След пътния ад от последните дни: Във всеки автобус - "черна кутия"

Коланите по седалките в обществения транспорт ще са задължителни
125
След пътния ад от последните дни: Във всеки автобус - "черна кутия"
Снимка: Правителствена пресслужба

Ще се въведат видеорегистратори в автобусите и превозните средства, извършващи обществен транспорт, чрез които ще бъде заснемана цялата пътна обстановка.

Още по темата
Това ще помогне на МВР в разследванията на катастрофи и ще представлява "черна кутия" за пътната обстановка, каза транспортният министър Ивайло Московски след извънредната среща при премиера Бойко Борисов.

На нея са присъствали още ръководството на МВР и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Друга мярка, която правителството ще вземе, е да се задължат всички, които осъществяват обществен транспорт, да сложат колани по седалките си и пътниците ще трябва да ги ползват, предаде БТА.

Ще се въведат и изисквания превозните средства да отговарят на определен евростандарт за технически характеристики, посочи Московски и допълни, че все още не е ясно какъв ще бъде той.

Транспортният министър заяви, че ще се направи преглед на цялата система за подготовка на водачите, като в момента се обсъждало какви мерки да се вземат, за да има по-добра подготовка на лицата, получаващи шофьорска книжка.

Също така е обсъдена възможността за законодателна промяна за регистрационен режим на автосервизи и морги, за да се гарантира техническо качество, допълни Московски. По думите му, каквито и действия да извършват държавните институции, докато хората не разберат, че като се качват в колата носят отговорност, докато манталитетът не започне да диктува по-безопасно шофиране, нищо няма да се постигне. Той каза също, че се очаква обявените мерки да се осъществят до месеци.

Регионалният министър Николай Нанков посочи, че пътят София - Варна, в участъка при село Микре, е основно ремонтиран преди две години и е един от най-добрите пътища в страната. Нанков каза още, че около Ябланица в един участък ще бъде сложена шумяща маркировка. Той допълни, че ТОЛ системата ще помогне за контрола на лекотоварния и тежкотоварния трафик.

Вътрешният министър Валентин Радев коментира, че взетите досега мерки за законодателни промени и по-високи санкции на нарушителите ще покажат резултати в края на годината. Той обясни, че МВР ще направи предписания за опасни участъци по пътищата. Радев апелира всеки да бъде отговорен на пътя и да се спазват правилата за движение и каза, че допълнителните мерки са за увеличаване на натиска върху нарушителите на пътя.

Главният комисар на МВР Младен Маринов заяви, че е разпоредил при тежко нарушение на закона за движение на водачите да се налагат глоби в най-близкото районно управление на МВР. "Ако искате да стигнете навреме, не нарушавайте правилника", допълни той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във Европа отдавна не използват шайби......а дигитални карти...така и да искат от теб да караш повече от 12часа няма как да стане.....че ако те хванат със повече часове зад волана на камион,автобус глобите са големи......хиляди евра........това оправете.... а не някой който ще вземе обществена поръчка за поставяне на камери.........
58
1
 
22
 
! Отговори
Познай кой е........ преди 6 години
Да сложим черни кутии и на управниците ни ,че държавата е пълна катастрофа
57
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Това ще помогне на МВР в разследванията на катастрофи"Разбира се тиквите на снимката не са се събрали за превенция на катастрофите, а за осчетоводяване на следващите катастрофи.
56
2
 
14
 
! Отговори
Гацо преди 6 години
Абе защо няма герберски *** тук? Май им свърши работното време. Може би само един дежурен има за всеки случай, А иначе червните *** са пуснати неплатен отпуск. Ще ги наемат отново ако има избори, сега само ще им дават партийна пара нахалост.
55
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само че тези нововъдения ще се изплатят с цената на билета. А освен колани, защо не сложат и еърбеци във всяка седалка, както и каски за пътниците? Ще бъдем най големите европейци. Брюкселските чиновници ще си изядат пръстите от яд че не са го измислили
54
2
 
19
 
! Отговори
Black Box преди 6 години
В министерския съвет, съдилищата и НС също да се тури по една черна кутия, защото летим със превишена скорост към една национална катастрофа.
53
2
 
15
 
! Отговори
Учуден преди 6 години
Ейййй, много смешници само на една снимка!
52
1
 
11
 
! Отговори
Ивчо - държ. инсп. преди 6 години
Няма превенция и контрол. Примерно сега с фирма Ивкони, от високо се опитват да заметат следите, защото Ивчо Константинов е дУпетат. Трябва превенция и контрол. А не само поръчки и кой ще вземе поръчката за тези устройства. Сигурно пак батко и братко от герб. Жалко за хората и жалко за тези на масата, че са толкова алчни и непочтени.
51
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"След пътния ад от последните дни: Във всеки автобус - "черна кутия""Чудесно решение, така след всяка катастрофа ще има материал за джурналята да ни пускат виковете на бъдещите жертви секунди преди катастрофата. А някакви мерки за предотвратяване на катастрофите взели ли са?
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно защо не се намали ДДС за закупилите нови МПС, ако са дали стар таралясник за скрап.На ГЕРБ не му е изгодно- ще намали парите за лапане.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До К-н РушветовКолега, аз бих сменил местата на 3та и 5та точка, а 6 точка да отиде на 2ро място, иначе в общо линии си прав и изчерпателен.
48
0
 
22
 
! Отговори
До Анонимен преди 6 години
При бай Тошо нямаше милионери забогатели на гърба на хората. Комунистическите първенци имаха някои привилегии, но пък се онтсяха с разбиране към хората. Счетоводителката на нашето ТКЗС за 500 лв я пратиха 4 години в сливенския. Сега може да утрепеш човек и пак няма да лежиш стига да имаш малко пари и положение. Дано не ти се случва , че друга песен ще запееш.
47
4
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Абе ляловци то това да не зависи от Баце ви! Матряла като не се пази и като не се прилага цялата строгост на закона няма спасение. Баце ви ли натиска газта?
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътят Сф- Варна трябва да е магистрала 2:2. Няма друг вариант
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудно как, Тол системата ще увеличи безопасността по пътищата? Може би шоьорите ще гледат да не се претрепят, като знаят с какви пари са се изръсили
44
3
 
6
 
! Отговори
Манифест за Европа преди 6 години
Проблемът на България сега сега е съдебната система. България трябва да реформира съдебната система. Една модерна съдебна система е основата на всяко демократично общество. Съдебната система в България е неефективна. Ето защо трябва да реформираме съдебната система. Трябва да се започне първо с реформата на съдебната система - това ще бъде едно добро начало. Само Български Манифест за Европа може да реформире съдебната система, гласусайте за Български Манифест за Европа.
43
1
 
21
 
! Отговори
К-н Рушветов преди 6 години
-Слабата подготовка на водачите на МПС-Корупцията при придобиване на книжка-Безотговорно поведение на водачите,алкохол наркотици ..-Слаб контрол от страна на КАТ-Многото часове зад волана и умора,безпаричие и изнервеност-Лоши пътища -Стари МПСИ т.н много фактори на пътя които носят смърт след себе си...
42
2
 
16
 
! Отговори
Чачо преди 6 години
Не съм вярвал че ще гокажа , но ако имах избор само между герб и червените "социални" капиталисти на Нинова, щях да избера вторите.
41
0
 
14
 
! Отговори
Е преди 6 години
Тези от снимката и шайката им не се накрадоха. Продължавайте да си ги избирате .
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може и по-добре да монтират към скоростомера и камерите по една SIM карта и като превиши някой скоростта или спре да пикае се праща автоматично един SMS до К.А.Т. и направо глоба, защото са важни глобите и да не ангажираме полицията тя ни трябва да пази властта иначе превенция ли? За какво ни е важно е не да се борим с джигитите, а да им вземем парите, нека се трепят иначе.