Вегетарианци на нож срещу вегани, заради "кървавите" протести

Как да се поднася една философия пред обществото
12 ное 2017 12:05, Петя Славова
144
Вегетарианци на нож  срещу вегани, заради "кървавите" протести
Снимка: архив, Булфото

Представители на Българското вегетарианско общество обявиха, че не подкрепят "кървавите" протести на вегани срещу използването на животни за храна. Миналата седмица на подобна демонстрация в центъра на София момиче лежеше на маса, полято с фалшива кръв от цвекло, а хора с животински маски се правеха, че я ядат.

Още по темата

Яна Данаилова и Петя Богданова от Българското вегетарианско общество заявиха пред Нова тв, че споделят философията им относно консумацията на месо е същата, но методите за представянето й пред хората са различни.

"Те не трябва да възприемат, че това е веганството в България. За да може да бъде възприета една нова идея, тя трябва да бъде обяснена с позитивни послания", коментира Данаилова.

Според Богданова веганството не е просто диета, а движение за социална справедливост.

Неконсумиращите месо обаче са категорични, че начинът, по който се храниш, е въпрос на личен избор.

Председателят на Българския вегански съюз Никола Донев, участващ редовно в "кървавите" протести, обаче е категоричен, че "всички имаме морален дълг да спрем експлоатацията на животни".

"Избрали сме един подход за представяне на идеите ни, който е доказано работещ в много държави", коментира Донев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
7
 
7
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 6 години
ВЕГАН = ЕВРОАТЛАНТИК
28
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете доматите...ти отнемаш децата на растението в зародиш само, но какво да кажем ако изтръгнеш от земята лук, чесън , картофи? Унищожаваш цял един жив организъм.К'во ще кажете по въпроса , *** вегански?!
27
2
 
9
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Точно заради мнения по тази тема ми спряхте последно достъпа, ако пак ми изтриете постовете, ще си кажем сбогом завинаги. Нищо страшно, само дето списъкът ми на сайтове, които не зачитат свободата на словото и които няма да посетя отново, ще се увеличи с още един. Та растенията и животните са технологии, които са дадени на човека. Бог не ни е дал пералня, нея си я правим сами, но той ни е дал живи технологии, които да работят за нас, биолаборатории, производствени живи съоръжения.
26
2
 
14
 
! Отговори
Ма Мунио преди 6 години
Растенията душа нямат ли бе,а! Що ги ядете бе хаирсъзи такива .Мажете се с кръв ,а кльопате горките домати! Лицемери!
25
2
 
14
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Вагините не кърмят ли децата си.Ако е така не е ли редно разните Защита на детето и соц. Министерства.здр.министерства да се размърдат и да им ги отнемат
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вегетарианци vs месоядни - поредният масонски клин, разцепващ обществата и водещ до тяхното самоунищожение!
23
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веганството и гей парадите дойдоха с "демокрацията" , преди това никой не беше чувал за тези психично болни хора веганите.За гейовете сме чували че има такива хора на запад.
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един веган мой приятел когато видя как пия домашно вино и си късам от опърленото прасе кожичка на двора и получи сърдечен удар и умря! Мир на праха му.
21
4
 
5
 
! Отговори
Веган (Animal Farm) преди 6 години
Ние от веганското миролюбиво общество от утре когато вземем властта ще обявим яденето на животински продукти за незаконно и всеки дръзнал да опита ще бъде разстрелван в името на "идеята".Ние категорично заявяваме, че няма да спрем докато целият свят не стане вегански.Ние ще вземем властта в цял свят и ще ви направим насила вегани.Ние няма да позволим от кожата на животните да падне и един косъм.Наши приятели са всички вегани, наши врагове всички, които изпозват продукти от животни.
20
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е веган!
19
1
 
11
 
! Отговори
Таню преди 6 години
Хай,Ай'м Ники. Ай'м ВЕГАН!!!Докога тоя оуигофренд ще го въртите. Момчето не го слуша главата
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нема ли некой авджия, докато веганяците се мажат с боя и имитира кръв, са извади чифтето и да ударва, ударва, да мирясат откачалниците. Като нешат чушки или лук, тях не ги ли боли? Или картофи? Е, как ги ядат тогава. А като берат гъби, или шипки, дренки, сливи и ябълки, тях не ги ли боли? А га скубят магданоз или копър? Днешната полиция спи, но ако беше милиция, чичко милиционер щеше да им бие по два шамара и прати да копат.
17
12
 
16
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
Излизане от ЕС и забрана на веганството и евроатлатническите ценности!
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия веганите са много сбъркани ве братя. Нагъват хляб, но не ядат месо. Муахахаха...че той хляба е 3 пъти по вреден от месото.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 13 *** скапан, къде си виждал комунист да не яде месо бре? Комуниста си пие ракията и водката със сланина, ***.
14
13
 
4
 
! Отговори
фалшив флаг преди 6 години
Това са по същество акции срещу веганството, които целят да предизвикат реакция срещу него. Очевидно са финасирани добре, медийно отразени богато и пребогато, психологически изпипани професионално.Познай кой
13
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е латентен веган!
12
3
 
12
 
! Отговори
WC преди 6 години
EDIN VEGAN NIAMAL SILI DA VARVI OT GLAD I SEDNAL NA EDNA POLIANA DA SI POCHINE>>>SEDIAL SI TOI I CHYL ZVUK HRUP>HRUP KATO SE OBARNAL KAKVO DA VIDI>>ZADNIKA MU PASE TREVA
11
14
 
14
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 6 години
ВЕГАНИЗЪМ = КОМУНИЗЪМ
10
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Насаждат насила техните идеи. Как ли възприема детската психика едно такова публично събитие? Има граница. Определено тя е мината.