Прокуратурата: Няма извършени нарушения във ВМА!

Първоначалната проверка на прокурор обаче била непълна
63
Прокуратурата: Няма извършени нарушения във ВМА!
Снимка: БТА, архив

Няма достатъчно данни за извършено престъпление от длъжностни лица от ВМА.

Това е мнението на Военно-апелативната прокуратура във връзка с одитния доклад на Министерството на отбраната в болницата, който породи въпросителни за проведени обществени поръчки и в крайна сметка доведе до оставката на бившия здравен министър проф. Николай Петров.

Още по темата

Обществените поръчки са осъществени, докато проф. Петров беше шеф на ВМА, и са спечелени от фирмата на мъжа, от когото дъщерята на професора има дете.

От прокуратурата потвърждават постановлението на прокурор от Военно-окръжна прокуратура, с което бе отказано да се образува досъдебно производство.

При извършения служебен контрол на проверяваното постановление е установено, че първоначалната проверка е непълна, а наблюдаващият прокурор не е осъществил необходимия контрол над работата на военния следовател.

Поради това прокурор от Военно-апелативна прокуратура е извършил допълнителна лична проверка, в хода на която са изискани относими документи и са снети обяснения от различни длъжностни лица.

Анализът на всички събрани материали е довел до извод, че няма данни за извършено престъпление от общ характер от длъжностни лица от ВМА.

Постановлението е изпратено на Министерство на отбраната и на ВМА. Сигнализиран е административният ръководител на ВОП - София за извършване на цялостна проверка на работата на наблюдаващия прокурор Адалберт Кръстев.

След нея ще стане ясно има ли основания за дисциплинарната му отговорност заради констатираното формално извършване на началната проверка по случая.

Препис от постановлението в едно с копие на одитен доклад от месец март 2017 г. на Дирекция "Вътрешен одит" - МО е изпратен по компетентност на Агенцията за държавна финансова инспекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: Николай ПетровВМА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Prokuraturata e vredna za Bulgaria
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ami zatova gi otvlichat i im vzemat otkupi po milion v tazi banditska darzava
58
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прокуратурата не е съд за да произнася присъди. По това, което е изтекло по медиите, има категорични данни за престъпления, ако са верни данните. Договор с фирма на мъжа на дъщеря му, която се оказва нереална фирма защото няма булстат. България може би е единствената държава в света. където решенията на прокуратурата не могат да се обжалват, т.е. прокуратурата решава дсли някой е виновен или невинен и злоупотребява с отказите за образуване на дела.
57
3
 
12
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
Прокурорът на Цветанов>>>>
56
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас на корупцията ѝ казват административно нарушение.Бай Х ще излезе прав ,че у нас няма корупция.
55
4
 
12
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
еми то тва е схемата у БГ ....влизаш във властта и пчоваш да източваш държавен ресурс ....всички партии го правят но при ГЕРБ И ДПС просто е МЕГА ОЧЕВАДНО ......
54
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе що така и на нас да не ни раздадат по милион и половина държавни пари, ей така да си ги харчим със здраве?
53
3
 
20
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
МI ПРАВ е ИВО ХРИСТОВ че 80 % от българите са *** ...... и си мълчат и не разбират грам кво се случва .....
52
2
 
14
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
ами как да има наказания като няма съд и прократура .... престъпленията всички ги знаят дори и децата пред блока обаче прокаратурата и съда НЕ .....тва е пълно п***орно на държава ! аз такова чудо не съм виждал никъде ....... схемата е следната или отказваме да правиме досъдебно произдство ( щото не ни се занимава) или мотаме делото 5-6 -7 години макс и оправдателна присъда ..... тва на държава ли ви прилича ?!?!? щото на мен НЕ ......
51
3
 
16
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
то тва е ясно .... аз пак казвам че Мафията ГЕРБ си сложиха главен прокорурор който да им покрива кражбите и далаверите .... това моделът на управление на БГ от 2009та насам ..... тоест почти 10 години ! най-лошото е че пр***стият ни народ грам не зацепва кво се случваааа ....това ме докарва направо до лудост на моменти ......ужас !
50
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом понася фамилни обществени поръчки, ще понесе и оставката си! Всеки герберунгелски министър трябва да умее да работи с мафията! Тази закалка се гради постепенно. Започва се със случаи като "Мишо Бирата", продължава се с възлагане на обществени поръчки на близки, роднини или братовчеди и се завършва с КТБ или АЕЦ-Белене...
49
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на прокуратурата? Нарушение има, престъпление няма! Цялата история на криминалния преход и пълна с безброй нарушения и нито едно престъпление.
48
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБАВИТЕ СИ ПОРЪЧВАТ ИНДИВИДУАЛНИ ЗАКОНИ ЗА ВСЯКО ЕДНО ПО ГОЛЯМО РАЗГРАБВАНЕ НА СТРАНАТА , ХРАНТУТНИЦИТЕ У МАРЛАМЕНТА ИМ ГИ ШИЯТ ПО МЯРА ГА ЧЕ ЛИ ИМ ШИЯТ САКА , ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ НАМА ЛОГИКА КОЙТО И ДА Е МУТРОГРАБИТЕЛ ДА ИЗЛЕЗЕ ВИНОВЕН ЗА КАКВОТО И ДА Е!!! ДОСЕГА ГЕРБЕРАСТИТЕ ИЗКРАДОХА МАСА МИЛЯРДИ БЕЗ НИТО ИДИН ОСЪДЕН ,ЗАЩО ЛИ???
47
3
 
20
 
! Отговори
до 49 преди 6 години
Имам съмнения, че прокуратурата въобще не е проверявала случаят и документацията.Просто Цацаров е звъннал на Борисов да го пита какво да прави.
46
2
 
21
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
много ми е чудно как за 1 седмица от прокаратурата решиха че няма нищо нередно .... те са вуднерикини бе ....за 1 седмица решиха и провериха всичко ..... брей такова чудо нема никъде - ни у Германия , ни САЩ ни никъде ....такава везсдъща прократура няма по света @!
45
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представям си крадливото професорче ако беше от комунистите.Цацаратурата досега да го е осъдила и тикнала в затвора поне за 10 години без право на обжалване.Обаче нали е от правилните хора - нарушение няма.
44
2
 
16
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
СТРАШНОТО е че това е миодела а управление на България от 2009та насам .....тоест от когато Мафията ГЕРБ е на власт ....обаче народа усилено не зацепва кво се случва ......има ли по- пр***ст народ от Българския ми кажете ........
43
2
 
21
 
! Отговори
А.Колева преди 6 години
Е , хайде сега облажил се човекът , облажили се и близките му хора, какво пък толкова е станало ?! Сега заради някакво си милионче да му вадим душицата. Да го върнат министър за да има и за брачедите , зълвите , баджанаците и балдъзите...
42
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Тикволандия не е важно дали някой е извършил престъпление, а кой е изнесъл информацията! Някога на това му викахме ЦЕНЗУРА! А сега?
41
1
 
18
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
еми така ше е след като у БГ няма съд и прократура ....следва ПОТОП ! държавните органи фактически не функционират у България ....... или служат на частни интереси ...и от там държавата пълно КАПО .......