
8
 
! Отговори
:):) преди 6 години
до 39твоите приказки за съветска окупация са като тези на Захарова. Нещо все пропускате факта за Ялтенската конференция, Рузвелт, Чърчил Сталин си поделят баницата предварително за след виенна Европа. Не Сталин е окупирал Бг а Рузвелт и Чърчил да му я подарили. Защо Гърция не е, защо Австрия не е. Даже в Австрия да били руснаците и се изтеглят, спазват уговоркота кой до къде взима.Сърдете се не на Товарищ Сталин...
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ха ха ха40 Леле,полудяхте от гърч,руски слуги и ***.Каво да се прави,сами сте си виновни.Просто ,сте на погрешната страна и сега не можете назад.Парично сте зависими,сиреч-купени от руската ***.
42
6
 
3
 
! Отговори
Кутев преди 6 години
Предлагам да направим пърформанс срещу безобразията в страната!Нека тази нощ, точно в 2:00 часа, всички да излезем по улиците, облечени в бели чаршафи и да викаме: "Ууууу!"Всеки, кой от къде е, по села, градове и квартали, точно в 2:00 да излезем и облечени в бели чаршафи да викаме: "Ууууу!"Само така ще се оправи България!