Българката – с едно дете, но второто идва в повече. Следва – аборт!

Най-много аборти се правят между 18 г. и 28 г.
27 ное 2017 10:30,
179
Българката – с едно дете, но второто идва в повече. Следва – аборт!
Снимка: Булфото

Всеки трети аборт у нас е на жена, която вече има поне едно дете. "Немалка част от абортите са на жени, които вече имат деца, може би около 30% от случаите на прекъсната бременност са поради тази причина", обясни председателят на Сдружениe "Избор за живот" Ивайло Тинчев.

Данни на Регионалната здравна инспекция в Пловдив показват, че 33.3% от прекъсналите бременността си са майки на две деца. Веднага след тях се нареждат дамите, които вече имат едно дете и не искат да раждат второ. 30,6% от тях са направили аборт по желание в болниците в Пловдив и региона през миналата година.

"Най-много аборти се правят между 18 г. и 28 г. защото това е времето, в което жените мислят за образование или кариера", обясни Тинчев пред "Монитор".

Още по темата

Данни от Националната стратегия за демографско развитие показват, че през миналата година 16 340 българки са прекъснали бременността си по собствено желание. Статистиката показва, че абортите през миналата година са намалели с над 1300 в сравнение с 2015 г.

Според експерти обаче спадът на прекъснатите бременности е нереален.

"За разлика от държавните болници, частните клиники не са длъжни да подават информация до Националния център по обществено здраве и анализи. Според лекари от държавните лечебни заведения абортите са се увеличили с около 30%", заяви Ивайло Тинчев.

Статистиката на Националния център по обществено здраве и анализи показва, че за деветмесечието на тази година 10 802 българки са пожелали да не родят. 24 от тях са били момичета под 15-годишна възраст.

Данните показват, че на всяка трета бременност у нас се пада по един аборт. През миналата година у нас са се родили 64 984 бебета, 59% от които са извънбрачни. Най-много деца в домакинства на семейни начала има във Видин и Враца, където 75% от хлапетата са извънбрачни. На другия полюс са родените в Кърджали, където родителите на 38 на сто от бебетата нямат брак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
4
 
9
 
! Отговори
до 134 преди 6 години
Да бе - Харвард е пълен с българи...и бедняци на стипендия!И един мармот - завива шоколад в станиол!
135
5
 
4
 
! Отговори
До 125 преди 6 години
Идея нямам коя си така е, единствено си правя извод по това което пишеш тук, а то за мен е егоистично-простовато. Няма как да знаеш, че има проблем и да се биеш в гърдите, че не ти пука. Аз не мога да приема това за нормално. Да си горд нихилист, звучи абсурдно, но очевидно това е някакъв модел на поведение в нашето общество и за мен ние като общество трябва да се борим с него, докато не го изкореним.
134
1
 
6
 
! Отговори
136, преди 6 години
от все сърце ти пожелавам успех! Мен не ме мисли - каквото е трябвало, пробвала съм, с недотам лош резултат. Тъй като говориш в лозунги допускам, че си млад/а и все още идеалист. Запази се такъв! :)
133
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
има презервативи и противозачатъчни, ама те като се напият и две не виждат
132
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всеки може да стигне до елитен университет стига да има ум , има стипендии и то за бедни в цялата бръшлянена лига. моя братовчедка учи архитектура в Харвад без да даде и един лев, червените като пишат четете наобратно
131
4
 
4
 
! Отговори
До 130 преди 6 години
Как се изгражда бизнес империя, докато целодневно мърмориш колко ти е тежко? Да правилно, няма да стане. Така че не си напъвай мозъчето в тази посока, остави тази работа на хора със знания, учения и желание. Знаеш ли кое е по-лошото от провала? Това никога да не си опитал!
130
9
 
2
 
! Отговори
До 126 преди 6 години
Да прав си едно време, бебета директно са изпращани на полето да копаят - не можеш да вдигнеш мотиката, значи си дефектирал и те оставят в гората да се оправяш сам. За хората едно време семейството е основна ценност - толкова по въпроса. Че са били неграмотни така е, обаче днес разполагам с толкова много ресурс, че дори жените да раждат средно по 4-5 деца без проблем ще ги образоваме и отгледаме като царе в сравнение с онези живели през 19 век.
129
1
 
10
 
! Отговори
до 127 преди 6 години
Все пак говорим за България, колега - страната, в която бизнес империи изградиха знаем кои, учените са наши хора и децата им, а революционерите не са на мо.да, вместо тях дойдоха НПО-тата (пак на наши хора)Тук без закваска си загинал. Затова, ако не си връзкар - планирай умно и консервативно бъдещето на потомците си.
128
4
 
20
 
! Отговори
Кви деца, кви 5 лв? преди 6 години
Тази държава се закри отдавна, вие за деца мислите. Какво общестсво, каква нация, какво родолюбство и други голословности? Естествено, че никой разумен не ще деца - как ще се гледат? С вода и хляб ли? И за какво? Да работят за тия дето се мислят за богозбрани от политическата каста на бълхаристан ли?
127
9
 
4
 
! Отговори
Дядо преди 6 години
СССР загуби над 20 милиона население! И го възстанови за неколко години! Ако беха като днешните разлигавени.. кой щеше да работи в колхозите и да вдигне икономиката? Днешната младеж за нищо не става! Освен че не работи не се и плоди! Немат сексуален глад!
126
9
 
10
 
! Отговори
До 121 преди 6 години
Това не е вярно, в повечето хора успешните хора тръгват почти от нулата, те са силно мотивирани, те могат да се справят в тежки ситуации, защото вече са преживели такива. А мамините детенца се отказват при първия проблем, те са слабомотивирани, те са свикнали мама и тати и т.н. Разбира се да се обобща е глупово, но ако се извади списък на хората изградили бизнес империи, учени революционери и т.н., ще се види че повечето са израстнали в по-скромни и направо бедни семейства.
125
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спрете да сравнявате 19 с 21 век! Едно време хората са имали много деца защото е трябвало някой да работи на полето. 90% са били напълно неграмотни, но това не е било проблем, щом може да оре и да жъне. А как оцелява един напълно неграмотен човек в 21 век? Е, ако искате децата ви да са бездомни клошари, ок родете 15 и ги оставете без образование.
124
2
 
16
 
! Отговори
104 до 115 преди 6 години
Ами да,нихилист съм. Заради хора като теб, които преливат от злоба и завист, а на приказки много милеят за обществото и нацията. Идея нямаш коя съм аз и какво представлява детето ми, но вече обяви мен за егоист, а него за мамино детенце и престолонаследник. Затова не раждам повече - за да успея да му изградя по-плътен щит срещу мразещите всичко що е по-образовано, по-можещо и по-имащо от самите тях.
123
6
 
1
 
! Отговори
Славянолюб преди 6 години
Искам славянските народи да имаме много деца и много население! Слава на Централно-Източна Европа! В крайния изток и в крайния запад са утайкииии
122
1
 
8
 
! Отговори
Циник до 119 преди 6 години
Трябва да се чукна в 6:10 - Франкфурт не е малък ...в 5:10 ми е метрото U2 ... Werkzeugausgabe съм в Endfertigug цеха във фирмата ни...не виждам нищо срамно във физическия труд ако е платен! Работил съм 2 лета на Сточна гара в Пловдив...яко беше..пиех на обяд по 15 айряна!
121
5
 
4
 
! Отговори
До 103 преди 6 години
Ей много трудно да имаш бебе, това са първите бебета на света, едно време хората не са имали бебета, едно време им било къде къде по-лесно, естествено еко-био среда, тревички, дръвчета, животинките са се грижили за бебетата, после щъркела ги доставя на родителите на 18 направо.
120
2
 
15
 
! Отговори
104 до 109 преди 6 години
Изключенията само потвърждават правилото. Разбира се, че има чудесни деца, израснали в бедност, но тях ги споменаваме като събитие. А правилото е, че бедността е майка на всички пороци, а баща им е гетото. И тъй като все говорите за здравето на нацията и обществото, как го виждате? Личности, можещи да си позволят лукса да отстояват морал и ценности, или хора от малки усетили какво е да нямаш и готови на ВСИЧКО, за да избягат от бедното си детство?
119
10
 
1
 
! Отговори
Дядо преди 6 години
Пуснете децата от Африка да дойдат тук, да растът, да се плодят и да оправят демографията! Какво като имат шоколадова кожа? Нали се борихме срещу фашизма? Народа е изморен, изхабен и наплашен да ражда деца! Нещем българи, раждащи в чужбина! Нещем мрънкачи! Искаме ХОРА.
118
4
 
8
 
! Отговори
До 114 преди 6 години
Като работиш в Германия какво правиш в момента пред компютъра?Тия дето стават в 4,30ч.не са ИТ-специалисти,а бачкатори на тежък физически труд.Така че не ни баламосвай къде живееш и работиш,не ни интересува.Тук говорим за тези,които сме останали въпреки всичко,които работим и отглеждаме децата си в тези условия.А ако не ни харесват,ние сме тези,които трябва да ги променим.
117
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ценностите на българина - някой друг да ражда и гледа деца, някой друг да работи, някой друг да мисли, някой друг да изкарва пари, аз ще ги харча, ще обикалям мола до припадък, ще си разхождам кучето, ще си купувам айфони, коли и т.н., ще си ходя на почивки, ще си пия ракийката и ще боцкам от салатката, това е смисъла на моя на животец.