Факелно шествие премина в София срещу Ньойския договор

Маршът е организиран от ВМРО по повод 98 г. от подписването му
Обновена: 26 ное 2017 22:24 | 26 ное 2017 21:45, Анисия Иванова
82

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Десетки души са се включиха във факелното шествие "Български марш", организиран от ВМРО, по повод 98 години от подписването на Ньойския договор.

Организаторите заявиха, че с подписването на договора "са отнети изконни български територии".

Част от участниците са облечени в народни носии, носейки плакати с надпис "Западните покрайнини: завинаги български" и "Мизия, Тракия, Македония".

В шествието взе участие и зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки.

Факелното шествие тръгна от Паметника на Незнайния войн, мина през бул. "Г. С. Раковски" и бул. "Патриарх Евтиммий"  приключи пред Българския лъв до НДК, където до скоро се намираше паметникът "1300 години България", предаде bТV.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
До СъветКакво ли ? Нямаше да има комунизъм !!!
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочетох фекално шествия в първия момент и си викам тез изтрещяха тотално вече
54
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако водещите ни политически и военни мъже бяха дали отпор на немския хомо-сексуалист Фердинанд Сакскобурготски,и не му бяха дали възможност да ръководи еднолично държавата,историческата ни съдба щеше да е много по-различна.След великите победи през Балканската война България е завзела 170 хил.км2.Това е цялото Беломорие от Солун до Истанбул.Предстои да получиме и още територии в Македония.Тогава Фердинанд заповядва атака срещу нашите съюзници Сърбия и Гърция за да вземе и Солун.Следва катастрофа
53
5
 
9
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
Напусто се харчи енергия. Какво ли щеше да бъде положението на страната ни, ако имаше още територия? Ние сегашната не можем да подредим - да изорем и засеем, пък ако още имахме .... Затова съсредоточете си мислите, драги патрЕоти, какво да се направи, че да спре разрухата и обезлюдяването.
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патреотарете си правят реклама. Много плитко.
51
3
 
9
 
! Отговори
хроно граф преди 6 години
Да си припомним делата на сегашните си "партньори" от ЕС, за да си обясним по-добре сегашното си нерадостно настояще.
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако бяхме запазили Беломорието,то Варна и Бургас сега щяха ,да са 50-60хил. градове.За сметка на това Дедеагач/Александрополис/ и градчето Портолаго щяха ,да са големи градове,нищо чудно и ,да се е появил и вторият милионен град.Факт: През периода 1913-15 ,през пристанището на Дедеагач преминава над 70% от морският ни стокообмен!!!Другата част е за ВСИЧКИ пристанища на Черноморието ни!
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе,имало е по договор - официално,осигурен коридор до Беломорието за Българите,след ВСВ.Спомням си това.Всъщност спора за българските земи,заграбени от Гърция не е бил приключен,доколкото знам Тодор Живков помага на гърците,като се споразумява и урежда този въпрос окончателно,дали срещу дълга или нещо друго не си спомням.
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 44 Бъркаш с 1световна ,тогава е имало шанс да остане колидор до р.Марица,за излаз на Беломорието.В последния момент оставаме без подръжници за тази идея.Иначе след ВСВ е имало опасност ,да загубим територии в Родопите.СССР ,като окупатори на България,не се съгласяват ,да изгубят територия в полза на САЩ и Англия ,които са съюзници на Гърция.
47
5
 
12
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Ангел Джамбазки протестира срещу Ньойския Геноцид, а само преди 3 дена Каракачанката ходи на Съвместно заседание на кабинета в Струмица - Западните Покрайнини! Двуличници нещастни! За да се харесат на Меркел, Юнкер и останалата изгнила продала се на джихадистите и3мет и с цел да си нагрухaт дебелите гушки! Подчовешкa шлакa!
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименУпс..,неволно изпуснах Гърция
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да има здрава Балканска коалиция на румънци,българи,страните от бивша Югославия,Унгария и дори Албания,защото всеки си гледа интереса,а ние трябва да си гледаме нашия,защото никой няма да ни помогне ако не се обединим в съюз и си браним инетересите.
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен трябва да има здрава балканска коалиция между румънци,българи,гърци,сърби,та дори и албанци.Защото
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4 Фактите около предаването на Беломорието на Гърция ,говорят,че и САЩ си гонят интереса.Накрая ,и те ,и Италия ни изоставят,защото Великобритания и Франция подкрепящи Гърция,се съгласяват с техни претенции в други части на света.Иначе е вярно,че без тяхно съгласие гърците нямаше да вземат цялото ни Беломорие.Имало е шанс ,да спасим Дедеагач.
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доколкото знам,след ВСВ,от заграбената българска територия на Беломорска Тракия,гърците трябва да ни оставят коридор с излаз на Бяло море с ширина не по-малко от 30 километра по договор.Но защо българите не го вземат след ВСВойна,не ми е ясно.
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите ,ако са умни и искат отново Западните покрайнини,да са техни,то доброволно ще ни ги върнат!!!Само след 2-3години населението на Босилеград и Цариброд,ще се поискат отново в Сърбия.
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
които заграбват български територии,докато българите водят най-тежките битки за свободата на Балканските народи.Единствено САЩ се противопоставят на тези неразумни решения,предупреждавайки,че заграбването на чужди територии ще доведе до нова война,както и се случва по-късно и следва ВСВ.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България буквално е разграбена от съседите си и български територии,с българско население са предадени на съседните държави.Но следват кланета,гонения и отнемане на имоти на българите.България няма вина,че не се е съгласила да воюва с Турция и затова е наказана,защото не е имала възможността да воюва след последните войни които води,а и заради това,че се е опарила жестоко от предателството на Сърбия и Гърция през Междусъюзническата война,които заграбват български територии,докато българите водят
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 35 Не само България има отрицателен прираст на почти същото дередже са всички Балкански държави /без Турция и Албания/Сърбите ,хърватите и македонците са с,, умиращи" народи точно като нас.
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С влизането на България на страната на Централните сили удължават войната с две години,военни експерти са доказали това!Когато ни предлагат да ударим Турция и да помогнем на Великобритания при опита им за пробив при Дарданелите,ние отазваме!!Въпреки ,че ни гарантират границатаМидия-Енос с Турция и връщане на Ю.Добруджа.Пробива е неуспешен и Чърчил,като инициатор на плана е изхвърлен от Адмиралтейството и пратен на фронта,от тогава ни намразва.Как при тези факти няма да ни накажат.