Русия да е спасила българските евреи? Незнание или провокация!

Радев обаче е доволен от адекватната реакция на МВнР
Обновена: 4 ное 2017 12:51 | 4 ное 2017 12:42, Камелия Цветанова
227
Русия да е спасила българските евреи? Незнание или провокация!
Снимка: Булфото, архив

Според президента Румен Радев твърдението, че Червената армия е спасила българките евреи, е дълбоко непознаване на историята или опит за провокация.

Още по темата

Не мога да гадая, но мисля, че България имаше адекватна реакция, отсече той, след като говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, че благодарение на съветските воини е предотвратено депортирането на българските евреи, на което външният ни министър Екатерина Захариева отговори: „ Спасяването на българските евреи е един от най-големите успехи на българските депутати, на българската църква, на българската общественост и народ“.

На Архангелова задушница президентът  коментира и състоянието на въоръжените ни сили.

"Армията се мотивира с много неща, най-вече с отношение. Очаквам държавническо отношение към армията, към всички проблеми, най-вече към проблемите на хората в нея и към тяхната подготовка“, каза Румен Радев.

Държавният глава заяви, че бюджетът за отбраната за 2018 г. не може да реши проблемите в сектора.

"Това е все пак едно усилие на правителството и внимание към този сектор, но след толкова години на забвение, мисля, че тези усилия не могат да решат проблемите“, допълни държавният глава.

 


227
Още по темата: РусияЕвреиРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кубратовия син Аспарух е основната причина за победите на червената армия през ВСВ
204
1
 
5
 
! Отговори
Аз съм съгласен преди 1 година
До Калеко Алеко
Браво, блестящо, само че това трябваше да го заявят нашите мухляви политици на официално ниво, а не само да се правят на обидени. Брей, мама му стара, това шубе от руските господари, никак не могат да се отърсят от него, вече близо 30 години.
203
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименТи нещо не си в час. Според теб всички турци ли ходят в джамии да се дупят и всички ли туркини са забулени? А имаш ли представа каква аристокрация от европейски тип имат турците, за каквато българският не може и да мечтае?
202
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малей, няколко от грантоджиите не са спали цяла нощ за няколко кървави лева.
201
0
 
1
 
! Отговори
служил преди 1 година
в БНА:наричайте нещата с истинските им имена г-н Президент!Не след толкова години на забвение,а след много години на умишлена разсипия,армията е с много скромни възможности.Преди всичко борба с терористи,участия в мисии навън,които нямат нищо общо с нац. ни интерес и т.н.Като бивш военен едвали не знаете за героите на Прехода във военните среди.Зад всеки неприятен факт стоят хора от съответната система.
200
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя сайт защо цензурира думата "обря---------зан"?
Това е медицински термин, нали?
199
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя сайт защо цензурира думата об---------***?
Това е медицински термин, нали?
198
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не бяха "лошите руснаци" , сега щяхте да говорите на турски език, да се молите и дупите в джамии, да сте ***, а жените ви да са забулени ханъми, които да се праскат отзад .
И да четете Корана!
Забравихте историята, неблагодарници такива!
197
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До197 СССР нямаше да победи бившият си съюзник Хитлер,без съюзниците.Русия никога не е освобождавала България,напротив,окупирала я е и на няколко пъти се е опитвала да я унищожи,като държава.Върви в руски сайт да възхваряваш Русия,тук не ти е мястото.Така,само засилваш омразаат към Русия.Българските рубладжии дори, не я обичат,само се страхуват и я слушат,защото са купени,а това не е подкрепа.
196
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен197 Всичката руска сволач,марш вън,от български сайт!Омирисахте форума.Великата ти Русия е само бедност,безправие и войни.Русия е губила война.Получавате санкции до дупка.Хайде,омитай се някъде,тук не ти е мястото,ставаш досаден вече.
195
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Руснаците200 С българската история не може да има"нека влачат".Просто ще има съответни,реципрочни мерки и това е.
194
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До за Крим198 Колко си жалък,само това си повтаряш,катомалоумен!Свикна ли вече с руските санкции,които само ще се увеличават от тук нататък?
193
4
 
6
 
! Отговори
Kalisko преди 1 година
До Анонимен 197
Русия никога не е губела война. Ало промит мозък прочети малко история-колко много войни е губела твоята"непобедима" Русия.
192
4
 
7
 
! Отговори
Руснаците преди 1 година
Говорят на старобългарски - черковнославянски, наложен с приемането на православието, пишат с нашите букви, приели са нашата религия, вие сега за едни евреи им се сърдите. Нека влачат!
191
2
 
5
 
! Отговори
Свикваме да преди 1 година
Руснаците да вземат да произведат нещо качествено освен да продават бензин. За съжаление не се сещам за нищо - дори водка не могат, та пият бояршчик.
190
8
 
6
 
! Отговори
за Крим преди 1 година
Крим е руски, свикнахте ли, западни лицемери?
Няма да има база на НАТО в Крим, Русия ще има военни бази в Крим и Калининград, умрете от страх и от яд!
189
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е велика сила, Русия даде свободата на България, Русия победи фашистите на Хитлер, Русия никога не е губила война.
Русия ще я има и след разпада на ЕС, и след разпада на САЩ.
Крим е руски, свикнахте ли?
188
16
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Хибридните войни на Запада (САЩ, Англия и Франция) с/у Русия нямат край.
Путин е велик президент, не е като алкохолика Елцин или предателя Горбачов, свикнахте ли?
187
17
 
7
 
! Отговори
Anonymous преди 1 година
Русия е велика, Крим е руски ЗАВИНАГИ, свикнахте ли?
186
5
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Да не забравяме още, че съвеЦката армия освободителка, като дойде да ни освобождава от фашизма, ни натресе комунизма си, същият този комунизъм от ленински и сталински тип, който впоследствие беше отречен и от самата РАША и беше приравнен с право, към хитлеровия фашизъм ... Така че не виждам защо "братушките" трябва да се притесняват за "осквернените" си паметници, останали у нас от съвеЦкото им робство ... !!!